Læs også:

Close

Mød de to kvinder bag designsamarbejdet mellem UNIQLO og Marimekko

Mode  | 

Kom tæt på de to kvinder bag designsamarbejdet mellem UNIQLO og Marimekko. Her kan du læse en dybdegående Q&A med Rebecca Bay, UNIQLOs Kreativ Direktør, og Minna Kemell-Kutvonen, Marimekkos Direktør for boligprodukter og print design

Det japanske livstilsbrand UNIQLO møder den finske modevirksomhed Marimekko i et unikt designsamarbejde. Den fælles tøjkollektion blev lanceret den 26. april 2020, hvilket betyder, at de smukke designs kan nu købes online og i de fysiskebutikker.

Her giver vi dig muligheden for at få et indblik i, hvad kollektionen byder på samt processen bag. I et dybdegående interview fortæller de to kvinder bag designsamarbejdet om kollektionens særlige udviklingsproces og værdierne bag.

Der er smæk på farverne i samarbejdskollektion mellem UNIQLO og Marimekko. (Foto: PR)

Om de to mærkers fælles værdier

Rebecca Bay fortæller:

Hvordan begyndte samarbejdet mellem de to mærker i første omgang?

UNIQLO skaber kvalitetstøj, der er funktionelt og tilgængeligt for alle, og appellerer til mange forskellige livsstile. Vi søger konstant at samarbejde med designere og virksomheder, der deler vores filosofi om at lave tøj. Vi besluttede at samarbejde med Marimekko, fordi deres principper matcher vores ‘LifeWear-koncept’.

Hvilke værdier deler UNIQLO med Marimekko, set fra dit perspektiv?

UNIQLO handler om ‘LifeWear’. ‘LifeWear’ er vores forpligtelse til at skabe kvalitetstøj, der er funktionelt og billigt, så det passer til alles daglige livsstil. Vi følte en stor tæthed i forhold til Marimekkos mission om at gøre folk glade, som de er, og at bringe glæde i hverdagen, med markante print og levende farver.

Hvad er de mest karakteristiske egenskaber mellem samarbejdskollektionen og jeres egne produkter?

Marimekko bringer muntre print og farver til UNIQLOs ‘made for all’-tøj. Desuden fortæller deres print nogle unikke historier, baseret på hver designers inspiration. Hvert mønster har forskellige farveskemaer, som skaber de perfekte nuancer. De tilføjer tidløse, karakteristiske designs til UNIQLOs tøj.

UNIQLO og Marimekko har en fælles mission, om at bringe glæde i hverdagen med markante print og levende farver. (Kollage: MY DAILY SPACE)

Minna Kemell-Kutvonen fortæller:

Kan du forklare os Marimekkos filosofi om “kunst og print”?

Marimekkos trykkekunst kombinerer det kunstneriske udtryk med varmt, menneskeligt præg og håndværk. Vores trykkekunst tillader en vis ufuldkommenhed og spontanitet – vi ser perfektionen i ufuldkommenheden, hvilket spiller en central rolle i Marimekko-printets unikke genkendelighed. Marimekkos print kendetegnes også af interessante, endda overraskende farvekombinationer med overlappende farver, der understreger karakteren ved de traditionelle trykkemetoder.

Set fra Marimekkos synspunkt, hvilke værdier føler du så, I har til fælles med UNIQLO?

Vi deler en demokratisk og funktionel tilgang til design, og tanken om, at tøj kan og bør bringe glæde i ens hverdag.

Hvad er de mest karakteristiske egenskaber mellem samarbejdskollektionen og jeres egne produkter?

Dette samarbejde kombinerer Marimekkos stærke print og farvemæssige arv med UNIQLOs tidløse, demokratiske og funktionelle Lifewear, på en helt unik måde.

Kollektionen henter inspiration fra ‘Det finske sommerliv’. (Foto: PR)

Om 20SS kollektionens tema og udviklingsproces

Rebecca Bay fortæller:

Hvad er temaet for denne sæsons kollektion, og hvordan adskiller sæsonen sig fra de seneste to sæsoner? Hvad vil du mene, er det mest symbolske i denne 20SS kollektion? Kan du forklare udviklingsprocessen bag denne kollektion med UNIQLO?

Den henter inspiration fra ‘Det finske sommerliv.’ Efter den lange, kolde vinter omfavner finnerne solens dyrebare stråler og forsommerens friske brise på deres hud. De nyder familiesammenkomsterne uden for: svømme i den klare, blå sø, plukke bær og læse bøger i fred og ro. Kollektionen udnytter de traditioner og glæden ved den lange sommer, som er på vej.

Minna Kemell-Kutvonen fortæller:

De print, der bruges denne sæson, er af Annika Rimala og Maija Isola, Marimekkos to legendariske designere. Hvorfor blev netop de print valgt til sæsonen SS20?

Printene Papajo, Laine, Kukka og Raide, af Annika Rimala, og printene Kivet og Tori, af Maija Isola fortæller historier om sommerens glæder og fanger essensen af finsk sommerliv, hvor man tilbringer tiden på sommerens markeder og i sommerhusene ved søerne. Det er den atmosfære, det finske folk længes efter og genkender. Vi ville gerne føre det tema ind i samarbejdskollektionen via det særlige valg af print.

Kollektionen rummer også en masse fine accessories – tasker, sko, tørklæder og meget mere. (Kollage: MY DAILY SPACE)

Om specifikke elementer i SS20 kollektionen

Rebecca Bay fortæller:

Hvad er din personlige favorit fra kollektionen? Hvordan vil du for eksempel bruge den på en sommerlige spadseretur i New York?

Min foretrukne ‘uniform’ har altid været en hvid skjorte, og det er ingen hemmelighed, at jeg sjældent bruger mønstre. Når det så er sagt, er skjortekjolen i hør, med Annika Rimalas Papajo-mønster, et absolut ‘must have.’ Jeg kommer til at bruge den i overstørrelse, uden bælte, med sorte Birkenstocks eller slip-ons i varmt vejr.

Minna Kemell-Kutvonen fortæller:

Hvad er din personlige favorit fra kollektionen? Hvordan vil du for eksempel bruge den på en finsk sommerweekend i parken?

Jeg vil helt sikkert nyde letheden i den sort-hvide maxikjole, Kivet, der kombinerer mine to foretrukne ikke-farver – og jeg kan sagtens forestille mig at tilbringe en afslappet og enkel sommerweekend i den.

Samarbejde kombinerer Marimekkos stærke print og farvemæssige arv med UNIQLOs tidløse, demokratiske og funktionelle ‘Lifewear’. (Foto: PR)

Om den nordiske kultur

Rebecca Bay fortæller:

Du kommer fra Danmark, så hvad betyder nordisk kultur for dig? Hvilken indflydelse har den haft på dit kreative arbejde? Kan du pege på forskellene og lighederne mellem Danmark og Finland?

Den nordiske kulturs betydning for mig er påskønnelsen af kvalitet, form og funktionalitet (i designet). Jeg er meget påvirket af nordisk modernisme i mit kreative arbejde. Danske og finske designere og arkitekter, fra midten af århundredet, der kombinerer nye industrielle teknologier med tanker om enkelhed og funktionalisme med hensyn til, at designe bygninger, møbler og husholdningsartikler, har altid været en stor inspirationskilde.

Minna Kemell-Kutvonen fortæller:

Der findes en stigende, global interesse for nordisk kultur, som er den ‘langsomme måde at leve på’: altså nyde de små øjeblikke, der gør folk glade og afslappede. Hvorfor tror du, der er denne opmærksomhed på nordisk kultur?

Den nordiske livsstil har en funktionalistisk tilgang, der respekterer naturen og giver håb og måske også sikkerhed i denne omskiftelige verden. Jeg tror, at det er en af hovedårsagerne til de nordiske værdiers fremmarch i det globale landskab – og en af de vigtigste inspirationskilder bag Marimekkos design og æstetik.

Direktøren fra UNIQLO fortæller, at Marimekkos særlige design og æstetik er en inspirationskilde for det internationale brand. (Foto: PR)

 

Læs også: Stort interview med Irina the Diva: Jeg har knoklet for alt, jeg har opnået

irina, irina the diva, irina olsen, irina babenko, blogger, blog, influencer, snapchat, facebook, instatory, instagram, sociale medier, youtube, kendt, reality, ukraine, skøjte, skøjter, skøjteprinsesse, atlet, modgang, teenager, følgere, likes, affiliate, spons, sponsoreret indhold, business, boss lady, forretningskvinde, forretning, selvstændig, karriere, økonomi, uddannelse, iværksætter, tv, make up, mode, fashion, kroppen, dj faustix, morten olsen, allessia, mommylife, mor, barn, familie, kærlighed

· Mere fra samme kategori ·