Læs også:

Close
computer job internet tastatur (Foto: Unsplash)

NEWS: Millionbevilling skal sætte turbo på 5G i dansk erhvervsliv

Nyheder  | 

Millionbevilling skal sætte turbo på 5G i dansk erhvervsliv · Ny undersøgelse: Hvornår må man sige ‘Jeg elsker dig’ · Det svenske mobilfirma, Doro, donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre · Øernes turisterhverv har brug for en hjælpende hånd · Roskilde Festival melder udsolgt i 2021 · EU overvejer: Særligt corona-pas til turister · Dagens billede: Adeles vægttab skaber stor omtale på de sociale medier. Blandet respons: Skuffelse og henrykkelse

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Millionbevilling skal sætte turbo på 5G i dansk erhvervsliv

5G bliver et vigtigt værktøj for danske virksomheder. Derfor skal et nyt projekt nu sætte ekstra skub til anvendelsen af 5G i industrien.

Der er kun én måde at få nyttig erfaring med ny teknologi – det er ved at bruge den aktivt ude i virksomhederne. Derfor har Industriens Fond bevilget 3 millioner kroner til det nye projekt, så virksomheder kan få afprøvet det kommende højhastighedsnet.

– Vi er på tærsklen til at udrulle 5G i Danmark, og det er afgørende for dansk erhvervslivs konkurrenceevne, at vi får virksomhederne i gang med at eksperimentere med teknologien og derved opbygge kompetencer og relevant viden. På den måde kan den nye teknologi omsættes til konkurrencedygtige processer, forretningsmuligheder og produkter, fortæller Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond.

computer job internet tastatur (Foto: Unsplash)
Der er kun én måde at få nyttig erfaring med ny teknologi – det er ved at bruge den aktivt ude i virksomhederne. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Populær app hjælper rekordmange danskere med rygestop

Ny undersøgelse: Hvornår må man sige ‘Jeg elsker dig’

Ny undersøgelse fra dating-appen ‘happn’ afslører, hvor længe der skal gå før det er acceptabelt at sige ‘Jeg elsker dig’ til en partner.

Undersøgelse er baseret på svar fra 735 danske happn-brugere. Her mener over halvdelen (67 procent), at der ikke findes nogen tidsperiode for, hvornår man må sige ‘Jeg elsker dig’ – det skal blot følelse rigtigt. 11 procent mener, at man bør vente tre til fem måneder, inden man siger de tre ord. Samtidig mener blot 6 procent, at ordene ikke bør siges, før der er gået mindst et halvt år. Disse tal fremgår ved svar fra et onlinespørgeskema.

Kys, kysse, kærlighed, par, kærester
67 procent af de adspurgte Happn-brugere mener, at man skal sige ‘Jeg elsker dig’ når det føles rigtig. Der kan ikke sættes et tidsestimat på. (Foto: Pexels)

Læs også: Store datingtendenser for 2020

Det svenske mobilfirma, Doro, donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre

I takt med spredning af corona-virusset er social isolation og ufrivillig ensomhed blevet et faktum for mange ældre. For at modvirke dette og lette kontakten med familie og venner, donerer det svenske mobilfirma, Doro, i nyt samarbejde med teleselskabet OiSTER og hjælpeorganisationen Dansk Folkehjælp, mobiltelefoner til udsatte ældre i risikogruppen.

Formålet er at lette kontakten til omverden, mindske bekymringerne hos de ældre og deres pårørende, og gøre de ældre i stand til fortsat at føle sig som en del af samfundet. Alt dette på trods af de gældende forholdsregler om social afstand.

– Social udstødelse og ufrivillig ensomhed har gennem corona-krisen været en kendsgerning for rigtigt mange ældre mennesker. Ved at donere Doro-telefoner til sårbare ældre håber vi at reducere bekymringerne og samtidig muliggøre nærværet til de pårørende, fortæller Carl-Johan Zetterberg Boudrie, administrerende Direktør for Doro.

Doro er en teknologi virksomhed, som udvikler tjenester og produkter, der giver ældre mere frihed og indhold i hverdagen. (Foto: PR)

Læs også: #Ensomhed2020: Spot en ældre ensom person og gør noget

Øernes turisterhverv har brug for en hjælpende hånd

For det danske ørige er turismen fuldstændig vital. Under normale omstændigheder er sommeren højsæson, men intet er normalt i disse corona-tider.

Siden statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned, har trafikken til det danske ørige været i dvale. Selvom erhvervslivet i hele landet lider under disse lockdown-tiltag, der er taget for at inddæmme covid-19-pandemien, går det særligt hårdt ud over øerne. Det fortæller Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd, der administrerer Ø-passet.

Derfor har Sammenslutningen af Danske Småøer sendt en række forslag til at stimulere småøernes erhvervsliv til erhvervsminister Simon Kollerup og social- og indenrigsminister Astrid Krag.

havet vesterhavet vadehavet sky himmel strand fanø danmark sæler (Foto: MY DAILY SPACE)
Der er ingen tvivl om, at turisterhvervene på de små øer er hårdt trængt som følge af corona-krisen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 10 items til din sommerferie

Roskilde Festival melder udsolgt i 2021

Over et år før Roskilde Festival 2021 er samtlige 80.000 partoutbilletter nu meldt udsolgte.

Omkring 85 procent af de personer, som havde billet til den aflyste festival i år, har valgt at overføre deres partoutbillet til 2021. Derfor gik det enormt stærkt, da de resterende billetter blev sat til salg på Roskilde Festivals hjemmeside.

Roskilde Festival kunne således melde udsolgt på blot få timer. Der er stadigvæk mulighed for at få fingere i en endagsbillet, da et nyt salg af de populær billetter vil finde sted en gang i efteråret. Dette skriver TV2-Nyheder.

Roskilde Festival 2018
Omkring 85 procent har valgt at overføre deres partoutbillet til 2021. (Foto: Ulrika Svedborn Jensen)

Læs også: Girl Power på Roskilde Festival

EU overvejer: Særligt corona-pas til turister

Flere europæiske lande begynder så småt at åbne grænserne op igen. Dog forbliver Danmarks grænser fortsat lukkede.

EU-Kommissionen presser på for at få gang i både samhandlen og ikke mindst turismen. Derfor er idéen om et særligt corona-pas opstået i EU-kommissionen.

Stina Soewarta, der er leder af EU-kommissionens afdeling i København fortæller til TV2-Nyheder, at forslaget lyder på at potentielle turister skal corona-testes for at se, om de har dannet antistoffer mod virussen. Dette skal både mindske smittespredningen – samt give adgang til at rejse ind over de euopæiske grænser.

Ifølge EU-Kommissionen kan konsekvenserne af corona-pandemien komme til at koste den globale turistindustri op mod 2.982 milliarder kroner. Dette skriver TV2-Nyhederne.

Overvejelserne om et særlig corona-pas er endnu blot på idé-niveau.

Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)
Forslaget om et corona-pas er en kreativ måde at få flere turister afsted på. (Foto: Unsplash)

Læs osgå: NEWS: Flere flygtninge forlader Danmark og færre rejser ind

Dagens billede: Adeles vægttab skaber stor omtale på de sociale medier. Blandet respons: Skuffelse og henrykkelse

· Mere fra samme kategori ·