Læs også:

Close
book, bog, bøger, boghylder, bogreol, læsestof

NEWS: Arnold Busck lukker butikker i hele landet efter konkursbegæring

Nyheder  | 

Arnold Busck lukker butikker i hele landet efter konkursbegæring · Elektriske strømper skal modvirke muskeltab på intensivpatienter med coronavirus · Norwegian sender ikke flere fly i luften før 2021 · Strukturfondsprojekter tilbyder nu deres hjælp til virksomhederne digitalt · Ikea genåbnede til lange køer · Danmark samarbejder om global grøn genopretning · 19-årig kåret som ‘Årets Unge Forsker 2020’: har skrevet kode til sin egen algoritme · Dagens billede: Nu kan du høre danske stjerners corona støttesang ‘Tættere end vi tror’ på streamingtjenester

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Arnold Busck lukker butikker i hele landet efter konkursbegæring

Boghandlerkæden Arnold Busck lukker alle sine butikker og indgiver en konkursbegæring. Det oplyser Arnold Busck i en pressemeddelelse, hvor de beskriver, at likviditeten er sluppet op.

Kædens butikker har været lukket ned helt eller delvist siden midten af marts, og medarbejdere har været hjemsendt. Selv om strøgbutikkerne igen er åbnet ved indgåelse af frivillige aftaler om arbejdstider med loyale medarbejdere, har det ikke været nok til at redde boghandlerkæden.

Ifølge Arnold Buscks hjemmeside har boghandlerkæden i alt 29 butikker fordelt over hele landet, som nu skal lukke. Efter to år med underskud var selskabet allerede meget hårdt presset sidste år, fremgår det af det seneste årsregnskab. Selskabet har nu indgivet konkursbegæring til skifteretten og er blevet overtaget af kurator. Det skriver DR.

book, bog, bøger, boghylder, bogreol, læsestof
Arnold Busck har indgivet konkursbegæring og lukker derfor butikker i hele landet. (Foto: Unsplash)

Elektriske strømper skal modvirke muskeltab på intensivpatienter med coronavirus

Muskeltab er et stort problem for intensivpatienter, som ligger helt inaktive i hospitalssenge over længere tid. På blot 5-10 dage kan muskelmassen i benene svinde med 10-20 procent, og det går i øjeblikket hårdt ud over de mange coronapatienter, som ofte har flere uger lange indlæggelsesforløb. Derfor vil forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet i et nyt hasteprojekt finde en teknologibaseret løsning, der gør det muligt at stimulere patienternes muskler elektrisk, mens de ligger i sengen.

– Vi er allerede i gang med at 3D-printe elektroder og ledninger på de første strømper. Elektroderne består af tre ultratynde lag, som gør det muligt at stimulere musklerne via strømpen med minimal irritation. Vi forventer at have de første 50 prototyper klar om en måned, således at de kan testes af på patienter, siger Shweta Agarwala, adjunkt ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.

Hvis forsøgene med coronapatienterne viser den effekt på reduktion af muskeltab, som forskerne forventer, er universiteterne klar til at producere 500 ekstra støttestrømper allerede til efteråret, hvor Sundhedsstyrelsen forventer næste bølge af Corona-epidemien. Det skriver Ritzau.

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)
3D-printede elektroder og ledninger på strømper gør det muligt at stimulere musklerne. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Dansk designduo udvikler visir til sundhedssektoren

Norwegian sender ikke flere fly i luften før 2021

Mandag morgen fremlagde Norwegian en redningsplan for at undgå konkurs. Først til næste år – i 2021 – vil de røde og hvide Norwegian-fly lette fra danske lufthavne.

– Norwegians planer om først at genåbne i 2021 er endnu en negativ overraskelse for lufttrafikken. Grunden til, at det varer så længe, er, at sommerperioden allerede nu kan anses for død, fordi der ikke er tilladelse til at flyve, og at vintersæsonen traditionelt set er lavsæson for flyselskaberne, lyder det fra Ole Krohn, finanskommentator på TV 2.

Redningsplanen er en krampetrækning, som selskabet gør sig, for at få del i en hjælpepakke fra den norske stat, der skal putte 2,7 milliarder norske kroner – svarende til 1,76 milliarder danske kroner – ind i selskabet.

I sidste uge kom det frem, at Norwegian erklærede fire kabine- og pilotselskaber konkurs – heriblandt tre danske, og ifølge Finans mistede 614 ansatte i Danmark jobbet. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Strukturfondsprojekter tilbyder nu deres hjælp til virksomhederne digitalt

I Midtjylland og Sydjylland tilbydes nu digitale hjælpe- og uddannelsestilbud, som rummer nye muligheder for virksomhederne.

Et af dem er strukturfondsprojektet ‘Iværksætterprogrammet 2018-2021’som drives af Erhvervshus Midtjylland. Projektet, kan på grund af corona ikke længere gennemføre sine aktiviteter helt som planlagt: At videreuddanne vækstiværksættere med fysiske møder, workshops og aktiviteter. Derfor foregår langt det meste i stedet digitalt.

– Vores tilbud er udtryk for et ønske om at gøre noget her og nu for virksomhederne i en tid, hvor vi ikke kan mødes fysisk. Desuden har vi længe hørt virksomhederne efterspørge fleksible digitale forløb, som er nemme at gå til, tidsbesparende og til at downloade. Og nu er anledningen kommet til at gøre det, siger projektleder Niels Nørskov.

Projektet skal på tre år have 660 midtjyske vækstiværksættere gennem en række aktiviteter, herunder fire kollektive udviklingsforløb. Målet er, at iværksætterne får samme udbytte af kurserne som ved de fysiske møder. Det skriver Ritzau.

Strukturfondsprojektet ‘Iværksætterprogrammet 2018-2021’ skal foregå digitalt og stadig give samme udbytte af kurserne som ved de fysiske møder. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Blå Kors får hjælp af Lidl til sikker genåbning af genbrugsbutikker

Ikea genåbnede til lange køer

Klokken 10 mandag formiddag slog Ikea-varehuse landet over dørene op igen efter at være lukket ned i længere tid grundet udbredelsen af coronavirus. Og det gav køer foran forretningerne i blandt andet Gentofte og Taastrup.

Mads Satsman-Nørhede, der er varehuschef i Ikea Taastrup, fortæller, at man har sat kundetællere op, så man ikke overskrider de 3500 personer, der er tilladte i varecentret. Tallet er fastsat ud fra devisen om, at der skal være fire kvadratmeter per kunde.

– Vi kommer derudover til at have vagter udenfor for at sørge for god ro og orden. Og vores medarbejdere er forskellige steder i huset, hvor der er tendens til, at der kan være kø, for at sikre at der er god afstand, siger Mads Satsman-Nørhede.

Vestegnens Politi skrev på sin Twitter-profil, at de var tilstede ved varehuset i anledningen af åbningen for at påse, om de mange kunder overholder myndighedernes anbefalinger. De var dog glade for at alle tilsyneladende forstår alvoren og holder afstand. Vagtchefen Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Ikeas kæmpestore københavnske varehus bliver forsinket og mindre

Danmark samarbejder om global grøn genopretning

En stor kreds af ministre og globale nøgleaktører som FN, EU-Kommissionen og IRENA har her til eftermiddag deltaget i en virtuel rundbordsdiskussion om, hvordan vedvarende energi og energieffektivitet kan spille en nøglerolle i den økonomiske genopretning efter coronakrisen. Det virtuelle møde var organiseret og ledt af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og Dr. Fatih Birol, eksekutivdirektør i Det Internationale Energiagentur (IEA), med det formål at sikre fokus på en grøn vej ud af den nuværende økonomiske krise på tværs af landegrænser

– Vi står foran en enorm opgave med at få genoprettet verdens økonomier, men det giver samtidig også en mulighed for at sætte en ny grøn kurs for verden. Den grønne omstilling skal være en motor i den økonomiske genrejsning, vi står overfor, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Dagens møde var et vigtigt første skridt i arbejdet med at udveksle ideer på tværs af grænser, og afsøge mulighederne for strategisk samarbejde. Der vil foregå en masse arbejde, både i de deltagende lande og i internationale organisationer som IEA, som opfølgning på mødet. Det skriver Ritzau.

Genbrug klima miljø
Et vigtigt første skridt i arbejdet med at udveksle ideer på tværs af grænser er taget. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Klimaforandringer og aggressiv markedsføring er en trussel for børns sundhed og trivsel

19-årig kåret som ‘Årets Unge Forsker 2020’: har skrevet kode til sin egen algoritme

Talentkonkurrencen Årets Unge Forsker 2020, der i år blev afholdt virtuelt, er blevet afgjort, og vinderen, 19-årige William Bille Meyling, har  skrevet koden til sin egen algoritme, der kan gøre computere i stand til at identificere forskellige dele af et billede. Det er en teknologi, der for eksempel bruges, når selvkørende biler skal genkende en fodgænger.

Og det er altså ikke helt nemt, det William Bille Meyling er lykkedes med at lave, fortæller jury-medlem og lektor ved Niels Bohr Institutet Troels Christian Petersen:

– Jeg er virkelig imponeret. Sådan en kode skriver ikke sig selv. Jeg underviser selv i machine learning, og der er mange på kandidat-niveau, der ikke kan det her. Det skal nok gå os rigtig godt i fremtiden, siger Troels Christian Petersen. Det skriver Jyllands Posten.

Nøgletal sammenligner Danmark og USA

Danmark er et yndigt land. Også når man ser på nøgletallene, der beskriver forskelle og ligheder på Danmark og USA.

Danmarks Statistik har indsamlet nøgletallene, som viser, at vi kan forventes at leve i nogenlunde lige mange år i gennemsnit, få nogenlunde lige mange børn, og at nogenlunde lige mange relativt til indbyggetallet går på arbejde i de to lande. Men til gengæld er indkomstuligheden større i USA end i Danmark, mens den offentlige sektor og skattetrykket er højere i Danmark end i USA. Samtidig er stemmeprocenten er en del lavere i USA end i Danmark, mens drab per indbygger sker fire gange oftere i USA end i Danmark. Det skriver Ritzau.

dansk danmark flag (Foto: Unsplash)
Danmarks Statistik viser nøgletallene, der beskriver forskelle og ligheder på Danmark og USA. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Trump trækker USA ud af FN’s Menneskerettighedsråd

Dagens billede: Nu kan du høre danske stjerners corona støttesang ‘Tættere end vi tror’ på streamingtjenester

 

· Mere fra samme kategori ·