Læs også:

Close
kaffe bog læse gren hygge (Foto: Pixabay)

Klumme: Corona-krisen har ikke kun lært mig at lave iskaffe

Mit liv  | 

Lige nu skriver vi historie med en kæmpe sundhedskrise, som vi ikke har oplevet før. De næste generationer kommer til at høre om corona-krisen på samme måde, som vi lærte om finanskrisen. Det er som om, at vi alle lever i hver vores boble. Hvornår mon vi får vores trygge hverdag tilbage uden to meters afstand og plexiglas?

Ikke alene startede vi med at gå ind i et nyt årti. Blot få måneder inde i 2020 virker den normale hverdag efterhånden som noget, der ligger flere år tilbage. Det er nu snart to måneder siden, at Statsminister Mette Frederiksen lukkede Danmark ned. Bare få sekunder senere kunne man se stories på Instagram, hvor danskerne hamstrede toiletpapir i Bilka. Det fik min tanker over på gærkrisen, som enten du eller dine forældre sikkert husker.

Om skribenten
Susanne på 23 år er kommende praktikant på MY DAILY SPACE. Hun bor pt. i Aarhus, hvor hun læser kommunikation på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Nye tider, nye vaner

Der er uendelig mange negative associationer, som jeg kan nævne, så snart ordet corona ligger i luften. Hvis jeg alligevel skal trække ét enkelt godt ord frem om corona-krisen, så er det, at det giver os mulighed for at savne noget. Fordi det netop er dét, der gør os opmærksom på, hvor stor betydning det har. Vi har i mange år brokket os over den travle hverdag, hvor der ikke var plads nok til familielivet. Selv har jeg været en del mere hjemme ved mine forældre og mine tre katte, end jeg ellers ville have været.

I fjernsynet kan man se, at folk synger fællessang sammen fra hver sin altan. Det har vi ikke gjort før. Selvom nogle af os (især mig) nok har spist en ekstra kage eller to, end vi normalt ville have gjort, så har Melvin Kakooza sørget for at give os morgentræning gennem Instagram. Et initiativ, som har fået massiv opbakning. Det viser, at vi faktisk er gode til at være sammen, selvom vi er hver for sig.

toiletpapir corona hamstre (Foto: Pixabay)
Da Danmark lukkede ned, blev toiletpapir revet ned fra hylderne. (Foto: Pixabay)

Savnet af det sociale samvær

Personligt er det samvær med mine venner klart i toppen af det, som jeg savner mest. Selvom det er blevet mere tilladt at mødes, må vi ikke hilse på hinanden som før i tiden, hvor krammere nærmest var kutyme. Vi kan ikke længere sidde inde på en café og nyde en croissant og en kop kaffe.

Vi skal hele tiden sørge for at holde afstand til hinanden. Så der er vi måske heldige nok, at teknologien har taget den fart, som den har, så vi stadig kan kommunikere med hinanden – uden at mødes. Jeg har heller ikke set mine klassekammerater, siden Danmark lukkede ned, og måske ser jeg dem ikke igen på dette semester. Os på de videregående uddannelser, som ikke er inden for det sundhedsfaglige område, sidder stadig hjemme foran Teams og har forelæsninger.

online computer skype undervisning computer (Foto: Pixabay)
Klasselokalet er byttet ud med online forelæsninger hos mange studerende i denne tid. (Foto: Pixabay)

Trods det b-menneske jeg er, så er det lidt paradoksalt, at jeg savner at stå tidligt op. Jeg savner lyden af vækkeuret klokken syv om morgenen for senere at tage i skole. Eller høre endnu engang, at Letbanen er forsinket (et meget omdiskuteret emne i Aarhus). Eller bare gå den sædvanlige vej ned til kantinen for at fylde vand i min vandflaske. I stedet sidder jeg hjemme i min lejlighed i nattøj med uglet hår med høretelefoner på for at snakke med min studiegruppe over Discord, mens vi skriver i et fælles dokument i Google Docs. Selvom teknologien langt hen ad
vejen har reddet os i denne tid, så kan det stadig ikke erstatte det fysiske samvær.

Plads til det forsømte

Mine weekender er efterladt tomme. Før brugte jeg mine weekender på at arbejde som garderobepige på en bodega nede i centrum. Jeg tror, at vi desværre skal vente et stykke tid endnu, før diskoteker og barer må åbne igen. Men selvom corona-krisen har taget en del af mine vante rutiner med sig, så har det givet mig ekstra tid til at fokusere på dét, som jeg forsømte før i tiden.

tastatur computer ur kuglepen (Foto: Pixabay)
Der har også været tid til at rydde op i de sidste måneder. (Foto: Pixabay)

Jeg er endelig ved at komme på plads i min lejlighed, som før var langt nede på min to do liste. Noget som ofte måtte udskydes til fordel for noget mere vigtigt. Min lille lejlighed og mit overfyldte kælderrum bliver løbende ryddet ud efter KonMari-metoden, Jeg har endelig fået opdateret min computer, hvor jeg i månedsvis har trykket ‘opdatér senere’, og min bankkonto er taknemmelig for, at mit rejsekort holder ferie.

Selvom vi alle inderligt ønsker, at den normale hverdag kommer og omfavner os lige om lidt, så tror jeg, at det faktisk har været sundt for os at skulle undvære noget for at indse, hvor meget det egentlig betyder for os. Om ikke andet så har vi alle lært at bage surdejsboller og lave Dalgona iskaffe.

PS.

Har du ikke lært at lave en Dalgona, så får du lige hjælp her. Så kan du også være med på trenden.

 

Læs også:

Klumme: Husket som en generation af corona
pige alene læser bog krise verden ked af det trist (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·