Læs også:

Close
Bøf, ribeye, sovs, steak, meat, mad, food. (Foto: Unsplash)

Den perfekte saftige bøf med rødvinssovs

Mad  | 

Er du også til en god saftig bøf i ny og næ? Læs med og se, hvordan du laver en lækker, klassisk bøf med en sovs, som får englene til at synge

Her kan du læse om, hvordan du kan lave den ultimative saftige bøf med en himmelsk rødvinssovs.

bøf, steak, kød, meat. (Foto: Unsplash)
For at tilsætte så meget smag som muligt – steg bøffen med en masse salt og dine yndlings krydderurter. (Foto: Unsplash)

Det er en god at starte med at lave soven, da den tager længst tid at lave. (Se længere nede).

Her er hvad du skal bruge til bøffen:

– 1 god ribeye bøf

– 1 håndfuld rosmarin

– 1 helt hvidløg (skåret over)

– Smør eller olie til stegning

– Havsalt og peber

Sådan gør du:

Start med at varme din pande godt op.

Så kommer du bøffen på og steger den kort på begge siden uden fedtstof.

Kom dernæst olie på og tilføj derefter en håndfuld rosmarinkviste og et helt hvidløg skåret over. På den måde udvinder ud mest mulig smag til din bøf.

Når din urter er let brunede kommes ribey’en på panden og tilsæt lidt smør. Kom salt og peber på og lad bøffen stege på panden i 2-4 minutter  på hver side. Ta’ bøffen af panden og lad den hvile i 4-5 minutter overdækket.

Servér bøffen som den er eller skær kødet ud i flotte skrå skriver.

Kød, bøf, meat, ribeye. (Foto: Unsplash)
Det er vigtig at lade bøffen hvile i 4-5 minutter, inden der serveres. (Foto: Unsplash)

Her er hvad du skal bruge til salaten:

–  3 flotte og store solmodnetomater

– 1 håndfuld persille

Tomat, fad, røde tomater. (Foto: Unsplash)
Find nogle flotte røde tomater som tilbehør. (Foto: Unsplash)

Sådan gør du:

Imens bøffen trækker, kan du udnytte tiden og forbedre dit tilbehør. Brug den samme varme pande, som du lige har stegt din bøf på, til at stege tomaterne. På den måde får du tilføjet god smag til tomaterne.

Lad tomaterne stege i 4-5 minutter. I det sidste minut tilføj en håndfuld persille og lad det lynstege, så persillen stadigvæk har lidt bid.

Det skal du bruge til rødvinssovsen:

– 1 spsk smør

– 2 løg (gerne skalotteløg)

– 1 spsk tomatpure eller koncentrat

– 1 1/2 tsk tørret rosmarin

– 3 dl rødvin

– 2 bouillonterninger (helst okse)

– 2 dl vand

– 1 del piskefløde

– Lidt sukker eller akaciehonning

Sådan gør du:

(Tilberedningstid: Cirka 2o minutter)

Først og fremmest skal du starte med at smelte smør i en gryde på middel varme. Kom de hakkede løg i smørret og varm dem i et par minutter. De må ikke få farve.

Derefter tilsætter du rosmarin og halvdelen af vandet og rødvinen. Kom efterfølgende tomatpuré og oksebouillon i. Her er det vigtigt, at bouillonen bliver helt opløst i væsken. Lad det hele koge godt igennem i cirka 4-5 minutter.

Efterfølgende hælder du din sovs igennem en sigte, så det tykke sies fra. Kom tilbage i gryden g tilsæt nu resten af din rødvin og vand – og lidt sukker. Det er vigtigt, at du skruer helt op for varmen, så sovsen koger kraftigt. Stop når sovsen har den konsistens, som du ønsker. Til sidst smager du din sovs til med fløde og salt og peber.

Husk! Bouillonterninger er meget salte – pas derfor på med at tilføje for meget salt til din sovs.

Anret & server:

Anret kødet og tilbehøret på en stor flot tallerken. Kom sovsen ud over bøffen eller server den i en fin kande ved siden af. Nu skal du bare sætte tænderne i det saftige kød – spar ikke på den lækre og cremet sovs!

Bøf, ribeye, sovs, steak, meat, mad, food. (Foto: Unsplash)
Anret tallerken med dit hjemmelavet måltid. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: #Madspild 2020: Madspild for dummies

bananer mad (Foto: Unsplash

· Mere fra samme kategori ·