Læs også:

Close

Sprøde og velsmagende pandekager med gulerødder

Mad  | 

Grøntsager i pandekager kan være en god og nem måde at snige grønt ind i dine hverdagsretter. Gemmer der sig runkne og kedelige gulerødder bagerst i køleskabet, kan de sagtens bruges til disse velsmagende gulerodspandekager

Du kender nok til det at have købt et helt kilo gulerødder, fordi du blot skulle bruge et par stykker til en enkel ret. Men hvad gør du med resten af posen med gulerødderne? I stedet for at de bare ligger og bliver runkne og tørre i bunden af dit køleskab, så brug dem i dine ‘go-to-retter’ – for eksempel en portion velsmagende pandekager.

Sæson har samlet over 3.000 lækre opskrifter, der gør det nemt at få bugt med frugt- og restgrøntsagerne. (Foto: Charlotte Seeger)

Det skal du bruge

(Opskriften er til 4-5 pandekager)

– 2 mellemstore gulerødder

– 2 æg

– 1 tsk kokosolie

– 40 gram sigtet rugmel

– 40 gram hvedemel

– 1, 5 del minimælk

– 1 skefuld smør til stegning

Tip! Lav gerne en dobbelt portion af pandekagerne, når du er i gang. På den måde kan du komme en portion i fryseren, så du altid har et mellemmåltid lige ved hånden. Disse gulerodspandekager egner sig perfekt som både mellemmåltid og som supplement til madpakken.

TIP: Har gulerødderne grøn top på, skal den skæres af, når du kommer hjem – ellers bliver gulerødderne bløde. (Foto: Unsplash)

Sådan gør du

(Tilberedningstid: 30 minutter)

1. Skræl gulerødderne (eller skrub dem grundigt) og riv dem på den fine side af rivejernet.

2. Smelt kokosolien i en gryde.

3. Pisk alle ingredienser sammen og bag pandekagerne i lidt smør på en pande.

4. De er færdige, når de er gyldne på begge sider.

5. Server dem sammen med lidt creme fraiche dressing, grøntsager skåret ud i mundrette stykker og måske lidt kylling skåret i tern. Forsøg dig frem eller brug hvad du har eller godt kan lide.

 

Tip! Du kan også servere dine velsmagende gulerodspandekager med en skefuld peanutbutter og sæsonaktuelle bær til pynt, hvis du er mere lækkersulten end sulten.

Dette bør du vide om guleroden

Vidste du, at guleroden oprindeligt stammer fra Afghanistan? Guleroden er en opsvulmet pælerod, som før i tiden var mest populær i farverne lilla, grøn eller hvid.

Den gul-orange farve skyldes carotenoider, som også populært betegnes antioxidanter. Der findes mange forskellige varianter af gulerødder. Heriblandt gulerodsarten ‘karotter’, som er små og kugleformede. På trods af de forskellige former og farver er alle slags gulerødder i sæson i juni og juli måned.

Opbevaring af gulerødder

Gulerødder holder bedst i et køleskab (temperatur på 4-6 grader), i en plastikpose med lufthuller. Dine gulerødder bør ikke opbevares sammen med frisk frugt. Hvis opbevaringen er optimal, kan gulerødderne holde i 12-14 dage.

Tip: Hvis gulerødder er runkne eller bløde, så læg dem i iskoldt vand i 1/2 time.

Den orange gulerod som vi kender den bedst, blev populær i 1800-tallet i Holland, fordi Hollands nationalfarve er orange. (Foto: Unsplash)

 

Kilde: saeson-web.dk

Kilde: Dansk Gartneri

 

Læs også: Gul og syrlig citrus cocktail

drink, drinks, cocktail. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·