Læs også:

Close

Kalder alle katte-elskere: Her er 5 facts omkring din kats soverutiner

Underholdning  | 

De er søde, kælne og elegante. Kan du heller ikke få nok af katte? Her kan du blive klogere på din kat. Læs med og få 5 meget overraskende facts om din kats soverutiner

Søvn er en stor del af din kats liv. Derfor skal du som ægte katte-entusiast selvfølgelig vide disse 5 sjove og overraskende facts om din kats søvn.

1. Din kat bruger omkring 2/3 dele af dens liv på at sove

Ja, du har nok bemærket, at din kat ofte tager sig en god lang lur. Killinger sover omkring 16 timer dagligt, hvor fuldvoksne katte sover hele 20 timer om dagen. Men hvorfor sover din kat så meget? Fra naturens side af skal en kat bruge store mængder af energi på at jage og fange sin mad. Derfor har katte behov for at ‘genoplade’, så de kan hente ny energi til næste gang de skal jage et bytte. Det er derfor vigtigt for katte at få meget søvn.

2. Din kat kan snorke

Vidste du, at din kat kan snorke? Særligt katteracerne ‘Perser’ og ‘Himalaya’ har for evne virkelig at kunne snorke igennem. Dog er alle katte i stand til at snorke, hvis de ligger på en bestemt måde, hvorpå deres luftveje bliver trykket af deres tunge men bløde pels. Dette sker typisk, hvis din kat er meget afslappet.

Men kan vi ikke blive enige om, at det måske også er lidt nuttet når det sker?

3. Katte kan opleve den dybe REM-søvn

Når din kat sover kan den opleve REM-søvn, ligeså vel som mennesket kan. REM står for ‘Rapid Eye Movement’ og ifølge den franske neurovidenskabsmand Michel Jouvet kan katte både opleve REM og N-REM (‘Non Rapid Eye Movement’). Du kan se på din kat, når den er i REM-søvnen – din kat vil ofte spjætte og lave ryk med både øjne og øre.

 

4. Katte er opmærksomme selvom de sover

Din kat kan delvist sove og delvist være vågen på samme tid. Selvom din kat sover for at samle energi, så er den samtidig opmærksom på lyde og lugte. Derfor kan din kat vågne på ganske få sekunder. Omvendt så er vågne katte heller ikke mange sekunder om at kunne komme ned i søvnstadiet og tilbage til en god lur.

5. Vejret kan ændre din kats søvnvaner

Ligesom de fleste mennesker, så elsker katte at sove ekstra meget på regnfulde dage. Dette glæder både indekatte og udekatte. Derfor skal du ikke blive overrasket, hvis du ser din kat gabe mere og tage længere lure på dage, hvor vejret er gråt og kedeligt.

 

Kilde: novatrending.com

 

Læs også: DIY – fordyb dig i en hobby

DIY gør det selv hobby male kreativ (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·