Læs også:

Close
pokebowl rosendahl laks (Foto: PR)

Hjemmelavet livret til take away folket

Mad  | 

Den kendte ‘bowl’ er manges livret. Lækkert – enkelt – sundt og velsmagende. Hvorfor ikke lave den selv. Det er der jo i disse dage rig mulighed for

Kast dig ud i et ‘alt-i-en-skål’ projekt. Lav en ‘bowl’. Det er både nemt og smager fantastisk. Til dem, der ikke vil freestyle, men går efter en klassiker, har Rosendahl svaret. Her får du nemlig både opskriften på en klassisk ‘bowl’ med laks og den elskede gomadressing. Med den ultimative enkle dressingshaker fra Rosendahl, gøres det ekstra nemt at lave, og dressingen kan opbevares på køl i et par dage. Smart og nemt.

laks pokebowl Mon ikke du har købt op til flere af disse pokebowls - nu kan du lave den selv. (Foto: PR)
Mon ikke du har købt op til flere af disse ‘Poke bowls’ – nu kan du lave den selv. (Foto: PR)

‘Poke bowls’ er mere populære end nogensinde – det minder om sushi, men er meget lettere at lave. Fyld ris i en skål og top med de grøntsager, du bedst kan lide og tilføj soyamarineret laks.

Det skal du bruge

Marineret laks

400 g. sushilaks
1 fed presset hvidløg
2 spsk. sesamolie
1 dl. soya
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt chili

Grøntsager efter eget valg

Revet gulerødder
Seaweed
Edamame bønner
Rødkål
Rød spidskål
Ristede sesam frø
Quinoa
Syltet ingefær
Avocado (dryppet med citronsaft)

Sådan gør du

Skær laksen i tern. Pil og pres hvidløget.

Bland laks og hvidløg med sesamolie, soya, salt og chili, og lad det trække i ca. 20 minutter i køleskabet.

Kog risene og forbered grøntsager.

Drys med sorte og hvide sesamfrø. Kan også pyntes med frisk koriander.

Tip: Laksen kan også serveres rå, og for med sikkerhed at undgå parasitter skal du sørge for, at den har været frosset i mindst 1 døgn ved -20° eller mindst 4 døgn ved -18°.

Goma Dressing

Ingredienser

125 g sesamfrø
3 spsk. soya
1 fed hvidløg
1 nip chili
1 tsk. rørsukker eller kokossukker
1 citron, saften herfra
1/2 dl olivenolie
1/2 dl. koldt vand (eller til konsistensen er perfekt)
1 nip salt

Dressingen er sød, saltet og syrlig. Når du først har smagt den, bliver den garanteret en dressing, du ikke kan undvære i dit køleskab! Denne dressing passer især godt til ‘Poke bowls’ med laks.

edamamebønner (Foto: Unsplash)
Edamamebønner er både sunde og fyldte med proteiner og smager fantastisk. De købes frosne og skal bare have lidt kogende vand over sig et par gange. (Foto: Unsplash)

Sådan gør du

Rist sesamfrøene på en tør pande. Vend dem ofte, indtil de dufter kraftigt af sesam, så er de færdige.

Blend dem med soya, eddike, hvidløg, chili, sukker, citronsaft og sesamolie, indtil dressingen er dejlig cremet.

Hæld vand i en tynd stråle, til konsistensen er som du ønsker den.

Kan opbevares på køl.

Tip: Riseddike er knap så sur som andre eddiker, men hvis du ikke har det, kan du bruge almindelig hvid balsamico.

 

Historien om Bjørn Wiinblad

Wiinblad 100 år (Foto: Rosendahl)

· Mere fra samme kategori ·