Læs også:

Close

20 tv-serier, du kan streame hjemme fra sofaen lige nu

Med ekstra tid hjemme er det et oplagt tidspunkt at starte en ny serie eller to på. Her kommer hele 20 tv-serier, du kan streame direkte fra sofaen

Er du i tvivl om, hvad du skal få tiden til at gå med, mens du holder dig hjemme og venter på, at COVID-19 krisen er overstået, så du kan vende tilbage til din normale dagligdag?

De mange ekstra timer hjemme kan være svære at få til at gå. Det er umuligt at opfinde nye kreative tiltag hver dag. Derfor er det helt okay at smide sig på sofaen og bing-watche flere tv-serier i træk. Vi har alle gjort det før – og der er absolut intet i vejen for at gøre det igen nu.

Tv-serier er den perfekte underholdning, når du bare skal slappe af og hygge dig. Og de mange streamingtjenester har et hav af fantastiske tv-serier, du kan vælge mellem lige nu. Men hvad skal du se? Det kan være en stor udfordring at udvælge én blandt de mange tv-serier. For som dedikeret seer investerer man flere timer, og så skulle underholdningen gerne være det hele værd. Ofte afhænger valget af tv-serier af ens humør, så her kommer 20 tv-serier fordelt på 4 genrer, så du har lidt at vælge mellem, når du streamer fra sofaen derhjemme.

Læs også:  Idéer til tidsfordriv: Kast dig over et DYI-projekt

Lad os hygge, mens vi venter ... (Foto: Pexels)
Lad os hygge, mens vi venter … (Foto: Pexels)

Når du har lyst til drama og intriger

Når støvet har lagt sig (DR1)

DR1’s nye dramaserie fra 2020 er virkelig din tid værd. Den handler om et terrorangreb i København – og følger en række mennesker i dagene op til, under, og efter angrebet. Vi får indblik i, hvordan det påvirker deres liv og får indflydelse på deres fremtid. Serien er spændende, fængende, hård og ikke mindst skræmmende realistisk. Man bliver hurtigt følelsesmæssigt involveret, og jeg vil klart sige, at serien er en af de bedste danske tv-serier, jeg længe har set.

The Good Wife (Amazon Prime Video)

Alicia Florick har været hjemmegående husmor i over et årti, men da hendes mand kommer i fængsel for at have misbrugt sit embede (og været sammen med flere prostituerede), må Alicia tilbage på hesten – og sit job som advokat. Serien er den perfekte blanding af klassisk advokatserie med spændende sager og en masse drama. Men den har også mange stærke karakterer, som man ikke kan lade være med at synes virkelig godt om. Derfor er det også uundgåeligt ikke at komme meget af følelsesregistret igennem på seriens syv sæsoner.

tv-serier, tv-serie, serier, guide, serieguide, streamingguide, guide
Alicia må efter 15 år som hjemmegående husmor tilbage på arbejdsmarkedet. Hun starter i et advokatfirma sammen med en masse unge og nyuddannede advokataspiranter, og det er selvsagt lidt af en udfordring efter så mange års timeout. (Foto: PR)

Chicago Fire (Viaplay)

De modige mænd og kvinder, der arbejde på brandstation 51 i Chicago, sætter hver dag deres liv på spil for at redde andre. Livet som brandmand er bestemt ikke kedeligt, og holdet rykker ud til både ulykker og brænde – ofte med livet som indsats. Selvom de er hverdagens helte for mange, så er deres privatliv fuld af op- og nedture, og de må dagligt kæmpe med både kærligheden og karrieren. Èn ting er dog sikkert: Sammenholdet og venskaberne på stationen er deres største force, og det er umuligt ikke at lade sig rive med.

Pretty Little Liars (Netflix)

Da Alison DiLaurentis forsvinder, glider hendes fire veninder Aria, Emily, Spender og Hanna fra hinanden. Året efter Alisons forsvinden finder pigerne tilbage til hinanden, men gensynsglæden er kort, da de alle begynder at modtage mystiske sms’er fra en ukendt person, der kalder sig ”A”. A kender pigernes hemmeligheder og truer med at offentliggøre dem, hvis de gør, som A beder om. Men hvem er denne A? Hvad er vedkommendes motiver for at ødelægge venindernes liv? Hvad skete der egentlig med Alison? Og hvor langt er veninderne villige til at gå for at bevare deres hemmeligheder og afsløre A’s identitet?

13 Reasons Why (Netflix)

Den unge teenagepige Hannah Baker begår selvmord. Men før sin død optager hun 13 bånd, hvori hun fortæller om 13 grunde til, at hun tog sit eget liv. Hvert bånd er dedikeret til en af de personer, der havde indflydelse på Hannahs liv og beslutning. To uger efter Hannahs død, modtager de personer båndene i den rækkefølge, de optræder på dem. Blandt dem er Clay Jensen, Hannahs klassekammerat og kollega. Han holdt af Hannah, og kæmper derfor med at forstå sin rolle på båndene. Men for at høre sit eget bånd, skal Clay igennem flere andres, der giver et dysters indblik i Hannas sidste tid i live.

13 reasons why, tv-serier, underholdning, streaming netflix, drama, serier
Sæson 1 handler om Hannah Bakers selvmord og de begivenheder, der ledte til det. I sæson 2 og 3 følger vi Hannahs forældre, der prøver at forstå hendes valg og hendes klassekammerater, der lever videre med de konsekvenser, Hannahs selvmord har haft.  (Foto: Beth Dubber/Netflix)

Læs også: Liste over top 6 gode podcast

Når du er i humør til reality

Keeping up with the Kardashians (hayu)

Vi har prøvet at følge op med dem i 17 sæsoner, men det er svært at have styr på alt, der sker, i den famøse familie. Heldigvis ligger alle sæsonerne tilgængelige på hayu – og den 18 og nyeste sæson har lige haft premiere. Som sædvanligt er det langt fra kedeligt, når vi inviteres ind i Kardashian– Jenner klanens hverdag. Der er skruet fuldt op for dramaet, konflikterne og konfrontationerne: Allerede i første afsnit af sæson 18 går bølgerne højt, når der er kontroverser  mellem både Kim, Khloe og Kourtney, og det bliver spændende at se hvilke dramaer, rygter og udfordringer den nye sæson ellers byder på.

Endnu en kuwtk-sæson. Endnu engang god underholdning. (Foto: PR)
Endnu en KUWTK-sæson. Endnu engang god underholdning. (Foto: PR)

Ex on the Beach (Dplay)

Datingglade singler. En luksusvilla. En strand i Brasilien. Og så lige gensynet med en eks – hvis man altså er uheldig. Det er hovedingredienserne i Ex on the Beach, hvor flere singler dater hinanden på kryds og tværs. Showet byder på mange og store personlighede, et hav af akavede samtaler, pinlige branderter, stormende forelskelser og voldsomme skænderier. Men hvad kan man også forvente, når man blander alkohol, gammel kærlighed, flirt og jalousi? Det er underholende at følge med, og der er da også hele fire sæsoner at gå i krig med på Dplay.

The Circle (Netflix)

The Circle er et af Netflix’s nyeste realityshows med en præmie på 100.000 dollars. De otte deltageres eneste kontakt finder sted gennem Circle appen,  hvor de må konstruere lige den identitet, de har lyst til. Det kræver både strategi, popularitet og sociale færdigheder at nå langt i spillet. Målet for at vinde er klart: Hav indflydelse, hold dig populær og sørg for ikke at blive stemt ud af de andre deltagere. Hvordan deltagerne vælger at gøre det, er helt op til dem: Vil de være sig selv eller udgive sig for at være en anden? Vil de flirte eller manipulere sig igennem? Og hvor langt er de egentlig villige til at gå for at få en plads i finalen?

The Olsens (Dplay)

Irina The Diva og hendes mand Morten (DJ Faustix) har fået deres eget realityshow på Dplay, hvor følger vi parrets forhold, hverdag og familie, der også inkluderer Irinas mor og søster.  Allerede i første afsnit er vi med, når Irina og Morten siger ja til hinanden til deres smukke bryllup. Vi sidder med på første række, når de åbner op omkring deres udfordringer som par og kendisser – og deres respektive karrierer. Både Irina og Morten er utrolige ærlige – også når der bliver snakket om personlige og hårde tider, hvilket giver et hidtil uset indblik i parrets liv.

Love is Blind (Netflix)

Hvis du ikke har set Netflix’s kæmpe dating-reality hit,  så er det bare med at komme i gang! Konceptet er simpelt: Er kærligheden virkelig blind? Kan singlerne blive elsket for hvem, de virkelig er? Massevis af datingglade singler dater uden at se hinanden. I to separate pods, adskilt af en mystisk væg, bruger singlerne timevis på at date hinanden. Finder de et match, skal de fri – og først efter deres forlovelse får de lov at se hinanden. Herefter begynder eventyret, der ender med et ja eller nej ved alteret et par uger efter. Der er alt det, man forventer af reality: Kærlighed, problemer og ikke mindst drama. Så start den nu. Du vil ikke fortryde det!

Love is blind, underholdning, tv-serier, hygge, reality, streaming, netflix, serier
Singlerne bruger flere timer på at date hinanden på kryds og tværs. Hvem finder kærligheden? Hvor mange bliver forlovet – og hvem ender med at sige ja ved alteret?(Foto: Love is blind/Netflix)

Læs også: 10 ting, der kan gøre din corona-isolation lidt mere hyggelig

Når du vil gætte mordgåder og have spænding

Castle (Viaplay)

En række mord finder sted i New York og har flere ligheder med scenarier fra en af den populære krimiforfatter Richard Castle’s bøger. Da Castle bliver afhørt, ser han sit snit til at blive en del af efterforskningen, og som den karismatiske mand, han er, udnytter han sit forhold til borgmesteren for at få lov til at følge detektiv Kate Beckett i efterforskningen. Beckett bliver hurtigt Castles inspiration til hovedkarakteren i en nye bogserie, og hun er ikke synderligt begejstret for deres påtvungne samarbejde. Men der går ikke længe, før de to udvikler et venskab og partnerskab, som gavner dem begge. 

Blindspot (Viaplay)

En nøgen kvinde med manglende hukommelse og kroppen fuld af nye tatoveringer bliver fundet i en taske på Times Square. Hun ved ikke, hvem hun er, eller hvor tatoveringerne kommer fra, men navnet på FBI agent Kurt Weller er tatoveret på hendes ryg. FBI begynder at undersøge kvindens (som de kalder Jane Doe) tatoveringer nærmere. De viser sig alle at indeholde ledetråde til kommende kriminelle begivenheder, som holdet kan nå at opspore og stoppe. Men hvad er intentionen bag tatoveringerne? Hvordan kan de afsløre begivenheder, der endnu ikke er sket? Og hvem er Jane Doe? Serien er fuld af spænding og uforudsigelige tvists – og den fjerde sæson har langt om længe dansk premiere på Viaplay torsdag d. 2/4.

blindspot, anmeldelse, tv-serie, serier, serie, viaplay
Blindspot er muligvis din nye yndlings-krimi. (Foto: © 2016 Warner Bros. Entertainment Inc. All rights reserved)

The Mentalist (Amazon Prime Video)

Da Patrick Janes familie bliver dræbt af seriemorderen Red John, stopper Jane sit arbejde som karismatisk clairvoyant på tv. I stedet begynder han at arbejde som selvstændig konsulent for CBI, hvor han assisterer holdet med at opklare sager om blandt andet mord, svindel og kidnapning. Jane er utrolig observant, en god menneskekender og har et indblik i den menneskelige psyke, som hjælper holdet med at opklare massevis af sager. Men Janes motiver for at være på holdet stikker dybere end hans blotte trang til at fange forbrydere: Han vil have hævn over den mand, der slog hans familie ihjel.

Frequency (Netflix)

Politikvinden Raimy Sullivan opdager, at hun gennem en gammel radio kan få kontakt til sin afdøde far Frank. Raimy, der lever i 2016 og er vokset op uden sin far, advarer ham om hans tragiske skæbne. Frank (hvis nutid er 1996) følger Raimys advarsler og snyder døden. Men det er ikke uden konsekvenser at rode med fortiden: Ved at redde Frank er Raimys nutid forandret og konsekvenserne er langt større, end far og datter kunne drømme om. De må nu arbejde sammen i hver deres tid for at rette op på de skader, deres indgriben i fortiden har forvoldt.

Ozark (Netflix)

Efter hans partner har stjålet flere penge fra et mexikansk narkokartel, må den finansielle rådgiver Marty Byrde rive teltpælene op i Chicago og tage sin familie med til Ozark i Missouri for at hvidvaske 500 millioner for narkokartellet. Men opgaven er langt fra lige til, og Marty får hurtigt problemer med de lokale i Ozark. Derudover skal han indfri sine løfter til kartellet, holde styr på sin familie og ikke mindst få jobbet gjort for at sikre sin egen overlevelse. Den længe ventede tredje sæson af den amerikanske krimi-thriller-drama serie har netop haft premiere på Netflix – og ifølge anmeldelserne, har vi virkelig noget at se frem til.

ozark, tv-serier, underholdning, streaming, viaplay, krimiserie, hygge
Livet i Ozark er ikke nemt for ægteparret Marty og Wendy Byrde. For hvordan redder man lige et ægteskab, får styr på sine børn, håndterer lokale kriminelle og tilfredsstiller et mexikansk narkokartel på en og samme tid? (Foto: Jackson Davis/Netflix)

Læs også: Hvordan håndterer du angst?

Når du bare har brug at grine og blive underholdt

Venner (Netflix)

Klassikeren over alle klassikere, når det kommer til tv-serier, er oplagt at bruge timevis på i de her dage. Hvem ønsker ikke flere dages selskab af Ranchel, Ross, Chandler, Joey, Monica og Phoebe? Du kan bruge tiden på at vurdere om Ross og Ranchel virkelig var på pause, notere dig hvor mange gange Joey spiser i gennemsnit per afsnit, gennemgå antallet af Ross’ ægtesskaber, gense Monicas dans med en stor kalkun på hovedet, eller bare nyde Pheobes fantastiske optrædener på Central Perk. Courtney Cox fortalte til Jimmy Kimmel Live (Home Edition) at hun under karantænen besluttede at bing-watche serien, så gør som Courtney og sæt igang.

Drop dead diva (Viaplay)

Deb, en overfladisk aspirerende model, dør i en bilulykke, men bliver bragt tilbage til live som den intelligente, overvægtige advokat Jane Bingum. Pludselig lever Deb i en helt anden verden, i en helt anden krop, og skal lære at leve livet som Jane. Det resulterer i flere morsomme begivenheder og pinlige øjeblikke, når Debs gamle tankemønstre clasher med Janes livsstil. Deb må lære, at der er mange ting i verden, der er vigtigere end folks udseende – og hendes nye tilværelse giver hende et helt nyt syn på livet. Drop dead diva er en af de tv-serier, der er det perfekt sammenspil af romantik og komedie, og man er underholdt i alle 6 sæsoner.

How I meet your mother (Netflix)

Ted Mosby bevæger sig ud i noget af en fortælling, da han beslutter at fortælle sine børn, hvordan han mødte deres mor. For udover at berette om deres første møde og historie, tager Ted en masse omveje: Vi hører om hans ungdom, alle hans tidligere kærester og ikke mindst hans mange sjove og skøre oplevelser med vennerne Barney, Marshall, Lily og Robin. Faktisk kommer Ted ud på så stort et sidespor i sin fortælling, at seriens første mange sæsoner handler om hans liv før moderen. Serien udspiller sig nemlig gennem en lang række tilbageblik og tager os med gennem vennernes underholdende liv.

Nynne (Tv2 Play)

Hvis du er i humør til en af de danske tv-serier, der aldrig bliver for gammel, og som altid får dig til at grine, så skal du se Nynne. Nynne er en 35 årig journalist. Og så er hun single og verdensmester i akavede situationer. Nynne taler nemlig ofte, før hun tænker, og så har hun en tendens til at være lidt for impulsiv. Det afspejler sig både hendes økonomi og hverdag, der er på kanten til det kaotiske – men Nynne holder hovedet højt og har sine prioriteter klar: Hun vi have en mand. Derfor går jagten på kærlighed ind, men det skal vise sig, at være langt mere besværligt, pinligt og udfordrende, end Nynne lige have regnet med.

Hånd i hånd (Viaplay)

Anders og Lise elsker hinanden og har været gift længe. Men grundet hverdagens problemer og parrets mange uenigheder, begynder kærligheden at vakle. For at give ægteskabet en sidste chance, begynder parret i parterapi, hvor de ser tilbage på deres første møde, forelskelsen, graviditeten, deres bryllup og fælles familieliv. Serien er spækket med store danske navne som blandt andet Ditte Ylva, Esben Dalgaard, Rasmus Bjerg og Birthe Neumann – og sammenspillet mellem humor, romantik og sjove karakterer gør det til en af de tv-serier, du uden tvivl skal tilføje til din watchlist.

tv-serier, underholdning, streaming, hygge, streame, viaplay,
Sæson 2 af Hånd I Hånd havde premiere på Viaplay i februar. Og den er uden tvivl lige så god, underholdende og hjertevarm som sæson 1. (Foto: Viaplay)

Læs også: Byd foråret indenfor 

· Mere fra samme kategori ·