Læs også:

Close
apotek medicin køb (Foto: Unsplash)

NEWS: Apoteker opfordrer til betaling med kort

Nyheder  | 

Apoteker opfordrer til betaling med kort · Dagligvarehandlen får lov til at holde åbent i to ekstra dage i påsken · Ny intensivafdeling til corona-patienter åbner i Nordfløjen · Airbnb-værter tilbyder gratis ophold til 100.000 læger og sygeplejersker · Elton John, Billie Eilish og Shawn Mendes livestreamer koncert fra deres hjem · Iltrobot fra dansk virksomhed hjælper coronasmittede og sundhedspersonale · Overlæge advarer: Vi har unge helt ned til 25 år i respirator · Dagens video: Sådan spredes coronavirus gennem din krop

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Apoteker opfordrer til betaling med kort

Landets apoteker opfordrer nu til, at man lader pengene stå på kontoen og betaler med betalingskortet, så man undgår at bruge kontanter. Det indebærer nemlig en smitterisiko i forhold til COVID-19, når mønter og sedler passerer hænder fra den ene person til anden. Derfor foretrækker apotekerne betaling med kort.

En del apoteker tager også imod MobilePay – blandt andet i forbindelse med ordningen medicin to-go, der er en af de nye kreative måder, mange apoteker har taget i brug for at sikre danskerne deres medicin uden at risikere smitte. Den indebærer, at man bestiller medicinen telefonisk eller over nettet og får den bragt ud til sin bil på P-pladsen uden for apoteket. Derved slipper man for at gå ind. Så betaler man blot med MobilePay, eller man gennemfører handlen som e-handel over nettet.

Danmarks Apotekerforening understreger samtidig i en pressemeddelelse, at hvis en kunde ikke har andre muligheder end kontanter, så tager apoteket selvfølgelig imod det.

apotek medicin køb (Foto: Unsplash)
Lønningsdagen nærmer sig, og mange danskere går traditionen tro hen til hæveautomaten eller i banken for at omsætte løn, pension og andre indtægter til kontanter, som de betaler med i butikkerne. (Foto: Unsplash)

Læs også: Føler du dig presset af dine venner til at bruge penge? Det gør flere unge

Dagligvarehandlen får lov til at holde åbent i to ekstra dage i påsken

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af coronavirus. Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17. Normalt skal de større butikker holde lukket. Dette oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

shopping handle indkøb mad madvarer dagligvarer varer mad supermarked (Foto: Pexels)
Lukkeloven fastsætter blandt andet at dagligvarebutikker med en omsætning over 34,9 milioner kroner ikke må holde åbent 13,5 dage om året. Det gælder blandt andet skærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag. (Foto: Pexels)

Læs også: Med den rette planlægning kan du undgå madspild i påsken

Ny intensivafdeling til corona-patienter åbner i Nordfløjen

COVID-19 epidemien forventes at give et markant øget behov for intensivpladser på landets hospitaler, hvorfor Rigshospitalet nu åbner for en ny intensivafdeling, Covita.

– Vi har på Rigshospitalet igangsat en proces, som har frembragt cirka 20 ekstra intensivpladser i Centralkomplekset. Vi vurderer dog, at dette langt fra vil kunne dække det forventede behov, og vi arbejder derfor med at åbne et ekstra intensivafsnit i Nordfløjen, fortæller vicedirektør Susanne Poulsen på Rigshospitalets hjemmeside.

Covita Intensivafdelingen er ved at blive indrettet i de fysiske rammer i operationsmodtagelses- og opvågningsområdet (OMO) i Nordfløjen. Heraf forventes afdelingen at være klar 1. april.

Heraf åbner afdelingen i første omgang med 30 intensivpladser på 2. etage med mulighed for at åbne yderligere 30 flere på 1. etage.

Dog oplyses det på Rigshospitalets hjemmeside, at det endnu ikke ligger fast, hvornår de første patienter skal indlægges på Covita Intensivafdeling.

sygehus hospital intensivafdeling læge afdeling (Foto: Pexels)
​​Den midlertidige Covita Intensivafdeling forventes at åbne 1. april. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen

Airbnb-værter tilbyder gratis ophold til 100.000 læger og sygeplejersker

Airbnb har lanceret en global indsats med det formål at hjælpe sundhedspersonale, der arbejder med pleje af corona-patienter. Initiativet er båret af private fra hele verden med det erklærede mål at hjælpe i alt 100.000 læger og sundhedsplejersker med gratis ophold uden at opkræve gebyrer. Enten uden betaling eller via statsstøtte afhængigt af reglerne i de enkelte lande.

Danskere, som er interesseret i at hjælpe ved at stille boliger til rådighed for lokalt sundhedspersonale, kan finde flere detaljer her.

Samtidig giver Airbnb afkald på alle gebyrer forbundet med opholdene og donerer i stedet disse til hjælpeorganisationer, der bekæmper corona-virussen. Dette skriver Airbnb i en pressemeddelelse.

stue værelse airbnb (Foto: Unplash)
Airbnb oplyser også, at deleplatformen er på udkig efter en partner i Danmark til at hjælpe med praktikken i forhold til at forbinde sundhedspersonalet med Airbnb-værterne. (Foto: Unplash)

Læs også: Huskeliste, når du booker en lejlighed på Airbnb

Elton John, Billie Eilish og Shawn Mendes livestreamer koncert fra deres hjem

Søndag aften amerikansk tid gik Elton John sammen med en række andre af de største navne inden for musikbranchen live på Fox Tv, da en tv-koncert løb over skærmene, hvor artisterne optrådte live fra deres hjem. Koncerten har til formål at indsamle penge til bekæmpelsen af COVID-19.

Seerne så frem til en timelange, annoncefri tv-koncert med blandt andet store artister som Billie Eilish, Backstreet Boys, Alicia Keys, Shawn Mendes, Camila Cabello, Sam Smith, Demi Lovato og Mariah Carey. Dette oplyses af New York Post.

Initiativet kom i kølvandet af, at præsident Donald Trump meddelte, at han forlængede den nationale nedlukning til 30. april.

USA oplever på nuværende tidspunkt at være hårdt ramt af coronaspredningen, hvor mere end 137.000 er smittede med COVID-19 og mere end 2.400 har mistet livet.

Læs også: Det vidste du ikke om Britney Spears

Iltrobot fra dansk virksomhed hjælper coronasmittede og sundhedspersonale

Mange af de patienter, der i disse dage bliver indlagt på landets hospitaler med coronavirus, lider af alvorlige infektioner i luftvejene, som kan føre til problemer med vejrtrækningen og kræve iltbehandling.

Den danske virksomhed O2matic fra Herlev har i samarbejde med Hvidovre Hospital udviklet en iltrobot, som kan sikre, at patienterne automatisk får den rette mængde ilt. Samtidig øger robotten sundhedspersonalets sikkerhed ved at begrænse den fysiske kontakt med coronapatienter.

– Coronapandemien har kastet os ud i en særlig situation, som kræver nye løsninger. Idéen med at bruge iltrobotten O2matic til coronasyge patienter er netop en sådan løsning. For mig vidner det endnu en gang om, at vores sundhedspersonale er fantastisk gode til at løse selv de sværeste situationer, når det handler om at redde liv, fortæller regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen i en pressemeddelelse.

Corona, virus, CONVID19, kvinde, syg, hospital, seng, hospitalsseng. (Foto: Unsplash)
I sidste uge blev de første patienter behandlet med O2matics iltrobot, hvilket har givet gode resultater. På den baggrund har Region Hovedstaden netop bestil 40 iltrobotter til regionens hospitaler. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Sygeplejerskestuderende vil hjælpe i coronakrise

Overlæge advarer: Vi har unge helt ned til 25-årige i respirator

Indtil videre har de fleste danskere kun været klar over dødstilfælde blandt ældre og svækkede personer, som er ramt af den frygtede COVID-19. Dog advarer en læge nu danskerne om en anden side af historien. Dette skriver TV2 Nyhederne.

– De patienter, vi nu har indlagt i respirator på intensivafdelingen er fortrinsvis raske, yngre eller midaldrende personer i alderen 25 til 70 år, fortæller overlæge på Aarhus Universitetshospital i Skejby, Lars Østergaard, som deler sit budskab i en video på Aarhus Universitetshospitals facebookside.

Derfor opfordrer overlægen til, at alle tager hensyn og passer på hinanden – også dem som ikke er i risikogruppen.

Læs også: Få svar på 7 populære spørgsmål om corona-virusset, der bekymrer dig

Dagens video: Sådan spredes coronavirus gennem din krop

Læs også: NEWS: Android-apps forsøger at udnytte coronakrisen

Iphone skærm med apps (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·