Læs også:

Close
(Foto: Unsplash)

NEWS: Den danske Sikkerhedsstyrelse kasserer millioner af indkøbte mundmasker

Nyheder  | 

Den danske Sikkerhedsstyrelse kasserer millioner af indkøbte mundmasker · Danmark åbner langsomt: Måske som inspiration for resten af verden? · Bevæbnet mand har dræbt 16 personer i Canada · L’Oréal vil bekæmpe corona-virus med et omfattende solidaritetsprogram · Parkerne i København flyder med skrald grundet stærkt reduceret bemanding · Norwegian bliver erklæret konkurs · Vi går en varm og solrig uge i møde · Dagens billede: Liam Payne bekræfter: One Direction planlægger en speciel genforening for at fejre gruppens 10 års jubilæum

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Den danske Sikkerhedsstyrelse kasserer millioner af indkøbte mundmasker

Der er rift om de livsnødvendige masker, der skal beskytte sundhedspersonalet mod at blive smittet med covid-19. Kvaliteten af et parti masker har vist sig ikke at være i top, efter Sikkerhedsstyrelsen har foretaget en omfattende stikprøvekontrol.

Ud af 20 millioner masker er omkring 5 millioner blevet kasseret, da kvaliteten ikke har levet op til de nødvendige foranstaltninger, skriver DR-Nyheder.

– Der har været tvivl med i omegnen af 25 procent af de her masker. Vi finder fejl, som betyder, at maskerne ikke lever op til de krav, der er for personlige værnemidler. Derfor kan man heller ikke være sikker på, at de beskytter mod corona-virus eller andet. Så hvis man bruger dem alligevel, vil de give en falsk tryghed, fortæller produktchef i Sikkerhedsstyrelsen, Stine Pedersen.

Styrelsen har undersøgt om maskerne har de rigtige certificeringer, men derudover også undersøgt maskerne med hænderne for at tjekke om maskerne er holdbare nok til at sidde fast på ansigtet. I forbindelse med dette har alarmklokkerne ringet hos Sikkerhedsstyrelsen, da vi i Danmark har meget høje kvalitetsstandarder. Dette fortæller formanden for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S) til DR-Nyhederne.

Grundet de høje kvalitetsstandarter i Danmark er omkring 5 millioner mundmasker blevet kasseret af Sikkerhedsstyrelsen. (Foto Unsplash)

Læs også: NEWS: Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Danmark åbner langsomt: Måske som inspiration for resten af verden?

Danmark åbner mere og mere. Den langsomme genåbning er gradvist blevet implementeret siden den 15. april 2020 – dog med store forbehold. På trods af dette er den danske samfundsstrategi nu både velkendt og omdiskuteret i udlandet. 

‘The New York Times’ omtaler i en artikel, hvorvidt Danmark, som det første europæiske lande, er begyndt at genåbne folkeskolerne for de yngste elever.

– But by allowing hundreds of children to congregate once again at thousands of schools across Denmark, the government has taken the boldest step toward something resembling normal life, in a measure that will be watched carefully around the world, skriver The New York Times.

Om det viser sig at inspirere andre lande til at genåbne med samme covid-19-strategi som Danmark, må tiden vise.

Læs også: NEWS: Danmark kåret som verdens næstlykkeligste land

Bevæbnet mand har dræbt 16 personer i Canada

En bevæbnet mand har dræbt mindst 16 personer i Canada over en periode på omkring 12 timer – i løbet af weekenden, skriver DR-Nyheder.

Canadas politi oplyser, at skyderiet fandt sted i den lille kystby Portapique. Den bevæbnet mand kørte rundt i en politibil og skød mod tilfældige passerende folk i byen. Det tog det canadiske politi 12 timer at få standset gerningsmanden, dog sendte politiet løbende advarsler mod gerningsmanden, på twitter til de canadiske borgere.

Skyderiet er én af de værste massakre i Canadas historie, siden en bevæbnet mand dræbte 15 kvinder i Montreal i December 1989. Dette skriver DR-Nyheder.

new zealnd forbyder flere våbentyper (Foto: Unsplash)
Episoden vil gå over i Canadas historie som én af de mest meningsløse voldshandlinger. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mindst ni personer dræbt i nyt masseskyderi

L’Oréal vil bekæmpe corona-virus med et omfattende solidaritetsprogram

I lighed med et europæisk initiativ starter L’Oréal nu et omfattende solidaritetsprogram i Norden for at hjælpe med at bekæmpe corona-pandemien. I alt donerer den franske kosmetik virksomhed 70.000 styks håndsprit til samarbejdspartnere blandt sundhedspersonale, apoteker, dagligvarehandelen og leverandører i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

Desuden får mindre kunder forlænget kredittid, samtidig med at mindre leverandører betales før forfald. Der vil også blive doneret håndsprit til velgørenhedsorganisationer foruden at L’Oréals medarbejdere får mulighed for at arbejde frivilligt i arbejdstiden.

I øjeblikket producer L’Oréal hånddesinfektion gels på 21 fabrikker (snart 28) i hele 18 forskelllige lande. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: 150.000 liter håndsprit på vej til landets kommuner

Parkerne i København flyder med skrald grundet stærkt reduceret bemanding

En kombination af det gode vejr og københavnernes øget fritid, grundet lockdown gør, at de københavnske parker bliver brugt massivt på daglig basis. I forlængelse af dette er bemandingen af renovationsmedarbejdere reduceret, og dette har ført til, at de københavnske parker nu flyder med affald.

Derfor appellerer Københavns Kommune nu borgerne til at tage så meget affald som mulighed med hjem, når man benytter sig et af de grønne områder i København. Der kan nemlig gå lang tid før skraldespandene bliver tømt, fortæller Nikolaj Hvingtoft Hansen, som er driftschef i Teknik og Miljøforvaltningen til TV2-Nyheder.

– Det er kombination af, at vi som følge af regeringens anbefalinger har sendt en stor del af medarbejderne hjem – herunder dem, der holder rent i parkerne. Samtidig kan vi se, at københavnerne i den grad efterspørger vores grønne områder for tiden. Det er to modsatrettede bevægelser, som desværre giver dette kedelige, men naturlige problem, udtaler Nikolaj Hvingtoft Hansen til TV2-Nyheder. 

Læs også: NEWS: Fiber fra regnskov kan redde verden fra at drukne i plastik

Norwegian bliver erklæret konkurs

Corona-pandemien har betydet meget begrænset flyaktivitet og dette har presset flyvselskabet Norwegian ud i konkurs.

Fire datterselskaber under Norwegian blev i går den 20. april 2020 erklæret konkurs. Tre ud af de fire selskaber er danske, mens et er registreret i Sverige. I alt rummer selskabet 1.571 piloter og 3.134 kabineansatte i både Sverige, Danmark, Finland, Spanien, Storbritannien og USA. I Danmark er der i alt tale om 614 ansatte, der er blevet fyret grundet konkurs erklæringen. Dette skriver erhvervsmediet Finans.

Dette har været en ekstrem tung beslutning, og jeg vil på det stærkeste beklage over for de af vores medarbejdere, der nu bliver berørt, udtaler Norwegians topchef, Jacob Schram til Finans.

De berørte danske selskaber er ‘Norwegian Pilot Services Denmark’, ‘Norwegian Cabin Services Denmark’ og ‘Norwegian Air Resources Denmark’, dette blev oplyst i en pressemeddelse.

norwegian fly Norwegian (Foto: MY DAILY SPACE)

Norwegian er erklæret konkurs. (Foto: MY DAILY SPACE)

Vi går en varm og solrig uge i møde

Solen skinner fra en skyfri himmel – og det bliver ved, oplyser DMI. I denne uge, til og med weekenden, vil dagstemperaturerne nå op mellem 12 og 14 grader, mens der fortsat vil være nattefrost.

I weekenden vil der nogle steder i landet være en temperatur mellem 15 og 19 grader – samt fortsat få skyer på himlen.

Til og med fredag middag er der på landsplan blot faldet 5,2 millimeter nedbør siden månedens start. I de foregående år har der været faldet omkring 41 millimeter. Det er således den tørreste april måned siden 1974 – og den tredjetørreste måned målt i Danmark siden 1874. Dette oplyser TV2 VEJRET.

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Dagens billede: Liam Payne bekræfter: One Direction planlægger en speciel genforening for at fejre gruppens 10 års jubilæum

· Mere fra samme kategori ·