Læs også:

Close
ansigt kvinde kind næse øje (Foto: Unsplash)

Få her 7 gode hudplejeråd

Skønhed  | 

Gode hudplejeråd kan alle have brug for. Vi bruger masser af penge på produkter – men gør vi overhovedet det, der er bedst for netop VORES hud …

Vi har talt med firmaet Plan Organic, der er en dansk virksomhed, der gennem de sidste 15 år har importeret og distribueret en lang række luksuriøse skønhedsprodukter og brands med fokus på kvalitet, økologi og bæredygtighed. Produktsortimentet omfatter en lang række eksklusive produktserier, som inkluderer både hår-, hud- og kropspleje, samt kosmetik og solpleje.

Derfor har vi bedt dem komme med deres syv bedste hudplejeråd. Læs med og bliv både klogere og inspireret til dine fremtidige beauty-indkøb og rutiner.

ansigt hånd hud pige kvinde (Foto: Unsplash)
Du skal behandle din hud med respekt. (Foto: Unsplash)

1. Indre sundhed afspejler sig i den ydre skønhed

Det er vigtigt at huske på, at en sund og smuk hud ikke kun kommer af gode hudplejerutiner. Derfor husk den sunde kost, drik rigeligt med vand og grøn the, spis vitaminer og mineraler og masser af grønne urter, nyd den friske luft og tag dybe vejrtrækninger. Alt dette er afgørende for en smuk hud. Start derfor med fokus på den indre sundhed og skønhed – og derefter gå til den ydre skønhed.

sky himmel luft (Foto: Unsplash)
Husk altid først den INDRE sundhed og skønhed. (Foto: Unsplash)

2. Brug rene og naturlige produkter

Det rene og naturlige er vigtigt i valget af hudplejeprodukter. Vælg produkter med hyaluronsyre, A-, C- og E-vitamin, salisylsyre, niacinamid og gode olier. Men vælg også produkter med ingredienser, som huden og kroppen kan genkende og brug produkter, som sikrer, at huden stadig kan ånde. Det er mere vigtigt end nogensinde før.

Disse produkter kan vi anbefale:

 • Evolve Organic Beauty, Hyaluronic Serum 200
  Dette rene og klare serum til normal til tør hud indeholder 200 mg hyaluronsyre per  flaske. Hyaluronsyre har vist sig at fugte huden indefra og udjævne fine linjer og rynker. Økologisk granatæbleekstrakt blødgør og beskytter. Delikat duftende med økologisk rosenvand.
  Pris: 299 kroner.
 • John Masters Organics, Antioxidant Cream with Rose & Apricot
  Denne lette formel baseret på planteaktiver giver en kraftig dosis genopfriskende næringsstoffer til huden uden, at den føles tung at bære. Den eksklusive creme er spækket med abrikos, borage og rosenolier, samt beroligende A-, C- og E-vitamin, antioxidanter og essentielle fedtsyrer. For en fugtet og sund hud.
  Pris:
  369 kroner.

evolve john masters

 • The Organic Pharmacy, Stabilised Vitamin C Serum
  Potent, ikke-irriterende, stabiliseret C-vitamin serum, der går målrettet mod sløvhed, ujævn hudfarve og alderstegn. C-vitamin har vist sig at vende flere synlige alderstegn og at øge kollagenproduktionen. Den kan anvendes alene eller som kombinationsbehandling med Four Acid Peel Serum, Hyaluronic Acid Serum eller Retinol Night Serum.
  Pris: 419 kroner.

Stabilised Vitamin C Serum organic pharmacy

3. Vælg produkter efter hudtype

Vil man eksempelvis bekæmpe og behandle en sensitiv, rødmende, kløende eller irriteret hud, så er det vigtigt, at man vælger produkter til dette og holder sig til produkter i den kategori, indtil huden er i ro og balance, ellers stresses huden bare yderligere.

Her er produkter til inspiration:

 • S5 Skincare, Nourish Cleanser
  En righoldig, oliebaseret balsamerende rens, der forsigtigt renser huden, beroliger og nærer uden irritation. Havtorn fra de arktiske egne forbedrer hudens elasticitet og tendens til rødmen, mens olie fra højlandshyben fremmer den cellulære fornyelse. Papaya-enzymer eksfolierer nænsomt. Den er velegnet til tør hud.
  Pris: 299 kroner.

 

 • Odacité, Mo+P – Very Dry Skin Booster
  Intensivt, nærende serum, der er specielt designet til fugtning af ru og sprukken hud som følge af ekstrem tørhed. Så koncentreret, at 2-3 dråber morgen og aften er alt hvad du behøver for at vække hudens indre skønhed til live.Moringaolie, med et højt indhold af essentielle fedtsyrer og antioxidanter, er elsket for sine nærende egenskaber.Petitgrain fungerer optimalt med moringaolie, hvor de fugtgivende egenskaber får et boost og dermed optimal virkning på huden.
  Pris: 349 kroner.

 

 • Evolve Organic Beauty, Rainforest Rescue Blemish Serum
  Dette naturlige og potente serum er særlig velegnet til uren og tilstoppet hud i alle aldre, og kan med fordel anvendes forebyggende også på kombineret hud. Giver en klar og ren udstråling og beskytter mod fremtidige udbrud af urenheder.
  Pris: 239,00 kroner.

serum creme

4. Brug masker efter behov

Maskernes virkning på huden kan ses med det samme, da de er aktive, fugtgivende, rensende, beroligende eller genopbyggende. Vælg en maske, der passer til din huds behov. Gør det til et hyggeligt og selvforkælende ritual og hyggestund for dig selv og din hud.

ansigt pige citrus citron hudpleje (Foto: Unsplash)
Forkæl din hud med en maske … (Foto: Unsplash)

Her er gode masker, vi kan foreslå:

 • The Organic Pharmacy, Honey & Jasmine Mask
  Beriget med kæmpenatlys, sheasmør, honning, hyben og jasmin. Disse ingredienser hjælper med at genoprette elasticiteten i huden og giver dybdevirkende næring til tør hud.
  Pris:
  475 kroner.

 

 • John Masters Organics, Overnight Facial Mask
  Vågn op til fastere, lysere, glattere og blødere hud. Huden ser frisk og lys ud, som om du havde fået 10 timers søvn. Denne daglige ansigtsmaske indeholder naturlige eksfolianter, såsom granatæbleenzymer og frugtsyrer, der øjeblikkeligt lysner og glatter huden og hjælper med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker over tid.Tre fugtniveauer frigøres natten over: Først med hyaluronsyre-lignende konjacrodekstrakt, efterfulgt af lav- og højmolekylære hyaluronsyrer, der giver intens fugt hele natten – hvilket betyder, at du vågner op til fugtet, smidig hud. Tør vi sige, at du ser flere år yngre ud? Derudover giver den herlige duft af marokkansk rosenolie en rolig og afslappende søvn.
  Pris: 559 kroner.

 

 • Evolve Organic Beauty, Radiant Glow Mask
  Denne righoldige maske blandet med råt kakaopulver og ler revitaliserer og renser, mens upcyclede blåbærpartikler eksfolierer huden til silkeagtig perfektion. Naturlige sukkerekstrakter omdanner ved kontakt med vand den eksfolierende maske til en cremet lotion, der let skylles af og efterlader huden glat, fugtet og beroliget. Med duft af økologisk vaniljeolie.
  Pris: 249 kroner.

 

 • Odacité, Synergie 4 Masque
  4 synergier af ingredienser til DETOX, PEELING, UDSTRÅLING OG OPSTRAMNING, der nøje er sammensat af ingredienser, der arbejder optimalt med hinanden. Den særlige maske er en komplet skønhedsbehandling, der leverer resultater allerede efter første gang. DETOX: Synergie 1 [Aktivt kul + ler] – Virker hurtigt på huden og efterlader porerne synligt rensede. PEELING: Synergi 2 [Papayaenzymer + frugtsyre] – Virker øjeblikkeligt ved at fjerne døde hudceller, samt få de friske nye celler op til overfladen for en frisk, sund glød. UDSTRÅLING: Synergi 3 [C-vitamin + Papayaenzymer] -Den hurtigtvirkende blanding dæmper synlig hyperpigmentering. Fremmer en strålende og jævn hudtone. OPSTRAMNING: Synergi 4 [C-vitamin + probiotika] – Sikrer huden den næring den skal bruge, for at fremstå fast og ungdommelig.
  Pris:
  499 kroner.

 masker

5. Husk toner

Glem aldrig at bruge toner – og brug en god toner for at hjælpe huden med at neutralisere kalken fra vandet, som ellers ophober sig op og ender som en tør og mat hinde på huden efter rens og bad. En toner er med til dette og hjælper dig til at optage det efterfølgende produkt bedre.

Vi anbefaler disse tonere:

 • The Organic Pharmacy, Herbal Toner
  Genopliver, toner og fugter huden. Denne sammensætning af 18 økologiske urter arbejder sammen om at minimere synligheden af porer. Efterlader huden synligt frisk. Den opfriskende duft af siciliansk citron toner huden.
  Pris: 375 kroner.

Herbal Toner organic pharmacy

 • Evolve Organic Beauty, Liquid Radiance Glycolic Toner
  En 100 procent naturlig AHA/BHA peeling i flydende form, der giver øjeblikkelig glattere og mere strålende hud. Blandet op med frugt AHA’er inklusive glykolsyre (sukkerrør), æblesyre (æbler) og citronsyre (citrusfrugter) samt BHA salicylsyre fra pilebark. Sammen med galactoarabinan fra lærk øges peelingeffekten, irritation dulmes og fugten bevares, samtidig med at hudens struktur forbedres. Den har en diskret duft af økologisk appelsinblomstvand. Konserveret med et 100 procent naturligt konserveringsmiddel udvundet af sukkerrør.
  Pris: 219 kroner.

 

 • John Masters Organics, Rose & Aloe Hydrating Toning Mist
  Genopfrisk huden med denne fugtgivende og beroligende mist. Antioxidant-holdig hvid te neutraliserer frie radikaler og modvirker synlige alderstegn, mens beroligende aloe vera opretholder fugtbalancen. Rosenvand og gotu kola modvirker rød og irriteret hud, mens det toner og renser.Den anvendes på ren hud til toning og forberedelse inden du fortsætter med resten af din hudplejerutine. Kan tillige anvendes som setting spray over din færdige makeup for at holde makeuppen på plads og tilføje en forfriskende glød.
  Pris: 399 kroner.

toner

6. Husk décolleté og øjenområdet

Mange mennesker glemmer at behandle disse to områder, men det er samtidig de områder, hvor huden bliver tydeligt slap først.

Brug dit normale serum og din dagcreme i ansigtet, men påfør den, så du næsten rammer bordkanten, for på den måde at sikre at décolleté også plejes og næres optimalt.

Brug en creme eller et serum, der arbejder målrettet med den ekstra tynde hud ved øjnene.

Her er produkter til disse områder:

 • The Organic Pharmacy, Lip & Eye Cream
  De nænsomme områder ved øjne og læber har brug for særlig opmærksomhed for at bekæmpe tegn på aldring. Med sit indhold af sheasmør, blåbær, kæmpenatlys, hyben og frankincense, arbejder den for at holde områderne ved øjne og læber fugtede og for at reducere synligheden af fine linjer og rynker.
  Pris: 265 kroner.

 

 • S5 Skincare, Renew Eye Cream
  En 3-i-1-løsning til øjenregionen, designet til mørke rande, poset hud og rynker. Pffafia fra regnskoven, marapuma og hvid lilje dæmper synligheden af mørke rande og poset hud, mens antarktiske glykoproteiner dæmper synligheden af rynker. Lavmolekylær hyaluronsyre fugter og strammer op.
  Pris:
  379 kroner.

 

 • Odacité, Ba+S – Eye Contour Booster
  Ba+S Eye Contour Serum Concentrate leveres nu med en game-changer der giver dig enestående resultater …  Det er et ekstremt nærende serum, der er specielt designet til sart, tynd hud i øjenregionen. Den fantastiske baobab-olie er rig på A-, E- og F-vitaminer samt plantesteroler, og er målrettet mod alle synlige alderstegn omkring det fine øjeområde, hvilket nedtoner rynkernes synlighed. En kvartet bestående af sarsaparilla-, palmarosa-, neroli- og lavendelolier understøtter en mere glat hud og reducerer forekomsten af poset hud og mørke rande.En rustfri stålrulleapplikator giver ekstraordinær køleeffekt. Når du kører rullen henover øjenområdet, lettes spændingerne og den kølende effekt trænger ind i huden, hvilket udglatter rynkerne og dæmper synligheden af mørke rande og poset hud. Øjenområdet ser lysere og mere udhvilet ud, hvilket gør at du ikke nødvendigvis skal bruge en concealer under øjnene.
  Pris: 349 kroner.

øjencreme

7. Beskyt huden mod skadelige stråler

Husk solcreme i produkterne om dagen. Hvad enten du kun vil beskytte mod UVA- og UVB-stråler eller om du vil gå hele vejen og beskytte mod UVC, blåt lys og infrarød stråling, så sørg for at vælge effektiv beskyttelse.

Hvis du vælger produkter med farve, så husk at vælge et produkt, der passer til din hudtone. Hellere en tone for lys end for mørk. Men prøv dig frem.

hånd sol spf himmel sky (Foto: Unsplash)
Pas nu på de stråler … (Foto: Unsplash)

Her er gode solcremer:

 • Soleil Toujours – Set + Protect Micro Mist SPF 30
  Beskytter den sarte hud i ansigtet og holder på makeuppen med +70 procent økologisk, ren bredspektret UV-beskyttelse.Den lette makeup setting spray giver huden et mat udseende og sikrer at makeuppen ser frisk ud hele dagen.Fugter huden, giver et antioxidant boost og er let at genopfriske i løbet af dagen efter behov. Let, ikke-fedtende, hurtigtørrende. Vandfast i op til 80 minutter. EcoSunComplex®- bekæmper frie radikaler, nedbringer UV-afledt DNA-beskadigelse, strammer op og giver en strålende hud. Vandfast i op til 80 minutter.
  Pris:
  280 kroner.

 

 • Evolve Organic Beauty – Climate Veil Tinted SPF 20
  Solens stråler er helt afgørende for alt liv, men UV-stråling er samtidig årsag til 80 procent af alle synlige ældningstegn. Ved at bygge bro mellem hudpleje og solpleje, kombinerer Climate Veil Tinted SPF 20 en række naturlige højteknologiske anti-aging ingredienser som polyphenol-rige tyttebærstamceller og hyaluronsyre, med reef safe, ikke-nano, mineralbaseret zinkoxid for at give en let, bredspektret beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler. Smukt farvet med mineralpigmenter til sund og glødende hud.
  Pris: 289 kroner.

solcreme

 • COOLA – Sun Silk Drops 360° Full Spectrum SPF 30
  Lad aldrig selfies være det, der belaster huden! Beskyt hudens forførende teint både udendørs og indendørs med vores SPF 30 Full Spectrum 360° Sun Silk Drops. Endelig en økologisk hudpleje, der holder trit med din daglige moderne livsstil! Planteafledt Full Spectrum 360 °-kompleks hjælper med at mindske virkningerne af HEV-blåt lys, IR og forurening.
  Pris: 399 kroner.

Full Spectrum Sun Silk Drops SPF 30 coola

 • ILIA – Super Serum Skin Tint SPF 30
  Et rent, let dækkende, tonet mineralsk SPF 30-serum med klare hudplejeegenskaber. Din tonede SPF vil aldrig blive det samme igen. Denne unikke sammensætning blander makeup, hudpleje og solbeskyttelse sammen til ét let trin: et vægtløst serum, der efterlader din hud som hud bør føles og ses. Med SPF 30-dækning via ikke-nano zinkoxid (der beskytter huden mod UVA, UVB, UVC, blåt lys og infrarødt) i hele 18 nuancer.Den er fremstillet med en blanding af hyaluronsyre, plantebaseret squalen og niacinamid.Udjævner hudtonen, blødgør fine linjer og tørrer ned til en naturlig, sund finish.Men dette superserum stopper ikke her: det skaber også en naturlig barriere for din hudpleje – holder på fugten og udjævner fine linjer med op til 200 procent. Desuden er produktet silikonefrit, duftfrit, indeholder ingen kemiske filtre, ingen olie og er non-komedogent. Er sikkert at anvende til sensitiv hud. Dette er SPF beskyttelse, når det er allerbedst.
  Pris: 399 kroner.

 

Super Serum Skin Tint SPF 30 ilia

Disse hjemmesider kan du besøge for at kigge nærmere på de omtalte produkter

ILIA: https://www.untoldsecretz.dk/collections/ilia-beauty

Evolve: https://www.evolvebeauty.dk/

Soleil Toujours: https://www.soleiltoujours.dk/

S5 Skincare: https://www.s5skincare.dk/

Odacité: https://ansigtshoppen.dk/produkt-kategori/brands/odacite-skincare/

The Organic Pharmacy: https://www.selfcareshop.dk/shop/452-the-organic-pharmacy/

John Masters Organics: https://www.med24.dk/john-masters-organics

Læs også: Martsfund 

 

Martsfund, beauty, make up. (Kollage: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·