Læs også:

Close

NEWS: Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Nyheder  | 

Potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner · Den Blå Avis sætter ind mod hamstring og fjerner annoncer · Journalist og forfatter Karen Thisted er død · Københavns Lufthavn sender mere end halvdelen af deres ansatte hjem · 1.000 danskere strandet i Marokko · Minister giver opsang til danskerne om coronasmitte · Hospitaler indfører vagtværn efter voldsomt tyveri af håndsprit · Første coronasmittet bekræftet i Grønland · Dagens video: Nu synger danskere over hele landet også fællessang fra deres lejligheder og altaner

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Første test af potentiel coronavaccine afprøves nu på forsøgspersoner

Amerikanske forskere i Seattle har mandag foretaget den første test af en potentiel coronavaccine på et menneske. Det meddeler US National Institutes of Health (NIH), der er et institut, der hører under det amerikanske sundhedsministerium.

I alt skal vaccinen afprøves på 45 sunde forsøgspersoner i alderen 18 til 55 år i løbet af seks uger. Vaccinen har fået navnet mRA-1273. Den er udviklet af forskere på NIH i samarbejde med biotekselskabet Moderna, der ligger i Cambridge i delstaten Massachusetts.

På nuværende tidspunkt findes der ingen vaccine mod coronavirussen, som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har erklæret for en pandemi. Det skriver Jyllands Posten.

En potentiel vaccine mod corona virussen testet nu på forsøgspersoner. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Ny undersøgelse bekræfter effekt af HPV-vaccine

Den Blå Avis sætter ind mod hamstring og fjerner annoncer

Den Blå Avis har fjernet annoncer, hvor håndsprit, mundbind, gær og toiletpapir bliver udbudt til salg. Medarbejderne hos Den Blå Avis oplevede henover weekenden en stigning i antallet af annoncer, der for eksempel udbød håndsprit til salg.

DBA ønsker ikke at medvirke til hamstring og vareknaphed, og valgte derfor at fjerne annoncerne, siger Tue Ansvig Sø, der er head of marketing and customer service hos Den Blå Avis.

I USA har eBay forbudt salg af ansigtsmasker og håndsprit på firmaets platform. Amazon har ikke forbudt salget af varerne, men firmaet overvåger, om priserne er fornuftige. Det betyder, at Amazon – som Den Blå Avis – har fjernet tusinder af salgsannoncer, skriver New York Times. Det skriver TV2.

Læs også: COVID-19: Sådan skal du forholde dig

Journalist og forfatter Karen Thisted er død

Mandag morgen døde journalist og forfatter Karen Thisted i sit hjem i København, 73 år gammel. Det bekræfter hendes datter Marlene Thisted.

– For ti dage siden holdt hun et foredrag for Hjerteforeningen, hvor hun havde svært ved at trække vejret.

– Ved den lejlighed blev hun opfordret til at blive undersøgt. Det blev hun i onsdags, hvor lægen sagde til hende, at hun skulle lægge sit liv og sin kost om, hvis hun stadig ville leve om tre til fire år, siger Marlene Thisted til Ekstra Bladet.

Hun fortæller videre, at Karen Thisted selv ringede til alarmcentralen mandag morgen, da hun ikke kunne trække vejret. Da ambulancen nåede frem, var hun død. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: Klumme: Hvem er jeg, og hvor passer jeg ind?

Københavns Lufthavn sender mere end halvdelen af deres ansatte hjem

Udbruddet af coronavirus har givet lavere aktivitet i Københavns Lufthavn. Det får nu lufthavnen til at sende op mod 1.500 medarbejdere hjem over de næste uger. Det oplyses i en meddelelse fra Københavns Lufthavn.

Københavns Lufthavn oplyser, at hjemsendelsen af de ansatte sker gradvist og i takt med, at driftsaktiviteten bliver reduceret. I forbindelse med hjemsendelsen vil lufthavnen gøre brug af den lønkompensationsordning, som regeringen har fremlagt sammen med arbejdsmarkedets parter. Det skriver Tv2.

bagage, kuffert, rejse, ferie, lufthavn
1.500 medarbejdere sendes hjem fra deres arbejdsplads i Københavns Lufthavn. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

1.000 danskere strandet i Marokko

Natten til søndag annoncerede Marokko, at landet lukker for al international flytrafik til en lang række lande – herunder Danmark. Forbuddet blev senere udvidet til al international trafik for at mindske spredningen af coronavirussen.

Men hjælpen er på vej til dem og de cirka 1000 andre danskere, der befinder sig i Marokko. Det siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør for organisation og borgerservice under Udenrigsministeriet. Ministeriet er ifølge Erik Brøgger i dialog med andre EU-lande og Marokko om at finde en løsning, men tør ikke spå om tidshorisont, men håber på, at aftalen med den marokkanske regering kan landes mandag.

Udenrigsministeriet oplyser, at tusindvis af danskere har henvendt sig over weekenden. Både over opkald og mails. Erik Brøgger understreger, at selvom det kan være svært at komme igennem, skal de nok vende tilbage til alle. Det skriver Tv2.

Læs også: Marrakech – kontrasternes by

Minister giver opsang til danskerne om coronasmitte

En begrænsning af smitten nu kan være afgørende for, hvor spidsbelastet sundhedssystemet bliver, siger eksperter.

For mange danskere følger ikke myndighedernes anbefalinger, der skal begrænse smitte med coronavirus i Danmark. Sådan lød det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde mandag. Her sendte han en ‘en klar appel til alle’:

– Det her skal tages alvorligt. Tusind tak til alle, der gør det, som myndighederne anbefaler. Men der er desværre for mange, som ikke gør, som myndighederne anbefaler med at holde afstand og med at holde igen med vores sociale liv.

Det er en udmelding, som bakkes op af flere eksperter på området. Ifølge dem har danskerne nemlig et stort ansvar for, hvordan smittespredningen med coronavirus kommer til at udvikle sig i den kommende tid. Det skriver TV2.

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Hospitaler indfører vagtværn efter voldsomt tyveri af håndsprit

Region Hovedstaden indfører vagtværn på regionens hospitaler. Vagtværnene bliver indført, efter at flere hospitaler i Region Hovedstaden gennem de seneste dage har været udsat for tyveri af håndsprit, masker og overtræksdragter til beskyttelse mod coronavirussen.

Et af de voldsomme øjeblikke opstod på Gentofte Hospital i weekenden, hvor tre maskerede mænd stormede ind i akutmodtagelsen. Her greb de sprit og værnemidler som ansigtsmasker, hvorefter de løb ud i en ventende bil og stak af. Ifølge Jan Toftholm, vicedirektør på Gentofte Hospital, er omfanget på et niveau, hvor det er nødvendigt at indføre vagterne.

Ifølge en pressemeddelelse vil vagterne ‘patruljere døgnet rundt’, hvilket blandt andet vil betyde, at ‘adgangen til hospitalerne bliver indskrænket flere steder, så medarbejdere og patienter udelukkende kan komme ind ad bestemte indgange, hvor der står vagter’. Ved indgangene vil alle besøgende blive spurgt om deres ærinder. Hvis man ikke enten er patient eller skal besøge en pårørende, vil man blive vist bort. Det skriver TV2.

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

Første coronasmittet bekræftet i Grønland

Coronavirusset er nu også kommet til Grønland. Landet har mandag konstateret sit første tilfælde af coronavirus. Det er en person i hovedstaden, Nuuk, der er bekræftet smittet, oplyser den grønlandske regering i en meddelelse.

De samboende til den smittede er også sat i hjemmekarantæne. Det skriver TV2.

grønland, greenland
Første tilfælde af coronavirussen er nu bekræftet i Grønland. (Foto: Unsplash)

Læs også: Fakta om COVID-19 du skal huske, når du går i panik

Dagens video: Nu synger danskere over hele landet også fællessang fra deres lejligheder og altaner

· Mere fra samme kategori ·