Læs også:

Close
Danmark dansk flag dannebrog (Foto: Unsplash)

20 ting, vi elsker ved Danmark

Underholdning  | 

Ganske vist er vi danskere blevet kåret som verdens næstlykkeligste folkefærd, vi er særdeles stolte over vores velfærdsmodel og glædes over vores cykelture både i regn og slud. Hygge er ikke det eneste, vi er gode til. Læs med her, så ved du, hvad vi bør hylde os selv mere for

1. Vores besættelse af ugenumre. Vi har altid styr på, hvad vi skal i uge 35. Også på hvilket tidspunkt, vi skal hvad på dagene. Hallelujah for kalendere.

2. Vi er ét af de lande, som får ‘credit’ for vores punktlighed. Vi kommer altid til tiden. Hvor mange har en italiensk eller en spansktalende ven? Deres urer må tydeligvis være stillet forkert, siden de konsekvent møder 2, 3, 6 TIMER for sent til aftaler. Vi har aldrig haft en løs opfattelse af tiden, gudskelov.

æggemad morgenmad æg smørrebrød (Foto: Pexels)
Vi ELSKER også smørrebrød, men det er ikke det eneste, som vi er glade for i Danmark. (Foto: Pexels)

3. Vi elsker morgenmad. Dagens vigtigste måltid. Vi elsker morgenmad så meget, at klokken 11.30 stadig er morgenmad. Ikke frokost.

4. Danskere er glade, lykkelige og snaksaglige. Så længe det ikke sker med fremmede. Vi er reserverede på den fede måde, hvor vi sjældent holder øjenkontakt med folk, vi ikke kender. Er vi så heldige, at det alligevel sker i bussen, smiler vi altid og rykker et sæde ind – ganske vist uden at få øjenkontakt. Vi er velopdragede med manér og kan i særdeleshed prale med vores høflighed.

5. Vores ‘work-life balance’ er et rent forbillede for andre lande. Vi har styr på den perfekte balance mellem arbejde og privatliv. Det er fantastisk.

dansk danmark flag (Foto: Unsplash)
Vi kan finde dannebrog i alle kroge og hjørner. (Foto: Unsplash)

6. ‘Hip hurraa det er … en normal dag’. Dannebrog, vores største kærlighed. Det er overalt – til fødselsdage, i haven, på bordene, i lufthavnens ankomsthal, på juletræerne og ikke mindst i kagen. Det kan ingen tage fra os.

7. Hvad er det, vi både hader og elsker på samme tid, og som samtidig er uforudsigeligt i Danmark? Det er enten for varmt, for koldt, for solrigt, for regnfuldt eller endda for tåget. Dog er en ting sikkert – det er altid for mørkt. Vi elsker Danmark, også dens dårlige sider.

8. Vi forstår vigtigheden af at stemme ved valg. Og vi bliver altid hørt.

9. Skønheden ved at drikke hjernen ud er kun tilladt på ét bestemt tidspunkt af året. Vi sidder altid spændte og tripper i tiden op til. Det eneste tidspunkt hvor det faktisk er passende at ytre dine dumme jokes til chefen, klaske kollegaen i røven og fortælle underviseren, hvorfor undervisningen aldrig har fungeret optimalt. Julefrokoster varer lige til påske. Cadeau for det.

10. Når sæsonen rammer danske, friske jordbær og koldskål. Mums.

11. Vores små støn i det fri. Det konstante overforbrug af ordet “puha” er stort – hvad betyder det egentlig? Vi elsker et lille “puuuhaa” i ny og næ.

cykel cykle Dansk danmark nyhavn København (Foto: Unsplash)
Danmark er meget andet end vores cykelkultur. (Foto: Unsplash)

12. Vi elsker at cykle, right. Men hvad sker der for vores overnaturlige cykelevner, især hos københavnerne? Vi har en imponerende evne til at cykle med, hvad det end måtte være – et juletræ, en madras, to kufferter og sågar en kæmpe reol. Det er fascinerende, og bestemt noget vi bør være stolte af. Ikke ret mange andre folkefærd, der kan prale med det.

13. Vores køkultur er fantastisk. Ingen snyder foran. Og hvis du har mindre end fem varer, kommer du endda forrest i køen!

14. Selvom vi har meget forskellige politiske holdninger, er det sjældent, at vi hæver stemmen. At vise vrede er nærmest barnligt, og hvis du går så langt og viser arrigskab, har du skabt en diskussion. Vi forbliver altid i den gode tone, også selvom bølgerne går højt.

15. Vi fortjener en klapsalve. Vi er i verdensklasse med vores bæredygtig udvikling. Vi gør alle noget og respekterer miljøet, økonomien og samfundet.

16. Det er socialt accepteret at åbne en dåse bajer klokken 10 om formiddagen såvel som, når klokken slår fyraften. Vi drikker alle vegne på alle tidspunkter af døgnet – heldigvis ikke hver dag, men mest af alt når solen skinner. Skål på det.

øl tuborg bajer cykel hygge (Foto: MY DAILY SPACE)
Vi elsker at nyde en kold Tuborg på alle tidspunkter af døgnet! (Foto: MY DAILY SPACE)

17. Vi fejrer alt med kage. Også selvom der ikke er noget at fejre. Enhver anledning er en anledning til kage. Endda mandage …

18. Lige så snart temperaturene når 15 grader, så smider de fleste ben og røv ud af altanvinduerne for at fange den første solstråle. Vi elsker at nyde sommeren, og heldigvis er vi også gode til at bruge solcreme. Der er ikke længe til de 15 grader!

19. Vi elsker en lille brun en .. Til frokosten. Dem med rødbeder eller agurk. Og gerne lidt varm. En god lever-dreng.

20. Mors eller farmors sovs er bedst. Og vi bliver aldrig lige så gode til at bikse en brun sovs sammen, som dem vi elsker højest kan. Sovs og kartofler er noget, vi respekterer og værdsætter – og vi skovler altid mere op på tallerkenen end nødvendigt!

Læs også: Liste over top 6 gode podcast

podcast høretelefoner lytte (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·