Læs også:

Close
kat, killing, kæledyr

NEWS: Belgien splittet i sag om aflivning af killing

Nyheder  | 

Belgien splittet i sag om aflivning af killing · Genåbning: Nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse · Miljøstyrelsen anbefaler: Sortering af flere typer affald for bedre kvalitet · 11-årig dreng fiskede håndgranat og pistoler op fra sø · Aalborg Universitetshospital lukker corona-afdeling · Tivoli åbner igen for deres restauranter og ny café · Større konsekvenser ved snyd med busbilletter · Dagens video: Nordjyde filmer Jyllands natur og hyldes på socialt medie: ‘Noget af det smukkeste jeg har set’

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Belgien splittet i sag om aflivning af killing

Killingen Lee kom til Belgien i begyndelsen af marts. Gadekatten blev fløjet ind med fly fra Peru, hvor dens 23-årige ejer, Selena Ali, havde adopteret den under et studieophold. På det tidspunkt var Belgien allerede ramt af coronavirussen. Og Selena Ali var advaret om, at hendes kat var aldeles uønsket på grund af frygt for, at den kunne have rabies.

Killingen Lee havde fået en vaccine mod rabies inden afrejsen fra Peru. Men hvis vaccinen er givet indenfor tre måneder før ankomsten til Belgien, skal dyret i karantæne “hjemme” i Peru. Og det har Selena Ali ikke ønsket at efterkomme. Derfor skal killingen aflives.

Siden er katten blevet genstand for stor debat i Belgien. En eftersøgning i Selena Alis hjem viste ingen spor af katten. Både den psykologistuderende og katten var gået under jorden. Og det belgiske fødevareministerium (FASFC) har nu idømt Selena Ali en bod på 5000 euro (37.000 kroner) per time, der går, inden katten bliver overdraget til aflivning. Det skriver TV 2.

kat, killing, kæledyr
Killingen Lee havde fået en vaccine mod rabies inden den forlod Peru med sin nye ejer, men nu skal killingen alligevel aflives. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kalder alle katte-elskere: Her er 5 facts omkring din kats soverutiner

Genåbning: Nye retningslinjer til restauranter, caféer og værtshuse

Med regeringen og Folketingets aftale om næste fase af genåbningen, er tiden nu kommet til, at restauranter, caféer, værtshuse og barer i dag kan slå dørene op for gæster igen. Myndighederne er efter tæt dialog med branchen nu klar med retningslinjer, som skal sørge for en tryg og forsvarlig genåbning for at minimere risikoen for smittespredning.

I retningslinjerne lægges der vægt på afstand mellem gæsterne ved indretningen af blandt andre restauranter, caféer og værtshuse samt fokus på hygiejne og rengøring. Der skal derfor være to kvadratmeter til rådighed per person.

– Jeg er glad for, at det nu igen bliver muligt at gå ud og nyde en god middag eller få en kop kaffe eller øl med en ven ved stambordet. Det ved jeg, der er mange, der har savnet. Og jeg ved også, at restauranterne og caféerne står på spring for at byde deres gæster velkommen tilbage. Derfor er jeg glad for, at myndighederne efter tæt dialog med branchen er klar med retningslinjer for, hvordan det kan ske på en forsvarlig og tryg måde, siger Erhvervsminister Simon Kollerup. Det skriver Ritzau.

Restaurant, mad, spise, aftensmad, byen, hygge, venner, liv, by, mad
Ved anden fase af genåbningen har myndighederne og restaurationsbranchen nu fastlagt nye retningslinjer.  (Foto: Pexels)

Læs også: Klumme: Corona-krisen har ikke kun lært mig at lave iskaffe

Miljøstyrelsen anbefaler: Sortering af flere typer affald for bedre kvalitet

I 22 kommuner bliver metal, glas og plast affald fra husholdningerne samlet i én beholder. Men undersøgelser viser, at kvaliteten af de genanvendte materialer er væsentligt dårligere, når glas og plast bliver blandet sammen. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at kommunerne stopper med at sammenblande de tre typer affald senest i 2025.

Dermed er grundlaget skabt for, at vi kan få genanvendt mere af vores affald – og i en bedre kvalitet, mener Dansk Industri.

Miljøstyrelsen har det seneste år arbejdet på standarder for sortering af affald. Næste skridt er en politisk beslutning om at gøre standarderne obligatoriske, så vi sikrer, at alle landets kommuner stiller samme sorteringsmuligheder til rådighed for borgerne. Dansk Industri håber, at det vil ske i forbindelse med den kommende nationale affaldsplan.

Madspild, container, skrald, skraldespand. (Foto Unsplash)
Miljøstyrelsen og Dansk Industri ønsker at kommunerne stopper med at sammenblande affald, så det er muligt at genanvende i en bedre kvalitet. (Foto Unsplash)

Læs også: NEWS: Viralt hit – Danskerne samler skrald og tæller skridt

11-årig dreng fiskede håndgranat og pistoler op fra sø

11-årige Liam Købsted Thuesen var torsdag ude og magnetfiske med sin stedfar og stedfarens ven Nikolaj Dahlerup, hvor den den 11-årige dreng gjorde sig et eksplosivt fund. Og det var en noget overrasket dreng, der opdagede, hvad han havde fået på krogen. For enden af Liam Købsted Thuesens snor var der en håndgranat.

Stedfaren tog håndgranaten og lagde den på jorden, hvorefter han ringede til politiet. Da politiet ankom, var de i følgeskab af bombe-ryddere, som tog granaten med.

Allerede dagen efter var Nikolaj Dahlerup ude at magnetfiske igen ved Tranemosen. Her fangede han to pistoler og en masse patroner, som senere blev beslaglagt af politiet. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Bandekonflikten er blusset op under corona-krisen

Aalborg Universitetshospital lukker corona-afdeling

På Aalborg Universitetshospital gav det ikke længere mening at holde den særligt oprettede intensivafdeling, som skulle tage sig af coronapatienter, i drift. Den blev oprettet i starten af marts, men lukkede og slukkede (indtil videre) fredag.

– Heldigvis har vi de seneste uger ikke fået nye patienter ind, som havde brug for intensiv behandling. Og efterhånden som vi udskrev flere og flere patienter, var der til sidst kun et par stykker tilbage, fortæller Henrik Nielsen, ledende overlæge på den infektionsmedicinske afdeling på Aalborg Universitetshospital.

I hele Nordjylland er blot otte personer fortsat indlagt som følge af coronavirus, og de få indlagte patienter, som var tilbage på coronaafdelingen i Aalborg, er blevet flyttet til andre afdelinger. Der er efterhånden også meget langt mellem positive resultater af coronatests. I alt har 58 patienter været indlagt på covid-19-intensivafsnittet på Aalborg Universitetshospital. Det skriver TV 2.

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)
Aalborg Universitetshospital lukker deres corona-afdeling, da der ikke er flere patienter. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Forskere vil kortlægge danskernes digitale hverdag under corona-krisen

Tivoli åbner igen for deres restauranter og ny café

Forlystelseshaven Tivoli åbner officielt den d. 8. juni. Men allerede fra på mandag den 18. maj genåbner restauranterne Wagamama, Nimb Brasserie og Nimb Bar, hvor der igen serveres alt fra asiatiske retter, skaldyr, kager til afternoon tea. Derudover genåbner Tivolis nye cafe Crème by Nimb, der ligger på Vesterbrogade. Crème by Nimb nåede kun at have åben i knap en uge før den lukkede igen på grund af coronasituationen, men nu gør den comeback med blandt andet to go fra tidlig morgen til sen aften – alt sammen lever op til Covid-19 kravene.

Crème by Nimb åbner for gæsterne og tilbyder kaffe, juicer, kager og sandwish, mens Nimb Brasserie tilbyder morgenmad, frokost og aftenmenuer. Nimbs skaldyrsbuffet bliver dog fremover serveret til deling ved bordet og ikke som buffet. På Nimb Bar genoptages konceptet med afternoon tea og weekend Brunch. Wagamama er kendt for sin sunde asiatiske mad og byder gæsterne på åbningsdagen på en velkomstdrink. Det skriver Rtizau.

tivoli, restarant, nimb, brunch, mad
Tivoli kan igen åbne op for gæster til deres restauranter samt den nye café Crème by Nimb. (Foto: Tivoli)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Større konsekvenser ved snyd med busbilletter

Flere har set sit snit til at spare lidt penge, når de har taget den offentlige transport under coronakrisen. Således oplyser Fynbus, der står for busserne på Fyn, til TV2 Fyn, at andelen af passagerer, der kørte ugyldigt, er steget fra to til ti procent.

– Det siger sig selv, at en snydeprocent på 10 er totalt uacceptabelt. Det er skuffende, at der er så mange, der udnytter den her situation, siger Morten Andersen (V), formand for Fynbus, til TV2 Fyn.

Derfor hæver Fynbus nu kontrolafgiften med 450 kroner, så den nu lyder på 1.200 kroner. Det skriver Jyllands-Posten.

Selvkørende bus, bus, gul bus, københavn buslinje (Foto: Unsplash)
Efter stigning med snyd af busbilletter hæves kontrolafgiften nu. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: København får central busterminal ved Dybbølsbro Station

Dagens video: Nordjyde filmer Jyllands natur og hyldes på socialt medie: ‘Noget af det smukkeste jeg har set’

· Mere fra samme kategori ·