Læs også:

Close
Natur, skov, træer, lys. (Foto: Unsplash)

Der er god plads til alle i naturen

Sundhed  | 

I disse corona-tider er naturen et oplagt udflugtsmål. Træk i din varmeste vinterjakke og hop i nogle gode gåsko. Her kan du læse Naturstyrelsens guide til aktiviter i landets naturområder

I naturen er der god plads – også plads nok til at holde den afstand som myndighederne anbefaler. Store dele af Danmark er lige nu lukket ned for at begrænse udbredelsen af corona-smitten. Men frygt ikke! Naturen holder stadig åben – så det er bare med at udnytte det!

Natur, ud i naturen, vand, sø, flod. (Foto: Unsplash)
Vi kan sagtens nyde foråret udenfor, samtidigt med at vi passer på hinanden. (Foto: Unsplash)

Aktiviteter i det fri

Uanset om du trænger til en gåtur i raskt trav, et frirum til at nyde en flot udsigt eller måske en ny og udfordrende cykelsti, så findes det hele i naturen.

1. Tip

Få dannet dig et overblik! Du er måske i tvivl om, hvor det nærmeste naturomåde ligger? Naturstyrelsen har lavet et kort, som gør det nemt for dig at tjekke, hvor dine foretrukne naturområder befinder sig.

Planlæg din uge og find ud af, hvad du bare må besøge. En skjult naturperle er måske lige om hjørnet! Sådan er det for mange danskere. Tal viser nemlig, at fire ud fem danskere har under fem kilomenter til et statsligt naturområde. Det er helt sikkert nemmere at bruge naturen end du lige går og tror.

Find Naturstyrelsens kort lige her.

Natur, havet, kyst, vand, sten. (Foto: Unsplash)
Der er masser af naturperler i Danmark. De er sikkert tættere på dit hjem, end du ved. (Foto: Unsplash)

2. Tip

Nogle gange kan det at nyde naturen godt gå hen at blive en anelse påtvunget – både for børn og voksne. For at undgå dette, er det en god ide at lære om naturen, imens du bruger den. Vælg et emne som du har lyst til at udforske og nørde. Hvad end om det er blomster, fuglearter, svampe eller træer, er det vigtigste bare, at du har lysten til at få en masse ny viden indenfor området.

Hvis du har børn, er det også en oplagt mulighed at gøre læren om naturen til en del af deres hjemme-undervisning.

Natur, skov, svampe, skovbund. (Foto: Unsplash)
Fordyb dig i naturen – det er både sjovt og lærerigt. (Foto: Unsplash)

3. Tip

Den danske natur rummer oceaner af muligheder. Kast dig ud i nye eventyr – nu har du tiden til det. Gå på jagt på udinaturen.dk og find vandreruter, lejrpladser, bålhytter og meget mere. Hvem ved, måske bliver du endda inspireret til nye og alternative måde at holde årets sommerferie på?

Natur, telt, skov. (Foto: Unsplash)
På med ‘ja-hatten’ og kast dig ud i nye eventyr. (Foto: Unsplash)

 

Kilde: naturstyrelsen.dk

 

Læs også: Er det allergi eller coronavirus?

allergi snottet pudse næse syg influenza (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·