Læs også:

Close
Jordbær panna cotta (Foto: Columbus Leth)

Blomsterberg: Frisk jordbær-panna cotta

Mad  | 

Mette Blomsterberg er mesteren over desserter og kager, og i hendes bog ‘Blomsterbergs sommer’ finder du mange lækre opskrifter. Som denne friske jordbær-panna cotta

Bogen er en hyldest til sommerens skønne frugter, bær og urter. Der er mere end 80 opskrifter i bogen, der akkompagneres af små fine anekdoter og personlige minder – og så er der masser af små tips og tricks, så vi alle kan gøre hende kunsten efter.

Du skal bruge: 6 portionsglas • 1 termometer • 1 engangssprøjtepose 1 kruset tylle, 12 mm • 1 bagemåtte.

Opskriften tager lidt tid at lave. Men den er det hele værd.

 

Opskriften er til 6 personer.

Begynd gerne dagen før på den.

En super lækker dessert alle kan lide. (Foto: Columbus Leth)
En super lækker jordbær panna cotta. (Foto: Columbus Leth)

Det skal du bruge

Ingredienser jordbærsylt

285 g jordbær, ordnede
skal og saft af ½ usprøjtet citron
75 g sukker
1½ dl vand
2 tsk majsstivelse
2 tsk koldt vand

Ingredienser panna cotta

1½ blad husblas
¼ fed vaniljestang
45 g sukker
4½ dl piskefløde 38 %
citronskallen fra tidligere

Ingredienser små marengskys
50 g æggehvider
100 g flormelis

Ingredienser jordbærgelé
2½ blade husblas
al jordbærsaften fra tidligere

Pynt
1-2 jordbær, skåret i både 6 små spiselige blomster

Sådan gør du

Jordbærsylt

Halver jordbærrene. Riv det yderste af citronskallen fint og gem den til senere, hvor den skal bruges i panna cottaen.

Pres saften fra citronen igennem en sigte ned i en kasserolle og tilsæt sukker, halverede jordbær og vand.

Kog hele herligheden med låg på gryden i 10 minutters tid og tag så kasserollen af varmen.

Læg en finmasket sigte over en skål og hæld de kogte jordbær inklusive væde igennem sigten – pres ikke. Sæt den klare saft til side til jordbærgeléen.

Kom alle bær fra sigten tilbage i gryden og tænd for blusset igen. Rør majsstivelsen ud i en lille skål med det ekstra vand og rør det i jordbærrene i gryden. Lad det koge kraftigt med i et par minutter, til sylten tykner.

Tag gryden af varmen og nedkøl sylten let. Fyld sirligt det let afkølede sylt op i bunden af portionsglassene og stil dem i fryseren, indtil sylten er frosset.

Panna cotta

Kom husblassen i blød i ½ liter iskoldt vand i 30 minutter. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret.

Varm fløde, sukker, vaniljesukker og citronskal fra tidligere op til cirka 80 grader (brug et termometer). Lad det småsimre i 5 minutters tid og tag så gryden af varmen.

Vrid husblassen fri for vand, kom det direkte i den varme flødeblanding og rør i det, til al husblassen er helt smeltet.

Hæld det igennem en sigte ned i en ren beholder og lad den svale til 30 grader.

Tag portionsglassene ud af fryseren. Rør rundt i den 30 grader varme creme og hæld den nænsomt oven på den frosne sylt. Stil glassene tilbage i fryseren i cirka 30 minutter, indtil cremen har sat sig.

Jordbærgelé

Læg husblassen i blød i ½ liter koldt vand i 30 minutter. Varm jordbærsaften op til cirka 80 grader i en lille gryde. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme saft.

Afkøl geléen til cirka 30 grader og hæld den derefter forsigtigt oven på den kolde panna cotta.

Sæt nu glassene i køleskabet i minimum 1 time, til geléen har sat sig.

Små marenskys
Pisk æggehvider og flormelis til en luftig og sej marengs.

Klip et lille hul i en engangssprøjtepose og kom en lille kruset 12 mm tylle i. Kom marengsen op i posen og sprøjt fine kystoppe med 1½ cm i diameter på en bageplade med en bagemåtte.

Der bliver rigeligt, men du skal bare bruge 6 styk. Bag dem i en 110 grader varm ovn i cirka 45 minutter og lad dem køle af ved stuetemperatur.

Pynt
Lige inden servering placeres 1 fint marengskys, 1 lille jordbærbåd og 1 spiselig blomst oven på hver dessert. Server dem optøet, men dejligt kolde.

Sådan ser bogen ud:

 

blomsterberg blomsterbergs sommer (Foto: Columbus Leth)

Læs også:

Derfor hader vi sommer

 

Det hader vi ved (varm) sommer: Volume 3

· Mere fra samme kategori ·