Læs også:

Close
Børn, glade børn. (Foto: Unsplash)

NEWS: Erhvervskvinden Mia Wagner vil kæmpe for verdens børn

Nyheder  | 

Erhvervskvinden Mia Wagner vil kæmpe for verdens børn · Bæredygtigt emballage til danskerne · Røde Kors åbner ‘Hjælpenetværk’ · Studerende udvikler et bæredygtigt engangsbind · Kirkens Korshærs lukker butikkerne · Corona-krise: Her er regeringens nye hastelove · Dagens billede: Hamstring? Nej tak! Der er madvare nok

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Erhvervskvinden Mia Wagner vil kæmpe for verdens børn

På Kvindernes International Kampdag kunne UNICEF offentliggøre, at erhvervskvinden Mia Wagner bliver organisationens nye præsidiemedlem.

Mia Wagner er kendt fra DR-programmet Løvens Hule, hvor hun investerer sig ind i nye projekter. Denne gang investerer hun i børnenes fremtid og skal  fremadrettet være en del af UNICEFs præsidium, der rådgiver og kommer med indspark til, hvordan UNICEF på bedste vis, forplanter deres mandat.

– Jeg har arbejdet med børn og børns rettigheder som advokat i mange år, og her har det været så enormt vigtigt, at vi har kunne tage udgangspunkt i Børnekonventionen. Så UNICEF har en særlig rolle for mig – ikke bare at passe på børnene, men også i anerkendelsen af, at der er nogle grundlæggende børnerettigheder som vi skal beskytte, fortæller Mia Wagner.

Læs også: NEWS: Ny UNICEF-Rapport viser: Høje voldtægtstal og manglende skolegang for unge piger

Bæredygtigt emballage til danskerne 

Den internationale internetbaseret, analyse- og konsulentorganisation, YouGov, har foretaget en ny landsdækkende undersøgelse, hvor danskerne er blevet spurgt om deres forhold til bæredygtighed i deres husholdning.

Svaret var tydeligt – forbruget af engangsplastik bekymrer danskerne meget. Hele 50 procent af de adspurgte svarede at plastikforbruget i den daglige husholdning bekymrede dem.

Det har bærbrandet Driscoll’s lyttet til og har netop lanceret en helt ny bakke, der er produceret af FSC-certificeret papir. Den nye papbakke giver alle bærelskere mulighed for at træffe et bedre valg ved at reducere mængden af engangsplastik med hele 94 procent – hvilket svarer til flere tusinde kilo engangsplastik alene i Danmark. Det skriver Driscoll’s i en pressemeddelelse. 

Børn, bær, emballage. (Foto: PR)
Forbruget af engangsplastik bekymrer danskerne meget.  (Foto: PR)

Læs også: Kemi i mad og emballage: Det skal du holde dig fra

Røde Kors åbner ‘Hjælpenetværk’

Den 11. marts 2020 åbnede Røde Kors et ‘Hjælpenetværk’. I ‘Hjælpenetværket’ har Røde Kors matchet de borgere, der er tvunget til at holde sig indendøre på grund af corona-virussen, med frivillige, der vil give en hjælpende hånd. Det kan være alt fra at hjælpe med indkøb, gå ture med hunden eller hente pakker og medicin.

Hvis du har lyst til at være en del af ‘Hjælpenetværket’ kan du tilmelde dig her:

Telefon: 35 29 96 60

Rødekors.dk

Læs også: 8 ting du kan lave, hvis du får hjemme-karantæne

Studerende udvikler et bæredygtigt engangsbind

Tre kvindelige studerende Simone Westergaard, Frederikke Dahl og Emilie Søby Eriksen er gået igang med at udvikle et bæredygtige hygiejnebind, eftersom de ikke kunne finde sådan et produkt i butikkerne. Materialet, som bliver brugt til de bæredygtige bind, er fibre, som bliver udvundet af planter. Det er planter, som ovenikøbet kan vokse i Danmark, fortæller de studerende til det Teknologiens Mediehus, ING.dk.

– Der findes jo allerede både menstruationskoppen og genbrugsbind. Men det er ikke alle, som synes, at det fungerer for dem eller er praktisk. Derfor ville vi gerne udvikle et engangsbind, som også var bæredygtigt, fortæller Frederikke Dahl.

De tre studerende forventer at have en prototype-produktion klar i slutningen 2020. De bæredygtige engangsbind vil på sigt blive solgt gennem deres nystartet virksomhed Mewalii og målet er at sælge produktet som en abonnementsordning.

Menstruation tabu, The Body Shop, Bind, tampon. (Foto: Unsplash)
På længere sigt drømmer de tre piger også om at udvikle en bæredygtig tampon. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Ny forskning – frygt for udfordringer med sexlivet bør ikke bruges som argument for kejsersnit

Kirkens Korshærs lukker butikkerne

Alle Kirkens Korshærs 240 genbrugsbutikker vil som følge af myndighedernes anvisninger være lukket foreløbigt frem til den 30. marts. Dog vil kritiske funktioner og socialt arbejde så vidt muligt holde åbent, udmelder Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

– Mange af vores frivillige er ældre, der er særligt smitteudsatte. Dem vil vi selvfølgelig passe ekstra godt på. Derfor er vores butikker lukket de næste 14 dage, fortæller chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Butikkerne står for cirka halvdelen af organisations indtægter. Derfor kommer lukningen til at påvirke dem i samfundet, der har få ressourcer og det skal tages alvorligt, understreger Helle Christiansen. 

Helle Christiansen fremhæver dog at Kirkens Korshærs herberger, natcaféer (inklusiv Kompasset), nødovernatninger, døgnvarmestuer, hyttebyer, skæve boliger samt sundheds- og stofindtagelsesrum så vidt muligt holdes åbent. Ingen mennesker skal sove på gaden, forsikrer Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

lukket skilt bustik (Foto: Unsplash)
Alle Kirkens Korshærs 240 genbrugsbutikker vil som følge af myndighedernes anvisninger være lukket foreløbigt. (Foto: Unsplash)

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Corona-krise: Her er regeringens nye hastelove

Efter at Mette Frederiksens på et ekstraordinært pressemøde den 11. marts erklærede, at Danmark lukker ned  i to uger, har regeringen arbejdet på flere hastelove, der skal inddæmme og forsinke smitten af corona-virusset, skriver TV2-Nyheder.

Overskrifterne lyder således:

– At tvinge folk i isolation

– Forbyde større arrangementer

– At politiet kan trænge ind uden retskendelse

– Lukke offentlige institutioner

– Lukke skoler og institutioner

– At tilsidesætte patientrettigheder som fx behandlingsgaranti

– At begrænse adgang til transport

– At forhindre besøgende på hospitaler og plejehjem

– Indfører foranstaltninger, der sikrer varetilførsel

Under normale omstændigheder vil det tage Folketinget flere uger og måneder at stemme sådanne love igennem. Men i dette særlige tilfælde skal der hastehandles.

Dog vil lovene blive indført med en såkaldt ‘solnedgangsklausul’, som betyder, at lovgivningen  kun gælder frem til 1. marts 2021. Derefter skal de indførte love revideres, skriver TV2-Nyheder.

Læs også: COVID-19: Sådan skal du forholde dig

Dagens billede: Hamstring? Nej tak! Der er madvarer nok. HUSK DET NU DANMARK

Læs også: NEWS: Ny forskning – frygt for udfordringer med sexlivet bør ikke bruges som argument for kejsersnit

gravid kvinde mave kejsersnit føde fødsel (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·