Læs også:

Close

Kulturguide: Oplevelser i april 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for april 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i april 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i april 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

En anderledes kulturguide for april

Denne måned er uden tvivl en hel del anderledes, end hvad vi havde forestillet os. Det gælder også for vores månedlige kulturguide. Efter hvad der kan føles som hundrede år indendøre, glæder vi os til, at kunne bevæge os udenfor og igen komme til at opleve, se og smage lidt på hvad vores fantastiske danske byer har at tilbyde. Men indtil da må vi nøjes med at opleve kulturen hjemme fra stuerne.

Derfor består denne særlige udgave af vores kulturguide af kulturelle oplevelser, du kan dykke ned i hjemme fra. Og hvis det skulle blive sådan, at vi igen må bevæge os ud og besøge forskellige arrangementer i byerne, så finder du også en guide til dette nederst på siden – en kulturguide helt som normalt. Men selvfølgelig med forbehold for aflysninger af de nævnte arrangementer, hvis de nuværende tiltag skulle blive forlænget.

 

Oplevelser du kan få hjemme fra stuen

 

Digital Frida Kahlo udstilling

Helt ekstraordinært kan du besøge den digitale udstilling af den ikoniske kunstner Frida Kahlo og få et helt særligt detaljeret indblik i hendes virke. Udstillingen er døbt ‘Faces of Frida’, og indeholder mere end 800 forskellige malerier, fotografier og objekter, hvor du naturligvis også kan se de mange betagende selvportrætter, som er lidt af den mexicanske kunstners kendetegn.

Læs mer her.

CPH:DOX i ny online version

Til 5. april. Pris afhænger af filmvalg.

CPH:DOX udkommer i år i en ny online version, hvor publikum kan opleve årets bedste dokumentarfilm og deltage i live-debatter hjemme fra sofaen. Hvis du ikke allerede har været på opdagelse i de mange forskellige oplevelser, som CPH:DOX er mestre i at levere, og nu direkte hjem til dig, så er det med at komme i gang. Festivalen fortsætter et par dage endnu, så grip chancen og tag på festival hjemme i stuen.

Læs mere her.

Online foredrag om optimisme

DGI Byen er er gået sammen med Henrik Mathiasen, foredragsholder og stifter af optimisten.dk, og har lavet et foredrag i de tomme sale i DGI Byen, som du kan se på deres online kanaler. Vi har alle mere end nogensinde brug for at holde humøret oppe, og på denne måde kan du opleve et spændende foredrag hjemmefra. Se foredraget og læs mere gennem linket.

Læs mere her.

Forfattermorgen med Gyldendal

Med ‘Forfattermorgen – derhjemme’ får du hver hverdagsmorgen et skarpt interview med en aktuel forfatter direkte i dit Facebook-feed. Du kan i denne måned blandt andet møde Christian Bitz, Ditte og Louise, Kirsten Thorup og Poul Smidt. Det vil være værten Mikkel Fønsskov der interviewer og du kan være med og stille spørgsmål undervejs. Se hvornår de forskellige kan opleves live eller se eller gense alle ‘Forfattermorgen – derhjemme’ gennem linket.

Læs mere her.

Oplev Det Kongelige Teaters forestillinger på KGL Xtra

Det Kongelige Teaters har åbnet op for et udvalg af deres forestillinger, der er gjort gratis tilgængelige til streaming på KGL Xtra. Så selvom Det Kongelige Teater i øjeblikket er lukket, vil teatret altså fortsat være digitalt til stede for publikum med masser af kunst og gode oplevelser. Derfor bliver det nu muligt at streame udvalgte forestillinger gratis på KGL Xtra, og der vil løbende blive lagt nye forestillinger op.

Den første forestilling er August Bournonvilles mest berømte ballet, Napoli. De næste to forestillinger, der bliver lagt på KGL Xtra, er Højskolesangbogen og Flagermusen.

Læs mere her.

Oplev koncerter i fuld længde

Det er efterhånden ved at være lang tid siden, vi har stået som sild i en tønde og danset med til musikken til koncerter. Men nu har GAFFA sørget for, at vi kan få lidt koncert ‘feeling’ ind i stuerne. De har samlet et stort arkiv med forskellige koncerter i fuld længde. Og det er jo fantastisk, at kunne opleve musik på en helt ny måde. Tænk at tage opvasken og samtidig se en fantastisk koncert fra sommerens festivaller. Det skal nok gøre opvasken og dagen en hel del sjovere.

Læs mere her.

Oplev Guggenheim-museet i New York

Du kender helt sikker funktionen ‘streetview’ i Google Maps, hvor man kan bevæge sig rundt i alverdens gader og stræder, som var man der selv. Men vidste du, at du også kan komme indenfor? Når vi nu skal opleve kultur hjemme fra, så kan du da lige så godt tage et smut til New York og besøge Guggenhein-museet og deres udstillinger. Tryk på linket og vupti – så er du i New York på museumsbesøg. Smart, ik?

Læs mere her.

Gå på opdagelse i Filmcentralens arkiver

Kender ud ikke allerede filmcentralen, så er det lige nu et rigtig godt tidspunkt at gå på opdagelse i deres arkiver. Her finder du nemlig et stort udvalg af danske kort- og dokumentarfilm.

Du kan selv søge efter film, men du kan også lade dig inspirere af de mange temaer, du kan finde på deres side. Du kan blandt andet se de dokumentarfilm, der er blevet vist på CPH:DOX. Eller du kan dykke ned i temaet ‘Danmark på film’, hvor du kan blive klogere på vores eget lille land, og gennem et Danmarkskort søge på over 1000 historiske filmklip.

Læs mere her.

Besøg Amsterdams Nationalmuseum

Det smarte med Google Maps ‘streetview’ gør sig også gældende i Holland, hvor du kan besøge Amsterdams Nationalmuseum Rijksmuseum. Så tryk på linket, og oplev de mange flotte udstillinger som museet byder på.

I alt har Google lavet et samarbejde med 33 forskellige museer rundt omkring i verden, så der er masser af oplevelser at gå i krig med.

Læs mere her.

Se film og dokumentarer på Filmstriben

Skulle du heller ikke kende til ‘Filmstriben’, så må det være på tide. Det kan hvert fald redde dig fra nogle kedelige aftenener hjemme på sofaen. ‘Filmstriben’ tilbydes af landets biblioteker, og her kan du finde mange gode dokumentar- og spillefilm. Du kan selv søge på favoritfilmene, du ikke har set længe, eller du kan lade dig inspirere af sidens mange temaer. For at se filmene skal du blot bruge dit bibliotekslogin, og så er du ellers i gang. Nemmere bliver det næsten ikke.

Læs mere her.

Virtuel Vinsmagning

3. april. Pris 645 kroner. Noer & Kofod Wines.

Selvom vi ikke kan gå på restauranter og andre steder og smage på verden, så behøver det ikke betyde, at vi ikke kan nyde godt af en god gang vinsmagning. For vinsmagning kan sagtens foregå virtuel, og det har Noer og Kofod Wines nu taget til sig, når de afholder ‘Virtuel vinsmagning’. Men skynd dig at melde dig til, allerede i dag, da fristen er for tilmelding er den 1. april.

Når du er tilmeldt modtager du en kasse med seks forskellige vine, samt et smageskema til at tage noter. I vil sammen gennemgår vinene og smage med, gennem en Facebook live-session. Live-sessionen starter cirka fem minutter før, så den nemt kan findes på deres Facebook side.

Læs mere her.

 

Oplevelser i april 2020 i København

Fredagsrock i Tivoli

24. april. Pris 135 kroner. Tivoli, København.

Tivoli har besluttet at udskyde deres sommeråbningen af Haven til den 16. april, men det har heldigvis ingen indflydelse på fredagskoncerterne, der starter ud med en brag af en fest i selskab med TopGunn. Han udgav sidste år sit seneste album ‘1991’, samme aften som han spillede til Fredagsrock og siden har han haft temmelig godt gang i den. Albummet er spækket med hit og featurings, blandt andet med Lord Siva på ’25 Lightere’.

TopGunn er en mester, når det kommer til at skrive soundtrack til dansegulvet, og Tivoli lover, at det ikke kommer til at gå stille for sig, når det går løs i Tivoli! Men hvem kunne også tænke andet, når der er tale om TopGunn.

Læs mere her.

Fyraftenssang med brusebadssange

29. april. Pris 75 kroner. Nørrebro Teater, København.

kultur, kulturguide, nørrebro teater, fællessang

Der findes ikke noget mere befriende, end at bryde ud i sang under bruseren. Men det er sjælendt at de sange, vi nyder at skråle med på i badet, deles med andre. Men det laves om nu, hvor Nørrebro Teater fortsætter succesen med deres Fyraftenssang, hvor temaet denne gang er brusebadssange.

Fyraftenssang er for alle med skiftende temaer og gæstesangere. Dirigenten Jon Hollesen og pianist Mads Strandgaard vil styre slagets gang, men du kan komme med ønsker til hvilke sange der skal synges. I vil også få besøg af en musikalsk gæst, som både optræder med et par af sine egne numre og synger en særligt udvalgt fællessang sammen med jer.

Læs mere her.

Disney Quiz

25. april. Pris fra 50 kroner. Heidis, København.

Hvis du og dine venner også er vilde med Disney, så er det nu i skal vise hinanden og de andre hold, hvor gode i er til det fantastiske Disney univers. I vil blive testet i alt fra de nyeste film til de helt gamle klassikere.

Kom og vis hvad i kan og lad jeres Disney paratviden komme på prøve til Disney Quiz, hvor der naturligvis vil være sjove præmiere til vinderne. Med i prisen vil der også være en øl eller en lille drink.

Læs mere her.

Brunch og ballet i Det Kongelige Teater

25. april. Pris 95 kroner. Det Kongelige Teater, København.

kultur, kulturguide, det kongelige teater, ballet

Selve grundstenens for ballettens tekniske formåen er den daglige morgentræning, hvor danserne arbejder med barren og fintuner kroppen til dagens prøver og forestillinger. Oplevelsen af denne start på dagen er betagende, og du kan få et fantastisk indblik i ballettens verden, når der afholdes brunch og ballet.

Meyers står for både brunch og kaffe, og du kan blandt andet nyde godt af Meyers kanelsnurre, frisk frugt og Løgismose skyr med granola. Brunchen kan købes i caféen og ellers er der gratis adgang til balletten. Det kræver blot at du kommer i god tid, så du er sikret en plads.

Læs mere her.

Oplev Nordhavn

22. april. Pris 295 kroner. Nordhavn, København.

nordhavn. bygninger, københavn, jultur, kulturguide

Der er få steder i København, som har oplevet samme udvikling som Nordhavn. Her mellem Østerbro og Hellerup er der opstået en helt ny og speciel subkultur, hvor de lokale køber økologisk og bæredygtigt og gerne giver lidt ekstra.

Turen vil starte på Østbanegade ved hovedindgangen til Nordhavns S-togs station og turen vil tage dig med på oplevelse rundt til de ikoniske nye bygninger som blandt andet The Silo, Lüders P-hus og Portland Towers. Turen slutter med et besøg på en af de lokale restauranter til et lækkert måltid mad, hvilket er inkluderet i prisen.

Læs mere her.

 

Oplevelser i april 2020 i Aarhus

Den Skaldede Frisør – The Musical

Fra 24. april. Pris fra 143 kroner. Musikhuset, Aarhus.

Susanne Biers fantastiske film ‘Den Skaldede frisør’ er i samarbejde med Thomas Helmig blevet forvandlet til en ny og stor musicalkomedie, der har sin verdenspremiere i Musikhuset i Aarhus. Om du allerede har set filmen eller ej, skal du ikke snyde dig selv for denne romantiske musical, der er spækket med humor dang, sang og musik.

Det var Thomas Helmig der skrev titelmelodien til Susanne Biers gennembrudsfilm, Den Eneste Ene, og endnu engang har Thomas Helmig tryllet med musikken.

Læs mere her.

Fed Fredag i Tivoli Friheden

Fra 17. april. Pris 135 kroner. Tivoli Friheden, Aarhus.

kultur, kulturguide, oplevelser, koncert, tivoli friheden, fed fredag, kesi

Tivoli Friheden åbner endnu engang op for ‘Fed Fredag’, og der er lagt op til en god start med masser af fantastiske kunstnere, der gennem foråret og sommeren gæster den hyggelige have.

En af landets største og mest progressive artister KESI, der står bag singlerne som ‘Mamacita’ og ‘Su Casa’ åbner ballet den 17. april. Han efterfølges ugen efter af Medina den 24. april, der denne gang udskifter synthesizere og effekter ud med sin egen nøgne men smukke stemme og akustiske instrumenter.

Og allerede dagen efter kan du opleve mere musik på friluftscenen, når den danske rapper TopGunn træder op på scenen efter at være tilbage med sit tredje album, som indeholder features fra en række af tidens bedste artister.

Læs mere her.

Ostesmagning & Øl

23. april. Pris 300 kroner. Arla Unika, Aarhus.

ost, øl, ostesmagning, aarhus, kultur, kulturguide

Efter en pause fra omgivelserne, skal der igen smages på verden. Denne gang til ostesmagning. Her vises der gennem syv kombinationer af øl, hvordan ostens smag kan udvikle sig, alt efter hvilken øl der serveres til. Øl og ost har nemlig en lang række smagsmæssige ligheder, hvilket resulterer i et helt særligt match, der både overrasker og løfter smagsoplevelsen.

Du kommer til at smage på både faste, hvide og og blå oste og øllene vil være tilsvarende varierede, og udvalgt fra de bedste bryggerier både fra vores egne bryggerier herhjemme og fra udlandet.

Læs mere her.

 

Oplevelser i april 2020 i Odense

SDMK – musikkonservatoriet

19. april. Pris 150 kroner. Den Fynske Opera, Odense.

Traditionen tro lægger Den Fynske Opera hus til SDMK hvor vi skal høre de dygtige unge sangere fra Musikkonservatoriet i Odense. De vil præsentere deres opera og klassiske sange, som de flittigt har arbejdet med for at gøre klar til denne koncert. Så kom ud af hjemmet og tag til en fantastisk musikalsk oplevelse.

Læs mere her.

Musikalsk Ølsmagning

23. april. Pris 150 kroner. Anarkist Beer & Food Lab, Odense.

Til musikalsk ølsmagning kan du opleve Mike Anderson, der har 12 års erfaring i ølbranchen, og som langt over 300 gange har stået på scenen og draget publikum ind i øllets utømmelige sanseunivers. Øllets komposition fører Mike tilbage til en musikalsk oplevelse, og her smeltes hans store passion for øl sammen med kærligheden til musik.

Fundamentet for musikalsk ølsmagning er blevet grundlagt sammen med, professionel musiksnedker igennem 20 år, Lasse Helvig. Lasse er en legende “live-jukebox”, og han griber de musikalske bolde i lokalet.

Duoen vil give deres konkrete bud på musik, som passer til øllets komposition. Og publikum inviteres til at komme med inputs som passer ind i deres eget musikalske øl-univers.

Et sprængfarligt og nytænkende koncept, som du bare må og skal opleve.

Læs mere her.

Heartbreak for Dummies

Fra 23. april. Pris fra 60 kroner. Teater Momentum, Odense.

Vi kender det alle, vi hader det alle og vi skal helt sikkert alle sammen igennem det igen. Med en blanding af teater og foredrag præsenterer Partner in Crime en seriøs kærestesorgskomedie, der skal guide dig til bedst at komme over din hjertesorg.

‘Heartbreak for Dummies’ udspiller sig som en collage af bruddets følelsesmæssige faser og tilsat masser af humor, hvor fire performere deler ud af deres erfaringer, ekspertise og pinlige historier. For spørgsmålet er: Hvem er vi egentlig når vi lider af kærestesorger, og slipper vi nogensinde levende igennem?

Læs mere her.

Jazz Jam på Musikhuset Dexter

27. april. Gratis entré. Musikhuset Dexter, Odense.

Erik Ørum von Spreckelsen er vært når studerende fra Syddansk Musikkonservatoriums jazzuddannelse fyrer op under publikum til Jazz Jam på Musikhuset Dexter. Der vil som altid være fri entré, hyggelig stemning og billige Albani fadøl til 30 kroner hele aftenen. What’s not to like?

Læs mere her.

Fernisering med kunst af Carsten Van Bruun

28. april. Gratis entré. Kunstbygningen Filosoffen, Odense.

Carsten Van Bruun afholder sin første fernisering som finder sted i Kunstbygningen Filosoffen. Her får du et fantastisk indblik i hans smukke og farverige værker. Og mens du går rundt og nyder synet, kan du naturligvis også nyde lidt snacks og et lækkert glas vin.

Læs mere her.

 

Oplevelser i april 2020 i øvrige byer

Digtoplæsning til Poetry Night i Vejle

17. april. Gratis entré. BRYG Coffee House, Vejle.

Nu bydes du indenfor til en endnu en omgang Poetry Night. Aftenerne med poesioplæsning er efterhånden en af BRYG’s signaturevents, hvor dygtige poeter og digtere læser deres eget originale materiale op ved disse aftener – og kvaliteten er høj!

Så tag din ven, veninde, kæreste eller svingerinde under armen til Poetry Night, hvis du ønsker at blive underholdt, inspireret, drømme dig væk, vågne op og berige dig selv. Og selvfølgelig også hvis du bare har lyst til en god kop kaffe i godt selskab, mens du kan lytte til de lokale digt-talenter.

Læs mere her.

En aften med Gospel sang i Silkeborg

16. april. Gratis entré. Jysk Musikteater, Silkeborg.

Nu har du muligheden for at dykke helt ned i en verden af power med sang og musik. Du vil komme til at mærke glæde, gejst og stor energi fra et af Silkeborgs gospel kor.

Happy Gospel består af omkring 50 sangere, der synger traditionel og moderne gospel trestemmigt – ligesom vi kender det fra gospelmusikkens hjemland. Snyd ikke dig selv for en fantastisk og stårslået oplevelse med en verden af gospel.

Læs mere her.

 

Læs også: 20 tv-serier, du kan streame hjemme fra sofaen lige nu

ensomhed, ensomhedstema, ensomhed2020, alene, følelser, venner, underholdning

· Mere fra samme kategori ·