Læs også:

Close

NEWS: Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede

Nyheder  | 

Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede · Nybagt millionær deler pengene ud · Den indiske regering: Forlængelse af verdens største udgangsforbud · Økologisk Landsforening og føtex hjælper de vilde bier · Tornadoer i de amerikanske sydstater: Mindst 33 er omkommet · Louis Vuitton: Starter produktion af mundmasker · Dagens billede: Kongehuset offentligører en række nye kunstportrætbilleder i anledning af dronning Margrethes 80 års fødselsdag

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona-virus: Færre uheld og et usædvanligt skadesbillede

En ny analyse fra forsikringsselskabet Codan viser, at antallet af bilskader, sportsskader og indbrud er faldet med op til 65 procent i marts måned. Det markante fald i antallet af skader kommer som følge af tiltagene for at mindske smittespredelsen af corona-virus i Danmark.

I analysen er statistikken over anmeldelser sammenlignet med det gennemsnitlige niveau for perioden de seneste år. 

– Hovedårsagen er, at antallet af anmeldte indbrud til Codan er faldet med 65 procent, og at simpelt tyveri og cykeltyveri er faldet med 50 procent. Til gengæld ligger elektronikskader og de skader, der opstår uventet og øjeblikkeligt, på samme niveau som normalt, fortæller Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

Derudover understreger Henrik Bundgaard også, at de færre indbrud og reduceret ulykker i trafikken simpelthen skyldes, at folk er mere hjemme.

En ny analyse fra forsikringsselskabet Codan viser, at der sker færre uheld under corona-krisen. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: 150.000 liter håndsprit på vej til landets kommuner

Nybagt millionær deler pengene ud

En kvinde i 70’erne fra Rødovre Kommune vandt for et par uger siden en million kroner på ‘Millionærgarantien’ på Lotto, hvor man bliver millionær, selvom man har nul rigtige.

Kvinden fortæller, at hun ikke havde tjekket sin spillekonto for gevinst og blev derfor rigtig overrasket, da hun blev ringet op af Danske Spils Kundecenter midt i eftermiddagskaffen.

Den heldige vinder, der har været enke i flere år, har allerede delt ud af pengene til sine børn og børnebørn, som hun har et meget tæt forhold til.

– Vi bor tæt på hinanden og ses ofte. Så det er jo vildt dejligt, at man oveni lige kan forkæle dem lidt. Mit ene barnebarn er på SU, så det hjælper jo meget med de 67.100 kroner, man må give væk skattefrit i år. Det er da heller ikke umuligt, at jeg deler mere ud. I hvert fald bliver der nok skruet op for jule -og fødselsdagsgaver fra nu af. Jeg mangler jo ikke selv noget – så det er sjovere at dele ud af pengene, fortæller den nybagte millionær til Danske Spil.

Vinderen har en gang før inviteret hele familien med på en længere ferie, og det overvejer hun at gøre igen, når verden bliver normal efter corona. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Seks millionærer efterlyses af Danske Spil

Den indiske regering: Forlængelse af verdens største udgangsforbud

Den indiske premierminister Narendra Modi oplyste tirsdag den 14. april, at landets udgangsforbud er forlænget. Det indiske udgangsforbud er det største i hele verden, da det omfatter omkring 1.3 milliarder mennesker.

Hvis alt var gået efter planen, skulle det indiske udgangsforbud have været ophævet den 14. april. I følge regeringen skal landets borgere fortsætte udgangsforbudet indtil den 3. maj 2020.

Indiens officielle smittettal er lavt – lidt over 10.000 mennesker er registreret smittede. Dog tager landet sine forbehold, da der hersker tvivl om, hvorvidt Indien har de nødvendige midler til at opspore og testet befolkningen, skriver TV2-Nyheder.

Det indiske udgangsforbud er forlænget til den 3. maj 2020. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

Økologisk Landsforening og føtex hjælper de vilde bier

I de seneste år er der sket en tilbagegang i antallet af de vilde bestøvere i Danmark, især blandt bierne. Det har fået føtex til at gå sammen med Økologisk Landsforening i en national indsats, der skal hjælpe bierne. Supermarked- og varehus-kæden føtex donerer millioner af blomsterfrø, som Økologisk Landsforening uddeler til 250 økologiske landmænd. 

Den nye donation betyder, at hver landmand kan få 1.000 kvadratmeter blomsterstriber på egen jord. Det giver samlet omkring en kvart million kvadratmeter blomster, der bliver til ny føde for bier og andre bestøvere.

– Hvis vi mister bierne, mister vi mange af de dagligvarer, vi kender. Det gælder ikke kun honning, men også sunde fødevarer som frugt, bær, visse grøntsager, nødder og frø. Uden bierne kan de mange fødevarer ikke gro, og det kan i sidste ende true vores forsyningssikkerhed. Derfor er det helt naturligt for os at donere blomsterfrø i samarbejde med Økologisk Landsforening, så vi kan give bierne de bedste levevilkår, fortæller Karin Helene Sommer.

Ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation er bier og andre bestøvere en nødvendighed for Europas samlede fødevareproduktion. (Foto: Julie Rohde)

Læs også: NEWS: Agressive asiatiske hvepse har kurs mod Danmark

Tornadoer i de amerikanske sydstater: Mindst 33 er omkommet

Mellem søndag og mandag lokal tid blev der på blot 24 timer registreret 41 tornadoer i flere af sydstater i USA. Det hårde uvejr ramte først det centrale Texa, hvor hagl på størrelse med tennisbolde ødelagde sydstaten.

Derefter bevægede stormen sig videre til delstaterne Louisiana, Arkansas, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, South Carolina og North Carolina.

Tonadoerne har efterladt op mod en million amerikaner uden strøm, skriver DR-Nyheder. Mindst 33 har mistet livet, hvoraf 11 personer er omkommet nær grænsen til Louisiana, syv personer blev dræbt grundet faldende træer i South Carolina og de seks resterende dødsfald er sket i staterne Tennessee, Arkansas, North Carolina og Atlanta. Dette skriver NBC News.

Tornadoerne har ødelagt hjem og efterladt op mod en million amerikanske husstande uden strøm. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Trump trækker USA ud af verdens klimaaftale – vil genforhandle

Louis Vuitton: Starter produktion af mundmasker

Louis Vuitton har netop løftet sløret for en produktion af ​​tusindvis af ikke-kirurgiske mundmasker. Initiativet er startet eftersom den franske regering har anmodet om en øget produktionen af alternative og ikke-kirurgiske mundmasker, i forbindelse med kampen mod covid-19.

Produktionen af maskerne finder sted i den franske by Sainte-Florence, hvor 22 designer frivilligt arbejder på at producere de alternative mundmasker.

– As an important French House, Louis Vuitton wishes to commit at its level to producing many thousands of masks that will be distributed within the region, at no charge, to protect those who are most exposed. This production is the fruit of a wonderful collaboration with the regional sector of the textile industry, fortæller Michael Burke, formand og CEO for Louis Vuitton.

Louis Vuitton hjælper til i kampen mod corona-virussen. (Foto: PR)

Læs også: NEWS: Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Dagens billede: Kongehuset offentligører en række nye kunstportrætbilleder i anledning af dronning Margrethes 80 års fødselsdag

· Mere fra samme kategori ·