
Luksus cocktail med friske figner, gin & vanilje
Fine friske figner – mums siger vi bare! Nu skal du prøve at tilføje dem i din næste fredagsdrink. Her giver vi dig opskriften på en luksus cocktail lavet på en hjemmelavet figen- og vaniljesirup
Få et nyt ‘take’ på en fredagscocktail. Denne figen-cocktail er enkel at bikse sammen og så smager den himmelsk.

Dette skal du bruge til din figen- og vaniljesirup:
(Sirup til cirka 10 cocktails)
– 4 friske figner
– 1 dl sukker
– 1 dl vand
– Kornene fra 1,5 vaniljestang
Sådan laver du siruppen:
– Du starter med at skære fignerne i kvarte, hvor efter du derefter kommer dem i en lille gryde, hvor de skal koge med sukker, vand og vaniljekornene.
– Når fignerne har kogt i et par minutter (og er begyndt at falde fra hinanden), skal du skrue ned for blusset og lade bladningen stå og simre i cirka 6 minutter. Det er vigtigt, at du husker at røre i gryden imens, så det ikke brænder på.
– Derefter skal du blot lade blandingen køle af og tilslut si det hele. Nu er det bare om at bruge din hjemmelavet figen-og vaniljesirup i dine luksus cocktails.

Her er hvad du skal bruge til cocktailen
(Til 1 person)
– 2, 5 cl gin
– 4 dl tonic
– 1, 5 cl af din figen- og vanillesirup
– 2 skvæt ‘Orange Bitter’ (du kan se hvad det er her)
– Isterninger
Sådan laver du figen-cocktailen:
– Du skal bruge en shaker. Fyld is i og hæld gin, sirup og bitter i. Nu skal der shakes til dine arme er ømme!
– Tilføj dernæst tonic.
– Servér din drink i et flot glas og pynt den med friske figner og/eller rester fra din vaniljestang.
Nyd din figen-cocktail sammen med en omgang lækker tapas. Skål og god fornøjelse!

TIP: Din sirup smager også skønt over vaniljeis.
Læs også: Den perfekte saftige bøf med rødvinssovs