Læs også:

Close
kvinde cool sej power hånd knytnævne bad ass (Foto: Unsplash)

Kvindernes Internationale Kampdag: Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

Underholdning  | 

Spotify lancerer for første gang nogensinde en kampagne på Kvindernes Internationale Kampdag. I den forbindelse hædrer Spotify de kvindelige stemmer, som lytterne ikke kan få nok af. Læs med her, så får du top 10 listen over de mest lyttede kvindelige artister

Spotify lancerer kampagnen på Kvindernes Internationale Kampdag – #musicneedswomen, #podcastsneedwomen og #audioneedswomen – for at sætte fokus på vigtigheden af kvinder i branchen.

Den ottende marts vil en ny International Women’s Day hub gå live på Spotify, som vil indeholde kvindelige tracks, playlister og podcasts, samt playlist-takeovers med nogle af de mest dynamiske kvinder inden for lyd. På Spotifys top 10 liste afsløreres der, at en dansk kvindelig artist er blandt de mest lyttede kvinder.

Top 10 over mest lyttede kvindelige artister

Billie Eilish er på alles læber for tiden, men hun topper ikke kun listen blandt andre kvindelige artister. Billie Eilish dominerer samtlige lister i år. Hun har mere end 10,3 milliarder streams, mere end 60 millioner månedlige lytninger, hendes nummer ’bad guy’ har passeret 1,2 milliarder streams, og hun har for nylig udgivet den nye James Bond temasang ’No Time To Die’.

Her får du top 10 listen over de mest lyttede kvindelige artister i Danmark i år. Tessa er den eneste danske kvinde artist blandt de 10 mest lyttede kvinder

1. Billie Eilish

2. Tessa

3. Camila Cabello

4. Dua Lipa

5. Halsey

6. Selena Gomez

7. Ariana Grande

8. Rihanna

9. Ava Max

10. Taylor Swift

Den danske rapper Tessa er blevet en af danskernes favoritter med sine benhårde sangtekster. På kort tid bragede hun igennem den danske musikverden, da hun via sin Instagram lagde benhårde freestyles op – hvilke tiltrak sig svimlende antal views. Siden 2019 er alle faldet på bagdelen og tildeles krummet tæer, på den gode måde, over den unge rappers bandende sangtekster, der kan få de fleste af os til at rødme.

Man kan tildeles våge og påstå, at Tessa er blevet danskernes svar på Nicky Minaj, da hun via sin rapper-sange får flere af os til at rappe med på de hårde sangtekster. I september 2019 udgav Tessa sin anden single ‘Okay‘ med sin første musikvideo.

Top 10 liste over kvindelige artister, der topper listen internationalt

1. Billie Eilish

2. Taylor Swift

3. Ariana Grande

4. Halsey

5. Camila Cabello

6. Selena Gomez

7. Dua Lipa

8. Nicki Minaj

9. KAROL G

10. Tones and I

Taylor Swift (Foto: Spotify)
Taylor Swift er både på top 10 listen i Danmark såvel som international.  (Foto: Spotify)

Der er ingen tvivl om, at sangerinden Taylor Swift har været vores alle sammens ‘darling’ siden 2004, da hun sang sig ind i alle kvinders, og nogle mænds, hjerter med sine personlige sange, som kunne sætte gang i minder og tanker hos de fleste.

Mange af os har ikke vokset os fra det, da hun gang på gang udgiver fede ørehængere, der kan få os til at finde hårbørsten frem og synge foran spejlet. Og nu annoncerer Spotify, at Taylor Swift snupper anden pladsen som den mest lyttede kvindelig artist. Den 27. februar udgav hun musikvideoen til ‘The Man‘, og videoen har allerede haft stor succes, da den har nået 22 millioner views på YouTube.

Toplisten for podcasts med kvindelige værter

Kvinderne overrasker også, når det kommer til podcastgenren. Målt på antal streamede timer er podcasts med kvindelige værter en sand fanfavorit, og det er især ’true crime’ genren, der dominerer den internationale topliste.

På toppen af listen ligger ’My Favorite Murder’, der er en sjov ’true crime’ serie med komikerne Karen Kilgariff og Georgia Hardstark. På anden pladsen løber ’Crime Junkie’ med sejren med værterne Ashley Flowers og Brit Prawat, der begge har udnævnt dem selv for at være ægte krimi-junkier.

I Danmark ser toplisten for podcasts med kvindelige værter således ud i år

1. Mørkeland

2. Curlingklubben

3. Fries before guys

4. Millionærklubben

5. Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle

Det viser sig, at kvindelige podcast lyttere er helt besat af ’true crime’ genren, hvilket blandt andet kan forklares videnskabeligt. Lytter man til det seneste interview med socialpsykologen Amanda Vicary på Spotifys blog ’For the Record’, får man et godt bud på, hvorfor dette er tilfældet hos kvinder.

Er ’true crime’ ikke din kop te, så tilbyder Spotify masser af andre podcasts med et kvindeligt fokus. Her i blandt disse Spotify Originals:

The Cut on Tuesdays: En ugentlig udforskning af emner lige fra kultur, stil, sex og politik.

Motherhacker: En spændende fiktiv serie om en kvinde, indtalt af Carrie Coon, der jagter tyvene, der har frarøvet hendes opsparing til alderdommen.

Motherhood Sessions: Et dyk ned i de psykologiske forandringer og udfordringer der opstår, når man bliver mor.

– The Guilty Feminist: En komedie, og en meget ærlig en, der ser nærmere på hverdagens udfordringer, som kvinder møder til dagligt.

Top 10 listen over de mest lyttede globale podcasts med kvindelige værter i år bør bestemt også hyldes, som ser således ud

1. My Favorite Murder (med Karen Kilgariff og Georgia Hardstark) (USA)

2. Crime Junkie (USA)

3. Call Her Daddy (USA)

4. Mordlust (Tyskland)

5. Morbid: A True Crime Podcast (USA)

6. And That’s Why We Drink (USA)

7. Office Ladies (USA)

8. Martha Debayle (Mexico)

9. Girls Gotta Eat (USA)

10. Herrengedeck – Der Podcast (Tyskland)

Der er ingen tvivl om, at de kvindelige artister og værter stjæler lytternes opmærksomhed, hvorfor der er god grund til, at du også finder høretelefonerne frem og hylder både de danske såvel som internationale kvinder!

Læs også:

Podcasts redaktionen lytter til

pige høretelefoner lytter musik podcast (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·