Læs også:

Close
kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Kulturguide: Oplevelser i juni 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for juni 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i juni 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i juni 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

En nu næsten normal kulturguide for juni

Denne måned er igen næsten som normal – heldigvis. For i takt med at vi igen må samles flere og flere mennesker, er der nu også mulighed for at opleve en masse nyt i vores dejlige lille land. Dog er det selvfølgelig stadig med forbehold for aflysninger eller udskydelse af kulturguidens arrangementer.

Oplevelser i juni 2020 i København

Teater- og sommerkoncert med Det Kongelige Teater

Fra den 7. juni. Pris 100 kroner. Operaen og Skuespilhuset, København. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Det Kongelige Teater kan endelig stå åbne dørene op for publikum igen, og medarbejderne på Det Kongelige Teaters har arbejdet hårdt den seneste tid. De har nemlig ikke måtte mødes på arbejdet i flere måneder. Derfor har de knoklet og på kun få uger etableret et akut-program med musikken som katalysator. Resultatet er en klassisk sommerkoncert og en teaterkoncert, der kan give næring til håbet om at fremtiden bliver lysere og samle befolkningen igen efter lang tids isolation.

Den 7. juni opføres Det Kongelige Teaters sommerkoncert i Operaen, hvor Det Kongelige Kapel, Operakor og solister går på scenen med toner fra nogle af de største komponister som blandt andet Beethoven, Richard Strauss, Mozart, Verdi og Carl Nielsen.

Den 8., 9. og 10. juni spiller Alletiders krisesange i Skuespilhuset anført af Tammi Øst, Johanne Louise Schmidt, et all star hold af musikere og værterne Mathias Hammer og Danni Travn.

Læs mere her.

Besøg Conditori La Glace

18. juni. Pris 350 kroner. Conditori La Glace, København. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Conditori La Glace blev grundlagt den 8. oktober 1870 midt i det gamle København og er dermed Danmarks ældste konditori – og måske også det hyggeligste.

Det har du mulighed for at opleve på egen hånd sammen med kagekone Marianne Stagetorn Kolos, der denne dag vil fortælle om konditoriet. Sammen dykker i ned i konditoriets historie og traditioner, om is og dens betydning, om kvarteret omkring Skoubogade og naturligvis også om kage og kunst. Og så serveres der selvfølgelig chokolade, kaffe, lagkage, wienerbrød samt forskellige andre kager.

Læs mere her.

Midsommerkoncert med Holmens Kantori

25. juni. Gratis entré. Holmens Kirke, København.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Midsommeren står for døren og derfor inviteres du til Holmens Kantoris årlige midsommerkoncert. Det bliver en fortryllende aften fyldt med nordiske sommertoner, fællessang og kormusik – en ganske enkelt vidunderlig måde at fejre midsommeren på.

Læs mere her.

Cocktails & Comedy

Fra den 3. juni. Pris 50 kroner. Citizen Comedy Club, København. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Hver onsdag står den på Open Mic hos Citizen Comedy Club, hvor lattermusklerne bliver trænet godt og grundigt. Aftenen starter med lækre cocktails i loungen efterfulgt af fantastisk comedy fra alt mellem de nyeste navne til de allerstørste af slagsen fra landets comedyscene. Prisen er et depositum, som du kan bruge i baren på en lækker cocktail. Og skulle du være tørstig efter flere, kan der langes flere over baren fra kun 85 kroner.

Læs mere her.

Rundvisning i den historiske Universitetsfirkant

18. juni. Pris 250 kroner. Københavns Universitet, København. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Midt i hjertet af København ligger latinerkvarteret, der siden 1479 har huset Københavns Universitet. Nu kan du komme med på en spændende rundvisning, der finder sted i Universitetsfirkanten ved Frue Plads, der rummer en række af Københavns mest interessante bygninger.

På rundvisningen kommer du blandt andet til at se universitetets hovedbygning fra 1836, opført efter englændernes bombardement af København i 1807. Og i hovedbygningen kommer du til at se universitetets fornemt udsmykkede forhal og festsal med malerier af guldaldermalerne Constantin Hansen og Wilhelm Marstrand samt gobeliner fra det 17. århundrede.

Til de gamle, bevarede bygninger hører Konsistoriehuset fra ca. 1420, som dermed er Københavns måske ældste hus. Huset rummer den historiske fangekælder, hvor studerende i ældre tid kunne risikere at blive sat på vand og brød. Desuden besøges Munkekælderen i den gamle kommunitetsbygning beregnet til bespisning af fattige studerende, arkitekten Christian Hansens elegante Zoologisk Museum fra 1870 ud mod Krystalgade og det stilfulde universitetsbibliotek fra 1861 i Fiolstræde.

Læs mere her.

Romeo og Julie, tapas & cocktails

17. juni. Pris 210 kr. Cinemateket, København. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Nu kan du få en forrygende oplevelse med kombinationen af lækker mad fra restaurant SULT, lækre cocktails og en fantastisk klassiker af en film. Der er tale om det fantastisk drama af Shakespeare – Romeo og Julie, hvor de purunge Leonardo DiCaprio og Claire Danes spiller naturligt, smukt og inderligt hjerteskærende. Så kom med til en absolut gennemført lækker aften med Cinemateket.

Læs mere her.

Ferniseringen ‘We always have Paris’ af Stine Reintoft

17. juni. Gratis entré. Galleri Bredgade 22, København.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Kom og oplev Stine Reintofts første soloudstilling i København. En maler og illustrator der ikke lægger skjul på, at hun har tabt sit hjerte til franskmændene og til Paris. Nu viser hun malerier fra Paris, og hun kalder det “en hyldest til de modige franskmænd og deres terrorplagede hovedstad – til livet og til kærligheden”.

Som medlem af den franske kunstnergruppe ExpoArt har Stine Reintoft udstillet tre gange i den franske hovedstad. Og i 2019 præsenterede det østrigske Galleri Paks hendes Pariser-billeder på den internationale Artshopping på Carrousel de Louvre.

Stine Reintoft har ud over Paris været repræsenteret i London, og til oktober er hun med det amerikanske Galleriet Avartar med på udstillingen Art Expo i New York. I den forbindelse optræder hun også i kunstbogen Current Masters 2020, der udkommer til oktober og udsendes til hundredevis af gallerier i USA. Stine Reintoft vil også være med i den danske kunstbog 101 kunstnere, der udkommer i september 2020.

Udstillingen kan opleves til den 23. juni, og du kan møde Stine Reintoft til ferniseringen og under hele udstillingen.

Læs mere her.

Drive-in på Refshaleøen

Fra 18. juni. Pris fra 569 kroner. Refshaleøen, København.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Fra 18. juni til 10. august 2020 kan du få et skud kultur live, når Copenhagen Drive-in åbner sin kulturscene. Kulturscenen byder blandt andet på verdenspremiere på den første drive-in revyscene nogensinde. For efter et forår med mange kulturaflysninger, står især revypublikummet tilbage uden et af sommerens traditionsrige højdepunkter. Derfor har Copenhagen Drive-in gjort klar til at præsentere revy som drive-in, hvor der i alt bliver 12 shows.

Der bydes velkommen til et bredt dansk kulturprogram og du skal som publikum bare læne sædet tilbage i bilen og nyde de mange fantastiske oplevelser Drive-in byder på denne sommer. Det eneste du skal gøre er at følge med på storskærmen og skrue op for lyden i den radio, hvor lyden transmitteres ud til dig. Smart, ik’?

Læs mere her.

 

Oplevelser i juni 2020 i Aarhus

Oplæsning af digtsamlingen ‘I dag skal du ikke dø’

9. juni. Gratis entré. Møllevangskirken, Aarhus. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Du kan møde forfatten Louise Juhl Dalsgaard til oplæsning af sin helt nye digtsamling ‘I dag skal vi ikke dø’. Digtene er alle skrevet i tiden umiddelbart efter, at landet blev lukket ned på grund af corona. Selv siger hun, at det er digte om en samfundsmæssig- og personlig krise, om menneskehed og menneskehud og en virkelighed, hvor der bogstaveligt talt kun er to meter mellem liv og død.

I bogen rejser forfatteren en lang række spørgsmål, som de fleste vil kunne nikke genkendende til: Hvem er vi, når rutinerne, titlerne og dosmersedlerne ikke længere lægger en drejebog for vores dage? Hvad taler vi om, når ikke vi taler om arbejde, forsinkede tog og dagens tilbud i det lokale supermarked. Hvem taler vi med?
Og hvad stiller vi op med en angst, der ikke har noget ansigt, en sygdom, vi intet ved om, og som der endnu ikke findes behandling imod?

Læs mere her.

GAFFA X SPOT præsenterer – Live fra VA15

Fra 2. juni. Gratis streaming. Vester Allé. Aarhus.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

GAFFA, SPOT Festival og ROSA – Dansk Rock Samråd er gået sammen om en række online live-sessions med titlen ‘Live fra VA15’. En samling koncerter med nye navne i hele juni måned.

Ideen med initiativet Live fra VA15 er flersidet, da rigtig mange musikere er væsentlig timing slået itu på grund af corona-krisens koncertforbud og restriktioner. Og selvom der er sket flere lempelser, er der stadig lange udsigter til en såkaldt normalisering i koncertland.

Med ‘Live fra VA15’ skabes der grobund for økonomisk support til musikken, hvor du direkte kan donere til artisterne undevejs i koncerterne. Alle donationer er frivillige, men ekstremt værdifulde for de medvirkende musikere.

Læs mere her.

Sommerhimlen i Planetariet

Fra den 6. juni. Entré 30 kroner. Steno Museets planetarium, Aarhus. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Bliv klogere på sommerens stjernehimmel, når Steno Museets planetarium tager dig med på rejse ud i rummet. Her kan du opleve årstidens stjernehimmel, mens du hører om stjernebilleder, planeter og andre astronomiske fænomener. En helt fantastisk oplevelse du ikke må snyde dig selv for.

Læs mere her.

Krystal aften hos Art by Me Aarhus

3. juni. Pris 50 kroner. Art by Me, Aarhus

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Vidste du at man kan male med krystaller? Det kan du nu prøve hos Art by Me i Aarhus, hvor du får rig mulighed for at udforske kunsten med krystaller og matte glasurer. Så find din indre kunster frem og tag vindinden, din mor eller en anden kreativ sjæl med under armen til en hyggelig dag.

Læs mere her.

Drive-In med Mads & Monopolet

1. juni. Pris 545 kroner. P-scenen, Aarhus. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Elsker du også Mads & Monopolet, så har du nu mulighed for at blive fluen på væggen, når de rykker studiet udendørs og sender direkte til bilerne på pladsen. Monopolet denne dag er skønne Nicolaj Kopernikus, Simon Jul og Signe Lindkvist.

Læs mere her.

Release koncert med Out of the Woods

12. juni. Gratis entré. Domen, Aarhus. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Ditte Grube har skrevet, indspillet, mixet og produceret sangene til debutalbummet Birds and Beasts fra sangskriverkonstellationen Out of the Woods. Debutalbummet samler op på flere års sangskrivning, produktion i hjemmestudiet, ture med lomme-lydstudiet til Island og feltoptagelser i de yderste kroge af det danske kongerige.

Denne aften vil hun fylde Domen med sin melodisk hjertegribende lyrik og drømmende dragende kompositioner – sammen med en flok af de dygtige musikere, som medvirker på pladen.

Læs mere her.

Folkjam på Fairbar

17. juni. Gratis entré. Fairbar, Aarhus.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Denne aftens budskab er ‘Kom og jam med’! Der jammes nemlig denne aften til det folkemusik som man har lyst til. Og det betyder også, at det typisk ender i et mangfoldigt potpourri af polkaer og valse fra Danmark, svenske polskaer, irske reels, visesange og til tider hurtig amerikansk bluegrass! Så hvis du har et instrument liggende, så tag det under armen og kig forbi Fairbar til folkemusikalsk ørengodt og gode fadøl. Skulle du være en af dem, der ikke ejer et instrument, kan du selvfølgelig stadig nyde den fantastiske stemning og musikken.

Læs mere her.

 

Oplevelser i juni 2020 i Odense

Hvidvin på Odense Å

19. juni. Pris 345 kroner. Odense Å, Odense. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Nu kan du opleve en hyggelig dag i hvidvinens tegn, når Odense Aafart indbyder til hvidvinssmagning på Odense Å.

På turen smagers der på et udvalg af forskellige hvidvine, for hvordan er det lige med forskellen på fedme og syre i hvidvine? Turen bliver som altid kommenteret af en vinekspert, og der vil være rig mulighed for at lære nyt og stille spørgsmål til hvidvinene. Tag med på en helt særlig tur på åen og bliv klar til de varme sommerdage, der skal nydes med et glas koldt hvidvin!

Læs mere her.

Portvinsmiddag med 6 retter på Olivia Brasserie

24 juni. Pris 895 kroner. Olivia Brasserie, Odense.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Olivia Brasserie inviterer til en spændende portvinsaften, hvor der skal nydes en middag med seks serveringer og tilhørende udvalgte portvine kommenteret af restauratør og sommelier Simon Bromark, Lars Selmer Jørgensen fra Selmer Vin og Jakob Søfelde-Hansen fra Portvinsfestival.dk

Middagen vil blandt andet bestå af Løjrom på toast, Miguels Rosé Port Tonic, Ceviche af kammusling med avokado og chili, Lamelas 20 års Dry White, Ribeye med pebersauce, svampe og pommes Anna, 3 slags oste med tilbehør og Toscatærte med vanilje is. Det tegner til at blive en yderst lækker oplevelse og ikke mindst hyggelig aften.

Læs mere her.

Idyllisk havekoncert

13. juni. Gratis entré. Odense. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Du kan nu opleve en fortryllende og idyllisk havekoncert, når operasanger Emma Oemann underholder med pianist Britt Krogh Grønnebæk. Alt i mens tilbyder H. Ølsommelier et bredt sortiment af lækre drikkevarer til overkommelige priser. Der afholdes på dagen to koncerter med plads til 30 mennesker. Medbring gerne selv stole eller tæpper. Er du forhindret i at deltage denne dag live-streames koncerterne også på facebook.

Læs mere her.

UHA! Impro Comedy

19. juni. Pris fra 75 kroner. Teater95b, Odense.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Du kan du møde og opleve danmarksmestrene i impro comedy 2018 & 2019 – UHA!, når de leverer underholdning i højt tempo, skabt i nuet og ud fra publikums input. Der er med andre ord tale om aktuel komik på tilskuerens præmisser i et virvar af sketches.

Med humor og spontan eksplosivitet vil UHA! give en underholdende aften, som du absolut ikke må gå glip af.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2020 i øvrige byer

Sankt Hans med Søren Huss og Aalborg Symfoniorkester – Aalborg

23. juni. Pris 250 kroner. Musikkens Hus, Aalborg.

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Du kan på den mest magiske vis fejre midsommeren, når Musikkens Hus traditionen tro afholder en rigtig sommerkoncert.

Det bliver en lys og lun ode til midsommeren, med livsbekræftende og bevægende musik i Koncertsalen med Søren Huss, Aalborg Symfoniorkester, Klarup Pigekor og Nordjysk Pigekor under ledelse af Phillip Faber. Efter koncerten vil koret gå forrest til midsommerarrangementet på Musikkens Plads, hvor der er fri adgang for alle, taler, musik og bål på fjorden.

Læs mere her.

Kør-selv-festival: Peter Sommer & Tiggerne – Horsens

5. juni. Pris 200 kroner. FÆNGSLET, Horsens. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

Kom og oplev en af Danmarks fineste sangskrivere, når Peter Sommer ruller forbi scenen til kør-selv-festival på FÆNGSLET.

Sammen med sit band Tiggerne spiller Peter Sommer dugfrisk musik fra sit nye anmelderroste album ‘Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund’. Med sig har han selvfølgelig også ‘Tigger’, ‘Hvorfor løb vi’, ‘Elskede at drømme, drømmer om at elske’ og masser andre skønne numre fra en lang karriere.

Kør-selv-festival arrangerer et hav af andre fantatiske oplevelser, som du heller ikke må snyde dig selv for.

Læs mere her.

Forskellige motiver i ny kunstudstilling – Ishøj

Fra 1. juni. Gratis entré. Kulturium Musikteater, Ishøj. 

kultur, kulturguide, oplevelser, events, arrangement, begivenhed, københavn

I foyeren i Kulturium Musikteater, vil du se de malerier af den dygtige kunstner Alex Dalum. Han er en inspirerende selvlært kunstner der, som mange andre, har tegnet siden han var barn. Tiden som fuldtidskunstner begyndte for alvor, da han i 2015 forlod reklamebranchen, der har været omdrejningspunkt i mere end 40 år.

Billederne på udstillingen i Kulturium er en blanding af originale akrylmalerier og nogle få reproduktioner. Der er således helt nye værker at se på udstillingen og nogle få billeder af ældre dato.

Udstillingen er åben helt frem til 29. juli.

 

Læs også:

Valdemarsdag: På denne mærkedag skal du hejse Dannebrog

 

· Mere fra samme kategori ·