Læs også:

Close
DIY gør det selv hobby male kreativ (Foto: Unsplash)

DIY – fordyb dig i en hobby

Underholdning  | 

Føler du, at dine dage er længere, end de plejer? Og ønsker du måske at mindske din skærmtid en smule? Så kig med her, for vi har samlet en række fede forslag til nemme DIY’s eller kreative hobbyer, som vi forsikrer, alle kan være med på

Vi har samlet en række nemme DIY’s som hurtigt kan forvandles til kreative hobbyer, du kan kaste dig ud i, hvis du mangler lidt inspiration til de lange dage eller blot er den kreative type, som mangler en ny udfordring.

Malerier – en afstressende hobby

Det skal du bruge
– Vandfarver eller oliemaling
– Pensler
– Lærred eller akvarelpapir

Måske du tegnede meget som barn? Det er ganske beroligende for sindet at fordybe sig i blyantstregerne og de flotte farver. Selvom det at tegne ikke er noget, du gør dig mere i, kan du genoptage den afstressende hobby utrolig let – og så på en mere opgraderet måde.

Udforsk din egen kreativitet. Alle kan tegne og male, dog kræver det bare tid. Er du nybegynder, så findes der heldigvis et hav af videoer, der viser dig, hvordan du kan male som en professionel på blot 10 minutter.

Scrapbog – forevig dine minder

Det skal du bruge
– Bog eller hæfte
– Fine papirer eller sjove klistermærker
– Bånd
– Magasiner eller fotografier
– Tusser

I denne tid bliver mange tanker ført tilbage til gode, glædelige feriedage med masser af minder. En skøn måde ikke at slippe gejsten og håbet for endnu flere hyggelige stunder og minder er at få det hele samlet og rammet ind i en scrapbog.

Klip nogle fede citater og spændende ting ud af ugemagasinerne eller find fotoalbummet frem!

At slå sig løs i at lave en personlig scrapbog er virkelig en kreativ hobby, der byder på fordybelse og genskabelse af nogle af de vigtigste, bedste minder i dit liv. Og så er det også langt mere nostalgisk end at poste på Instagram!

Scrunchies – til de dårlige hårdage

Det skal du bruge
– Stof på cirka 55 cm lang og 10 cm bred
– Nål og sytråd i samme farve som stoffet
– En sikkerhedsnål
– Elastikbånd på cirka 20 cm

De er lette at lave og er super ‘hotte’ for tiden. Desuden kan de løfte ethvert kedeligt outfit. Simple hårelastikker, eller scrunchies, kan lave underværker. Med få materialer kan du forvandle dit yndlingsstof til personlige hårelastikker, der også kan gå som en sød, hjemmelavet gaveidé.

Hækle – ung med de gamle

Det skal du bruge
– Hæklenål
– Garn
– Nål

Okay, lad os få det på plads. Hækling er faktisk ret sjovt, og er endda en disciplin, som du kan kaste dig over, mens du keder dig i sofaen. Eller måske nok ikke lige til at starte med …

Dét der er genialt ved hækling er, at det er en skøn måde at fordybe sig i noget så enkelt som at hækle en karklud til mor. Desuden kan du finde en masse gratis mønstre på nettet, hvis du er blevet helt ‘hooked’ og vil sætte sværhedsgraden op!

Strikning – til boligindretning

Det skal du bruge
– Tykt garn
– Fyld

At strikke kræver, ligesom hækling, at man har lært metoden. Før dét, kan det være svært at strikke sig flotte, lange halstørklæder eller andre lækre ting. Er du nybegynder og er mere fingerfærdig? Så har vi fundet en video, som passer perfekt til dig – og så pynter resultatet også i hjemmet!

Når du først har lært at strikke disse yndige puder, skal du ikke være bleg for at strikke derudad!

Origami – for de koncentrerede sjæle

Selve ordet er egentlig svært at udtale i sig selv. Måske lyder selve papirfoldekunsten endda endnu mere kompliceret. Men med blot de rette redskaber og video, kan alle være med.

I den gamle, japanske papirfoldekunst handler det om, at man ved hjælp af bare ét enkelt papir folder et dyr eller et objekt. Foldningen er ganske sjov og udfordrende, da kunsten bestemt kalder på fingerfærdigheder, eftersom de bittesmå geometriske former ikke er nemme i første forsøg.

Det lyder måske svært, hvilket det nok også er, derfor kræver denne kreative hobby, at du er klar på at sætte dig ind i teknikkerne og har tålmodighed. Øvelse gør mester!

Læbepomade – på budget

Det skal du bruge
– Bivoks til kosmetik
– Kokosolie
– Gamle læbestifte (for farve)
– Pebermynteolie
– Plastikbøtter eller krukker

Det er ganske nemt at lave sine egne læbepomader, det kræver heller ikke en større investering at komme i gang – og de penge du bruger på ingredienser og redskaber er hurtigt tjent hjem igen.

Typisk indeholder læbepomader bivoks, men ønsker du en vegansk en, kan du skifte bivoksen ud med candelillavoks. Dog kan dette gøre resultatet en anelse hård, men kan løses ved at lune den i hænderne inden du påføre på læberne.

Læs også: Smukke og smagfulde – Spiselige blomster fra haven

forår grene blomsergrene magnolietræ (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·