Læs også:

Close
oreo cheesecake (Foto: Frederikke Wærens)

Frederikke Wærens egen Oreo cheesecake

Mad  | 

Dygtige Frederikke Wærens er netop kommet med en lækker bog ‘Baking moments’, hvor man kunne gå i krig med dem alle. Vi har været så heldige at få opskriften på Oreo cheesecake

Mange elsker Oreo – de kendte og elskede kiks fra USA. Men de smager også himmelsk i en kage. Her er de kommet i selskab med en klassisk cheesecake.

oreo cheesecake (Foto: Frederikke Wærens)
oreo cheesecake (Foto: Frederikke Wærens)

Frederikke forklarer selv:

Dette er en af de mest populære cheesecake-opskrifter på min blog – og hos min søster Alberte, som elsker alt med Oreos. Cheesecaken er nem at lave og kan med fordel laves dagen inden, den skal serveres. Der er ikke husblas i denne version, og det er derfor vigtigt at følge mængden af flødeost, piskefløde og Oreo-kiks og at vende flødeskummen forsigtigt i ostecremen, så man sikrer, at kagen får den rette luftighed.

Der bliver cirka 10-12 stykker

Det skal du bruge

Kiksebund

Ca. 150 g Oreo-kiks (svarende til 1 rulle)
200 g havrekiks, f.eks. Digestive
2 spsk. kakao 150 g smør, smeltet

Flødeostecreme

400 g neutral flødeost, f.eks. Philadelphia
2 tsk. vaniljesukker
120 g flormelis 2 spsk. citronsaft
½ l piskefløde
Ca. 150 g Oreo-kiks (svarende til en rulle), grofthakket

Pynt

Ca. ½ rulle Oreo-kiks ½ bakke friske jordbær ½ bakke friske hindbær

Sådan gør du

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, til de er helt fintmalede, og bland med kakao.

Bland det smeltede, let afkølede smør sammen med de hakkede kiks til en ensartet masse.

Placer ringen fra en springform på 23 cm i diameter på det fad, du vil servere kagen på.

Beklæd eventuelt indersiden af springformen med kageplast.

Kom kiksemassen i ringen, pres massen godt ned i bunden, og stil fadet på køl.

Flødeostecreme

Pisk flødeost, vanilje, flormelis og citronsaft sammen.

Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i ostecremen sammen med de grofthakkede Oreos.

Fordel flødeostecremen på kiksebunden.

Stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.

Befri kagen fra springformen og kageplast.

Pynt kagen med friske hindbær og jordbær samt grofthakkede Oreos.

Sådan ser bogen ud:

frederikke wærens baking moments forside

Læs også:

Vi laver flødeboller som aldrig før

flødebolle flødeboller (Foto: Frederikke Wærens)
(Foto: Frederikke Wærens)

· Mere fra samme kategori ·