
Hjemmelavet livret til take away folket
Den kendte ‘bowl’ er manges livret. Lækkert – enkelt – sundt og velsmagende. Hvorfor ikke lave den selv. Det er der jo i disse dage rig mulighed for
Kast dig ud i et ‘alt-i-en-skål’ projekt. Lav en ‘bowl’. Det er både nemt og smager fantastisk. Til dem, der ikke vil freestyle, men går efter en klassiker, har Rosendahl svaret. Her får du nemlig både opskriften på en klassisk ‘bowl’ med laks og den elskede gomadressing. Med den ultimative enkle dressingshaker fra Rosendahl, gøres det ekstra nemt at lave, og dressingen kan opbevares på køl i et par dage. Smart og nemt.

‘Poke bowls’ er mere populære end nogensinde – det minder om sushi, men er meget lettere at lave. Fyld ris i en skål og top med de grøntsager, du bedst kan lide og tilføj soyamarineret laks.
Det skal du bruge
Marineret laks400 g. sushilaks
1 fed presset hvidløg
2 spsk. sesamolie
1 dl. soya
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt chili
Grøntsager efter eget valgRevet gulerødder
Seaweed
Edamame bønner
Rødkål
Rød spidskål
Ristede sesam frø
Quinoa
Syltet ingefær
Avocado (dryppet med citronsaft)
Sådan gør du
Skær laksen i tern. Pil og pres hvidløget.
Bland laks og hvidløg med sesamolie, soya, salt og chili, og lad det trække i ca. 20 minutter i køleskabet.
Kog risene og forbered grøntsager.
Drys med sorte og hvide sesamfrø. Kan også pyntes med frisk koriander.
Tip: Laksen kan også serveres rå, og for med sikkerhed at undgå parasitter skal du sørge for, at den har været frosset i mindst 1 døgn ved -20° eller mindst 4 døgn ved -18°.
Goma Dressing
Ingredienser
125 g sesamfrø
3 spsk. soya
1 fed hvidløg
1 nip chili
1 tsk. rørsukker eller kokossukker
1 citron, saften herfra
1/2 dl olivenolie
1/2 dl. koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
1 nip salt
Dressingen er sød, saltet og syrlig. Når du først har smagt den, bliver den garanteret en dressing, du ikke kan undvære i dit køleskab! Denne dressing passer især godt til ‘Poke bowls’ med laks.

Sådan gør du
Rist sesamfrøene på en tør pande. Vend dem ofte, indtil de dufter kraftigt af sesam, så er de færdige.
Blend dem med soya, eddike, hvidløg, chili, sukker, citronsaft og sesamolie, indtil dressingen er dejlig cremet.
Hæld vand i en tynd stråle, til konsistensen er som du ønsker den.
Kan opbevares på køl.
Tip: Riseddike er knap så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruge almindelig hvid balsamico.