
Mission Sund Mad: Jordbær-kokosdrøm
Lækkersulten og stadig vil være lidt sund … Så er denne kage et perfekt valg. Den kan faktisk snyde de fleste, for man kan ikke smage, at den har fået et sundere tvist
Vi har været så heldige at få denne opskrift fra skønne Michelle Kristensen nye bog ‘Mission sund mad’, der er en super lækker bog fyldt med 100 af Michelles bedste opskrifter, der er med lavt kulhydratindhold men stadig med masser af smag. Og bonus er, at de fleste af tingene kan laves på under 30 minutter – we like …

Kagen er nem at lave og smager virkelig lækkert, og så har den to af manges yndlingssager i, nemlig jordbær og kokos. Kan det blive bedre …
Det skal du bruge
Opskriften er til 10 personer
IngredienserBund
100 g mandler
12 dadler
2 æggeblommer
80 g smør
120 g fuldkornsrismel eller fuldkornshvedemel
IngredienserFyld
80 g frosne jordbær
4 spsk. akaciehonning
½ dl vand
1 drys salt
1/4 tsk. vaniljepulver
2 spsk. citronsaft
2 spsk. chiafrø
IngredienserKokostopping
4 æggehvider
4 spsk. kokossukker
300 g kokosmel
Sådan gør du
Lad jordbærrene tø op.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Kom mandlerne i en foodprocessor, og kør dem til mindre stykker.
Befri dadlerne for sten, og tilsæt dem sammen med de øvrige ingredienser til bunden, og kør det til en ensartet masse.
Pres dejen ned i en bageform beklædt med bagepapir (cirka 15 x 20 cm), og bag bunden i 15-20 minutter, eller til den er gylden.
Kom alle ingredienserne til fyldet på nær chiafrø i en gryde.
Kog blandingen i 12-15 minutter. Blandingen skal gerne begynde at flyde lidt sammen, men vær opmærksom på, at den ikke brænder på.
Tag gryden af komfuret, rør chiafrøene i, og lad det køle af, til konsistensen er mere fast og tyk.
Vend ingredienserne til toppingen sammen.
Hæld jordbærfyld over bunden, og placér kokos-toppingen ovenpå. Bag kagen i 15-20 minutter, eller indtil du kan se, at kokostoppingen begynder at blive gylden.
Lad kagen køle af, inden du serverer den. Kagen skal opbevares på køl. Og du kan sagtens fryse den, hvis du har noget til overs.
Om Michelle
Michelle har en universitetsgrad i idræt og tog derefter supplerende fag på kandidatuddannelsen i human ernæring. Vi ser hende tit på TV, og et utal af mennesker (faktisk over 70.000) har været på hendes MK camps. Michelle har en sund, ærlig og kærlig tilgang til mad, som mange kunne lære godt af.

MK principperne: Nydelsesmåltid.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: