Læs også:

Close
Rabarbertrifli (Foto: Maria Rohde Madsen)

Lækker dessert: Rabarbertrifli med hvid chokoladecreme

Mad  | 

Rabarber er i sæson fra april og er oplagte at bruge i en forårsdessert. Prøv denne rabarbertrifli med hvid chokoladecreme fra bogen ‘Bæredygtig Kost’

I den lille fine bog ‘Bæredygtig Kost’ af Julie Juanita Larsen er der denne opskrift på den lækreste rabarbertrifli med hvid chokolade, som vi har været så heldige at få lov til at bringe her. I april kan man få de første danske rabarber. En rigtig dansk spise.

Er man så heldig at have rabarber i haven og ikke kan nå at få dem brugt inden for sæsonen, kan man ordne dem, skære dem i stykker og fryse stykkerne ned.

Rabarbertrifli (Foto: Maria Rohde Madsen)
Rabarbertrifli med hvid chokolade smager fantastisk. (Foto: Maria Rohde Madsen)

Et par små tips før vi går i gang: Får du ikke brugt al rabarbergrøden, kan den også fryses, til næste gang du vil lave trifli.

Ønsker man at lave desserten i en vegansk udgave, kan fløden byttes ud med plantefløde, og hvid chokolade fås også i en vegansk udgave.

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

Ingredienser

100 g hvid chokolade
2½ dl piskefløde
500 g rabarber
100 g sukker
½ stang vanilje
2 dl vand
10 makroner

Vidte du
* Rabarber er en grøntsag.
* Friske rabarber er let fordærvelige og bør opbevares på køl for at bevare fugtigheden.
* Rabarberens syrlige smag skyldes et højt indhold af oxalsyre og æblesyre.
Forårets første rabarber er fantastiske. (Foto: Unsplash)
Forårets første rabarber er fantastiske. (Foto: Unsplash)

Sådan laver du chokoladecremen

• Hak den hvide chokolade groft og læg den i en skål.

• Kog 1 deciliter piskefløde op og hæld den varme fløde over chokoladen.

• Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen på køl i 3 timer.

• Pisk resten af piskefløden til flødeskum og vend det med den kolde creme efter de 3 timer.

• Er cremen ikke tyk nok, kan den piskes lidt mere, efter den er blandet.

Sådan laver du rabarbertriflien

• Rens rabarberne og skær dem i skiver.

• Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mos dem ud i sukkeret.

• Bring rabarber, vand og vaniljesukker langsomt i kog under låg og kog, til de er møre.

• Lad det køle af og si eventuel overskydende saft fra (gem det til pynt).

• Knus makronerne og kom skiftevis rabarber og makroner i små glas.

• Top med den hvide chokoladecreme og eventuelt lidt rabarbersaft.

 

Sådan ser bogen ud:

 bæredygtig kost (Foto: Maria Rohde Madsen) forside

 

Læs også:

Derfor skal du drikke kamillete

kamille, kamillete, te, chamomile tea

· Mere fra samme kategori ·