Læs også:

Close
græs, have, hus, bolig, sommer, kompost, hjem, sol

NEWS: Forbipasserende fandt menneskeskelet i en grøft

Nyheder  | 

Forbipasserende fandt menneskeskelet i en grøft · Seks personer er døde og 70 personer begravet i ruiner efter kollaps af coronahotel  · Stadig lang vej for kvinder til ledende toppost i dansk erhvervsliv · Nokia er officiel partner i den nye James Bonds film · Nye drastiske tiltag i Italien: Millioner sættes i karantæne · Positive budskaber fylder gaderne i Horsens · Flyselskaber sender tomme fly i luften efter udbrud af coronavirus · Dagens billede: Orlando Bloom og Katy Perry venter sig: Viser den voksende mave frem

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Forbipasserende fandt menneskeskelet i en grøft

En forbipasserende har lørdag fundet et skelet i et grønt område i byen Hjortshøj nord for Aarhus. Østjyllands Politi bekræfter overfor TV2 ØSTJYLLAND, at der er tale om et menneskeskelet. De ved dog endnu ikke, om det stammer fra en mand eller kvinde.

Skelettet er fundet i en grøft ved Virup Skovvej, og politiet har afspærret et område omkring findestedet, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. De oplyser også, at de foreløbige undersøgelser viser, at skelettet har ligget på stedet i længere tid.

Politiets teknikere er tilkaldt for at lave yderligere undersøgelser af skelettet. Østjyllands Politi oplyser kort efter klokken 21 lørdag aften, at der fortsat arbejdes på stedet, og at der ikke kan oplyses yderligere på nuværende tidspunkt. Det skriver TV2.

græs, have, hus, bolig, sommer, kompost, hjem, sol
En forbipasserende har fundet et menneskeskelet i et grønt område nær Aarhus. (Foto: Free Nature Stock / Pexels)

Læs også: NEWS: Skibsvrag med fem lig drevet i land i Japan

Seks personer er døde og 70 personer begravet i ruiner efter kollaps af coronahotel

Efter at et hotel i den kinesiske by Quanzhou lørdag kollapsede, er seks personer omkommet i ruinerne. Redningsfolk søger fortsat efter 20 personer under murbrokkerne. Det oplyser regeringen ifølge Reuters søndag morgen dansk tid.

Det kollapsede hotel blev brugt til at holde personer med coronavirus – eller formodede smittede – i karantæne. Det skriver myndighederne i byen Quanzhou i Fujian-provinsen.

I alt 70 personer blev fanget i ruinerne, da bygningen styrtede sammen. Heraf er 49 personer blevet reddet ud, skriver nyhedsbureauet Reuters. Ifølge nyhedsbureauet dpa arbejder mere end 100 redningsarbejdere på stedet. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: 3.700 må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus

Stadig lang vej for kvinder til ledende toppost i dansk erhvervsliv

I går var det kvindernes internationale kampdag, men der er en lang vej at kæmpe endnu for de danske kvinder, når det gælder om at få en toppost i dansk erhvervsliv. Det viser en undersøgelse foretaget af dataanalysefirmaet Bisnode i denne uge, lavet på baggrund af samtlige 660.782 aktive selskaber i Danmark.

Undersøgelsen viser, at når man optæller indehavere efter køn, så er det lidt over hver femte virksomhed, 23 pct., af danske virksomheder, som ejes af kvinder. Præcis samme tal gælder, når man kigger på hvor mange kvinder, der sidder på ledende poster i dansk erhvervsliv, nemlig 23 pct. Det betyder, at der er fire mænd for hver kvinde på en ledende post i dansk erhvervsliv.

Også i bestyrelserne ser det meget maskulint ud. Kvinderne sidder på blot 21 pct. af alle bestyrelsesposter i det danske erhvervsliv. For enden af bordet i bestyrelseslokalet står det endnu mere grelt til, da kun hver sjette danske bestyrelse, nemlig 16 pct., har en forkvinde i stedet for en formand. Det skriver Bisnode.

færre kvindelige ledere i danmark (Foto: Pxhere)
Ny undersøgelse viser, at der stadig er lang vej for de danske kvinder, når det gælder om at få en toppost i dansk erhvervsliv. (Foto: Pxhere)

Læs også: NEWS: Regeringen sætter turbo på vækstplan for kreative erhverv

Nokia er officiel partner i den nye James Bonds film

HMD Global, som står bag Nokia, er ny officiel partner på den næste James Bond-film og lancerer samtidig den største reklamekampagne nogensinde i selskabets historie.

HMD Global, virksomheden med eksklusiv licens til Nokias brand, annoncerer, at de er officiel partner til den 25. James Bond-film ‘No Time To Die’, og de afslører samtidig deres nye reklamefilm med Lashana Lynch som Agent Nomi med en spritny Nokia.

I den nye James Bond-film vil der være en række Nokia-telefoner, heriblandt en spritny smartphone,  som ikke er lanceret endnu, og derudover er den populære Nokia 7.2 med det kraftfulde 48MP triple kamera med Quad Pixel-technologi og ZEISS Optics, samt den ikoniske Nokia 3310 med i filmen.

Nokia-telefoner er udgangspunktet for marketingkampagnen, som HMD Global sætter i søen den 8. marts 2020 på digitale og sociale medier, udendørsannoncer samt i fysiske butikker.

james bond, nokia
Nokia er officiel partner i den nye James Bond film. (Foto: Help PR)

Læs også: Når film bliver til populære spil

Nye drastiske tiltag i Italien: Millioner sættes i karantæne

Lombardiet og 14 provinser i andre regioner i det nordlige Italien vil blive lukket ned i kampen for at inddæmme det smitsomme coronavirus. Millioner af italienere sættes således i karantæne. Det oplyser Italiens premierminister, Giuseppe Conte, natten til søndag. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Italien tager dermed de hidtil drastiske tiltag, der er set uden for Kina, for at begrænse smittespredningen. Det skriver The New York Times.

Nedlukningen gælder blandt andet Lombardiet og Veneto, hvor der bor henholdsvis over ti millioner og knap fem millioner indbyggere. Dermed inkluderer nedlukningen store byer som Milano og Venedig.

Alene i det seneste døgn fra lørdag til søndag har Italien registreret 1200 ny tilfælde af coronavirus. Det skriver TV2.

italien rejse (Foto: Pxhere)
Nye drastiske tiltag i Italien sætter millioner i karantæne. (Foto: Pxhere)

Læs også:  NEWS: Corona-virus i Danmark: Flere TV2-ansatte i karantæne

Positive budskaber fylder gaderne i Horsens

Hvis man går en tur i Horsens i disse dage og kigger ned, bliver man mødt en af masse positive budskaber skrevet med kridt på fliser, sten og fortov. Bag de mange glade budskaber står Kamilla Stilling, der har en mission. Hun vil gøre Horsens til humørets by.

– På Instagram og Facebook er mange vilde med citater, og de får sindssygt mange likes og kommentarer. Mange går med deres telefoner i hånden og kigger ned i jorden, og hvis man så kan se, at der står noget ægte på jorden, kan man måske få dem til at stoppe op og være lidt i nuet, siger Kamilla Stilling.

For en uge siden tog hun farvekridt i hånden og begyndte at skrive de søde beskeder. Først alene på Sønderbrogade, men snart var der flere, der ville med ud og tegne. Siden da har hun oprettet en gruppe på Facebook, hvor hun vil samle folk, der vil være humør-ambassadører. Det skriver TV2.

Læs også: Show it don’t tell it: Statement-mode med stærke budskaber

Flyselskaber sender tomme fly i luften efter udbrud af coronavirus

Selv om antallet af flypassagerer er meget lavere end normalt på grund af udbruddet af coronavirus, sender nogle flyselskaber fortsat deres maskiner i luften med få eller ingen passagerer. Det sker på grund af de europæiske regler om, hvilke flyselskaber, der må lande på specifikke tidspunkter i de forskellige lufthavne rundt om på kontinentet, skriver den britiske avis Times of London.

Situationen har fået den britiske transportminister, Grant Shapps, til at henvende sig til Airport Coordination Limited, der har ansvaret for at tildele start- og landingstider til de selskaber som benytter lufthavnene i Heathrow, Gatwick, Warsawa, Vilnius, Riga, Dublin, Abu Dhabi og Dubai.

Det er den såkaldte 80-20 regel, der ifølge ministeren er problematisk. Reglen siger, at luftfartsselskaberne skal bruge deres tildelte tidsrum – det såkaldte slot – mindst 80 procent af dagene i en femugers periode, hvis de vil beholde det. Bruger et selskab ikke det tildelte slot nok, kan et andet selskab overtage det, og i den interne konkurrence er det meget vigtigt for selskaberne at have afgange på de mest attraktive tidspunkter. Det skriver TV2.

fly, flyve, flystyrt, rejse, ferie
Regler for luftfartsselskaber sender tomme fly i luften. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Dagens billede: Orlando Bloom og Katy Perry venter sig: Viser den voksende mave frem

· Mere fra samme kategori ·