Læs også:

Close

Disse 5 øko-trends skal du holde øje med i 2020

Mad  | 

Kan du heller ikke få nok af økologiske fødevarer? Hvis svaret er ja, så er der gode nyheder til dig lige her. 2020 bliver nemlig året i økologiens tegn. Læs om 5 øko-trends som Økologisk Landsforening vurderer til at hitte i år 

Det globale fokus på bæredygtighed betyder, at flere forbrugere vil have mere økologi. Hvor basisvarer som mejeriprodukter, mel, frugt og grønt for længst er blevet økologisk mainstream, vil danskerne nu have mange flere og mere anderledes produkter i bæredygtighedens tegn.

Her kan du læse markedschef for detail i Økologisk Landsforening Henrik Hindborg, bud på fem superskarpe økologiske og bæredygtige tendenser, som du skal glæde dig til i 2020.

Det globale fokus på bæredygtighed betyder, at endnu flere forbrugere vil have endnu mere økologi. (Foto: Unsplash)

#1: Flere plantebaserede fødevarer får Ø-mærket

Flere og flere danskere har erklæret sig veganere, vegetarer eller flexitarer. Dette har været med til at øge efterspørgslen på plantebaserede proteinholdige produkter, og udviklingen af dem er gået stærkt. Derfor bliver 2020 året, hvor flere plantebaserede fødevarer får det røde, statskontrollerede Ø-mærke, så forbrugerne er sikret en bæredygtig værdikæde fra jord til bord.

Flere plantebaserede fødevarer får det røde, statskontrollerede Ø-mærke. (Foto: Unsplash)

2#: Større sortiment af øko-grønt

Vi i Danmark er ellevilde med økologiske kartofler, gulerødder og løg. I takt med, at det grønne fylder mere på vores tallerkener, vil 2020 være året, hvor butikkerne i samarbejde med avlerne dække hullerne i det økologiske grønt-sortiment. Derfor kan du som forbruger se frem til at få et større udvalg af økologiske grøntsager i dit supermarked.

Vi i Danmark er ellevilde med økologiske kartofler, gulerødder og løg. (Foto: Unsplash)

3#:Meget mere økologisk To-Go mad

Convenience – nemt tilgængelig og hurtigt mad. Det hitter hos danskerne. Men udover det skal det være nemt og hurtigt, så skal den mad vi henter med hjem eller spiser To-Go, også være sund og økologisk. Derfor vil økologiske produkter i stigende grad finde vej til tanken, kiosken og supermarkedernes To-Go hylder her i 2020.

Danskerne kan lide nemt og hurtigt mad – og så skal det også været sundt og økologisk. (Foto: Unsplash)

4#: Økologisk brød til folket

Økologisk brød har været småt repræsenteret i det danske brødsortiment. Men i 2020 skal forbrugerne ikke kigge langt efter de populære brød i en økologisk udgave. Brødproducenter, som for eksempel Schulstad lancerer nogle af kundernes favoritbrød i helt nye, økologiske udgaver, og der forventes, at flere følger helt sikkert efter.

Brødproducenterne begynder så småt at producere nogle af kundernes favoritbrød i helt nye, økologiske udgaver. (Foto: Unsplash)

#5: Økologisk forkælelse

Vi går ikke ned på selvforkælelse i Danmark. Når det kommer til at forkæle os selv lidt ud over det sædvanlige, skal lækkerierne selvfølgelig også være økologiske. Derfor vil vi kunne se trends som drikkevarer og søde sager på den økologiske markedsplads. Ydermere vil produkter som flødeboller, alkoholfrie bobler og øko-cocktails også været en trend, der kommer til at hitte mere og mere i 2020.

Flere søde og økologiske snacks kommer også på markedet i år. (Foto: Unsplash)

 

Kilde: Økologisk Landsforening

 

Læs også: Lav en grøn og vitaminrig power-smoothie

· Mere fra samme kategori ·