Læs også:

Close
mustsee, tv-serier, tv-serie, serie, tv, hygge, december

6 ting, du ikke vidste om streaming

Nyheder  | 

Vi bruger timevis om ugen på streaming, men hvor meget ved vi egentlig om det og de forskellige streamingtjenester? Her er 6 interessante ting, du nok ikke vidste.

Streaming er kommet for at blive, og det er da efterhånden også en jungle at finde rundt i, hvilke streamingtjenester man skal abonnerer på. Der er så mange at vælge mellem, og for at gøre det endnu mere uoverskueligt, dukker der stadig nye streamingtjenester op af den digitale muld. Til sommer kan vi se frem til at streame Disney+ herhjemme, men indtil da har vi også rigeligt tidsforbrug at spendere på Netflix, HBO, Viaplay, Viafree, Dplay, DR1, hayu, Amazon Prime Video, Tv 2 Play og C More.

De fylder meget i vores liv og underholder os til den helt store guldmedalje i vores hverdag. Men hvor meget ved vi egentlig om streaming og vores elskede streamingtjenester? Vidste du for eksempel, at der er en gammel historie om, at idéen til Netflix opstod på baggrund af irritationen over Blockbusters bøder for at aflevere film for sent? Streamingverdenen er i konstant udvikling og forandring, og det er bare med at holde sig orienteret, hvis man skal kunne følge med. Vi har samlet 6 spændende ting, du måske ikke vidste om streaming her.

serier, film, afslapning, streaming, streamingtenester
Vi elsker at hygge os. Især med en god film eller serie på tv’et, som vi har fundet på en af vores yndlings streamingstjenester. Men hvor meget ved vi egentlig helt generelt om streaming? (Foto: Pexels)

Læs også: Serieguide: 4 serier, du skal streame lige nu

Netflix blev lanceret i 1997

Mange af os kan sikkert stadig huske, da vi streamede Netflix herhjemme for første gang tilbage i 2012. Men faktisk er tjenesten langt ældre end det! Netflix blev nemlig lanceret helt tilbage i 1997 af Reed Hastings og Marc Randolph. De havde en vision om, at Netflix på sigt skulle være en digital platform, hvor det var muligt for filmelskere at leje film online – men tilbage i 1997 kunne det scenarie helt teknologisk ikke lade sig gøre.

Løsningen blev i stedet en abonnementsservice med filmudlejning sendt og returneret med posten. For 20 dollars om måneden kunne abonnenter låne alle de DVD-film, de ville. Dog kun én gangen – så ville man leje en ny film, skulle den, man allerede havde, sendes retur. Den digitale streamingtjenese, vi kender i dag, blev lanceret i 2007, og i oktober 2019 havde tjenesten 158,3 millioner abonnenter på globalt plan.

Netflix blev flere gange afvist af Blockbuster

Tilbage i 2000 tilbød Netflix-grundlæggerne at sælge tjenesten til Blockbuster for 50 millioner dollars. Blockbuster havde på det tidspunkt 7.700 butikker verden, og Netflix 300.000 abonnementer. I sin bog That Will Never Work fra 2019 fortæller Randolph om sit og partnerens møde med Blockbusters topchef: Et møde, der beskrives som akavet – og en topchef, der beskrives som værende yderst skeptisk overfor digitale virksomheder. Mødet gik ikke som Hastings og Randolph havde håbet på, og de måtte gå derfra uden en aftale.

Men selvom mødet ikke gik som forventet, gav Hastings ikke op. Han valgte efterfølgende at opsøge Blockbuster flere gange og sælge idéen om at gøre Netflix til Blockbusters digitale univers. Tilbuddet blev dog afvist gang på gang – og i dag kan man kun gisne om, hvor meget den tidligere Blockbuster chef fortryder det valg. Blockbuster gik nemlig konkurs cirka 10 år efter mødet – hvorimod Netflix i oktober sidste år havde en markedsværdi på 124 milliarder dollars.

netflix, streaming, streamingguide, filmscener, tv guide, streamingguide, film, underholdning
Netflix prøvede flere gange at indgå en aftale med Blockbuster, der ikke var til at forhandle med. (Pexels

Læs også: Netflix-dokumentarer, der gør dig klogere

Hverandet par er Netflix-utro

Netflix cheating er blevet et udbredt fænomen i USA. Det er der da også en grund til: En undersøgelse fra Netflix viser, at 48% af amerikanske par, der ser en serie sammen, er serieutro. 27% svarede, at de havde sværest ved at stoppe med at streame, når deres seriemakker var faldet i søvn og opgav dette som årsagen til deres utroskab. 69% forklarede, at de bare ikke kunne stoppe, fordi serien simpelthen var for god.

Der er ikke noget værre, end når ens partner er serieutro, og ifølge Netflixs undersøgelser er fænomenet i den grad kommet for at blive: Hele 63% ville være mere serieutro, hvis de kunne slippe afsted med det, 48% har gjort det mere end én gang og 36% vil ikke indrømme, at de har gjort det. Med de tal in mente er der en god chance for, at enten du eller din kæreste har været serieutro. Spørgsmålet er så bare, om I vil indrømme det?

TV2 Play havde et succesfuldt 2019

Streaming bliver virkelig større og større. Vi elsker at blive underholdt, når det passer os. Og det er bestemt heller ikke til at tage fejl af, når man ser på tallene. Ifølge DR streamer 51% af danskerne film- og serier mindst ugentligt i 2019 mod 48% sidste år. Selvom Netflix og DRTV er de mest anvendte streamingtjenester herhjemme, så skulle 2019 vise sig også at blive et godt år for TV2 Play, hvis omsætning (inklusiv reklame og abonnement) voksede med hele 25% sidste år.

I 2019 abonnerede over 500.000 husstande på TV2 Play, hvilket svarer til over 1 million danskere. Der er også et spændende udvalg på streamingtjenesten, der byder på alt fra dokumentarer og comedy til reality, tv-serier og alt derimellem. Vi må heller ikke glemme, at TV2 Play er det eneste sted, man kan streame hitprogrammerne Vild med dask og X-Factor.

filmhygge, streaming, netflix, viaplay, streamingtjenester,
Vi danskere elsker at hygge! Når det kommer til at streame film og tv-serier har hver dansker i gennemsnit  abonnement til to streamingtjenester. (Foto: Pexels)

Læs også: ´Don’t fuck with the cats’ bryder internettets normer

Dplay er til dig, der elsker reality og true crime

Det fyldte utrolig meget i medielandskabet sidste år, da Discovery Networks opsagde deres aftale med Yousee. Det medførte, at kanaler som Kanal 4, Kanal 5 og Kanal 6 blev fjernet fra Yousee’s tv-pakker. Men det betyder heldigvis ikke, at vi som seere skal vinke farvel til alle de godter, kanalerne har at byde på. På Discovery Networks streamingtjeneste Dplay er der nemlig et ualmindeligt stort udvalg af kanalernes programmer. I særdeleshed inden for genrerne reality og true crime.

Mange vælger netop at abonnere på tjenesten grundet det store reality udvalg, der tæller alt fra Ex on the Beach, The Olsens, De unge mødre og Singleliv og mange mange flere. Men er man hardcore krimi- og spændingsfan er serier som Politijagt, Strøgvagterne, Profil af en morder og Forbrydelser der rystede Danmark også virkelig anbefalelsesværdige. På både reality- og true crime fronten er der også et hav af udenlandske programmer tilgængelige såsom 90 Day Fiancé, Say Yes to the Dress, CSI Miami og Your Worst Nightmare. 

Viaplay er svensk

Når det kommer til, hvor danskerne streamer, er Viaplay, Tv2 Play og HBO Nordic alle på en delt 3. plads. På førstepladsen ligger Netflix og på en tæt andenplads ligger DRTV. Det er der som sådan ikke meget overraskende i. Det kan derimod overraske mange, at den populære streamingtjeneste Viaplay – der blandt andet er kendt for at have realityprogrammerne Paradise Hotel, Robinson, Forsidefruer og Luksusfælden – faktisk er svensk.

Streamingtjenesten blev lanceret af Viasat tilbage i 2007. Dengang hed tjenesten Viasat On Demand og beskæftigede sig primært med udlejning af serier og film. I dag har Viaplay et kæmpe film- og serieudvalg, men ikke nok med det, så tilbyder tjenesten også mulighed for at abonnere på forskellige sportspakker og se store sportsbegivenheder live. Desuden tæller indholdet også mange danskproducerede film- og serier, hvilket kan være årsagen til, at man kunne fristes til at tro, at streamingtjenesten er dansk.

streaming, underholdning, viaplay, streamingtjenester
Der er så mange streamingtjenester at vælge mellem, at det kan være svært at tage en beslutning. (Pexels)underholding

Læs også: Netflix er favorit blandt de unge

Kilder: Digitalt.tv, Thinknum.com, Berlingske, Flatpanels.dk, Onlinestreaming.dk, Mashable.com, Finans.dk, CNN.com

· Mere fra samme kategori ·