Læs også:

Close
abort kvinder rettigheder strejke (Foto: Unsplash)

NEWS: Første latinamerikanske land vil legalisere abort

Nyheder  | 

Første latinamerikanske land vil legalisere abort · Nye tal: Hver tredje dansker bekymrer sig meget om helbredet · Stella McCartney: ‘Animals Should Be Friends, Not Fashion’ · James Schmidt anklaget for seriemord · Apple skal betale milliarder til iPhone-ejere · SAS skærer ned i flyvninger til Norditalien · Tyrkiet har skudt syrisk kampfly ned · Dagens billede: 50 procent af verdens strande kan forsvinde

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Første latinamerikanske land vil legalisere abort

Argentina er på vej til at blive det første store latinamerikanske land, der legaliserer abort. Dette udspringer af, at landets præsident Alberto Fernández vil indføre fri abort i Argentina, der ellers har konservativ holdning til emnet.

Fernández vil inden for de næste ti dage præsentere et lovforslag om at tillade fri abort, hvilket han udtalte søndag i en åbningstale i kongressen i Argentina.

– I det 21. århundrede bør ethvert samfund respektere individers beslutning i forhold til deres egne kroppe, udtalte præsidenten til kongressen.

I Argentina og resten af Latinamerika har man en konservativ holdning til abort, hvor det i dag kun er tilladt at få en abort, hvis graviditeten er et resultat af en voldtægt, eller hvis det bringer morens liv i fare. Det oplyser the Guardian.

Læs også: NEWS: Alabama forbyder abort

Nye tal: Hver tredje dansker bekymrer sig meget om helbredet 

Flere danskere er begyndt at bekymre sig mere om eget helbred end tidligere. Det viser ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring og Mølholm Forsikring.

– Selvom det er positivt, at danskerne er opmærksomme på sundhed, er det ikke nødvendigvis godt at bekymre sig, lyder det fra Per Østergaard, der er sundhedsdirektør i Gjensidige Forsikring.

Undersøgelsen viser, at hver tredje dansker bekymrer sig enten i høj eller meget høj grad om deres helbred. Og desværre angiver 42 procent at de bekymrer sig mere end tidligere. Det oplyser Gjensidige Forsikring i en pressemeddelelse.

– Det er generelt ikke sundt at bekymre sig, men det er faktisk positivt, at så mange danskere tænker over deres helbred. For det kan være med til at rykke på nogle af de områder, hvor man kan opnå en bedre sundhed eller få taget sygdomme i opløbet, så de ikke udvikler sig, udtaler Per Østergaard.

(Foto: Gjensidige Forsikring)
Mens 29 % bekymrer sig i meget høj eller høj grad for eget helbred, er det hele 55 %, der tilsvarende bekymrer sig for familiens helbred. (Foto: Gjensidige Forsikring)

Læs også: NEWS: Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Stella McCartney: ‘Animals Should Be Friends, Not Fashion’

Under catwalken i modeugen i Paris denne uge fik flere sig en stor, vild overraskelse, da Stella McCartneys indgang bød på modeller iklædt dyrekostumer.

Kaniner, køer, en ræv, en hest og en krokodille indtog rampelyset med et brændende, seriøst budskab.

Stella McCartney har nemlig siden sin lancering 2001 produceret uden læder, pels, skind, fjer eller dyrelime. Hvor denne kollektion indeholder flere læderalternativer end nogensinde før, og ikke kun i tasker og sko.

– Disse dyr er ingredienserne i alle andre designers modeshows. Vi er det eneste luksusmodehus i verden, der ikke dræber dyr på catwalken, udtalte McCartney efter showet til the Guardian og fortsatte, vi gør det fordi det er bedre for dyrene og planeten.

Læs også: Copenhagen Fashion Week: De mest spektakulære shows

James Schmidt anklaget for seriemord

I går begyndte retssagen mod den 27-årige James Schmidt, som er tiltalt for tre drab på Østerbro i København i begyndelsen af 2019.

Dog nægter Schmidt sig skyldig i sagen, hvor Anklagemyndigheden vil idømme ham livstid.

På retssagens første dag blev Schmidt afhørt. Her fik offentligheden for første gang mulighed for at høre, hvad den tiltalte mente, der skete.

Ifølge anklagemyndigheden har Schmidt dræbt tre ældre personer og udnyttet deres dankort. Det oplyser TV2 Nyhederne.

landsret landsretten dom politibil kriminel (Foto: MY DAILY SPACE)
James Schmidt har ikke villet lade sig afhøre før i går, hvor vi for første gang kan få hans forklaring. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Apple skal betale milliarder til iPhone-ejere

Apple har accepteret at betale tre milliarder kroner, svarende til op mod 500 millioner dollars, til amerikanske forbrugere af iphone i et forlig.

Årsagen til dette er, at Apple er blevet anklaget for bevidst at skulle have gjort ældre telefonudgaver langsommere. Ifølge anklagerne ville Apple på den måde motivere forbrugerne til enten at skifte batteriet eller købe ny telefon.

Dette fik en række borgere til at sagsøge Apple i 2017, hvor der nu er blevet sat punktum i sagen. Det skriver the Guardian.

ipad, iphone, apple, teknologi, udvikling, 2020
Forbrugerne, der sagsøgte Apple, mente de oplevede, at deres telefoner blev langsommere med tiden, og at de blev endnu langsommere, når der blev installeret nye softwareopdateringer. (Foto: Pexels)

Læs også: MY EVENING NEWS: Apple erkender fejl i iPhone 6S – har du den?

SAS skærer ned i flyvninger til Norditalien

Corona-virussets udbrud har fået luftfartsselskabet SAS til at indstille flyvninger til Hongkong fra torsdag den femte marts. Yderligere oplyser SAS tirsdag, at selskabet skærer ned i antallet af flyvninger på kortere distancer herunder til Norditalien.

– Som følge af udbruddet af Covid-19 (sygdommen som følge af corona-virusset, red.) og de globale tiltag for at inddæmme spredningen af virusset, er efterspørgslen efter vores rejser blevet påvirket, skriver SAS i en meddelelse.

Desuden oplyser SAS, at de kasserer deres forventninger til årsregnskabet for det skæve regnskabsår 2020, som følge af de færre kunder, der ønsker at købe SAS-rejser.

Yderligere fraråder Udenrigsministeriet nu alle ikke-nødvendige rejser til fire regioner i det nordlige Italien, Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto, som har været ramt af coronavirus.

sas, pilot, piloter, strejke, fly, rejse, lufthavn
SAS oplyser tirsdag, at selskabet skærer ned i antallet af flyvninger på kortere distancer herunder til Norditalien. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Den norske stat har solgt sine aktier i SAS

Tyrkiet har skudt syrisk kampfly ned 

Tirsdag blev et syrisk kampfly skudt ned i Syrien af tyrkiske styrker. Det oplyser det tyrkiske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tyrkiet er på nuværende tidspunkt i konflikt med Syriens regeringsstyrker, hvor årsagen til konflikten er et luftangreb i den syriske provins Idlib, der torsdag dræbte 33 tyrkiske soldater.

Tyrkiet begyndte derfor i sidste uge en offensiv i det nordvestlige Syrien, da Tyrkiet mener, at Syrien stod bag luftangrebet. Det skriver DR.

Turkey tyrkiet strejke sure befolkning (Foto: Unsplash)
Ministeriet beskriver det nedskudte fly som en L-39-kampfly. Lignende meldinger kommer fra det syriske nyhedsbureau Sana. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Iranske missiler affyret

Dagens billede: 50 procent af verdens strande kan forsvinde

En ny undersøgelse viser, at omkring 50 procent af verdens strande kan forsvinde ved udgangen af dette ​​århundrede på grund af kombinationen af klimaforandringer og stigning i havniveauet.

Ifølge undersøgelsen, lavet af Nature Climate Change, vil nogle kystlinjer være ændret op til 10-12 procent i 2050 grundet alvorlig erosion. Det skriver CNN.

Læs også: NEWS: Mindst én person ramt af skud ved gidselsituation i indkøbscenter

politi police skyderi død terror (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·