Læs også:

Close
Fashion, design, high-end fashion brands. Foto: Unsplash)

10 ting du ikke vidste om de store high-end fashion brands

Mode  | 

Kalder alle ‘fashion-elskere’! Er du ellevild med Chanel, Gucci, Louis Vuitton eller Burberry? Her kan du læse om sjove, saftige og bemærkelsesværdige facts om de store high-end brands

Bliv overrasket og klogere på de verdensberømte modehuse. Der er sikkert en ting eller to, der vil få dig til at udbryde “er det her virkelig sandt?”. Underhold din indre fashion-elsker ved at læse med lige her.

Chanel No. 5 blev en banebrydende parfume. (Foto: Unsplash)

1. Vidste du?

At det ekslusive modehus Chanel var de første til at introducere resten af verden til, en helt ny måde at producere parfume på. Coco Chanel lancerede i 1921 den ikoniske parfume ‘Chanel No.5’. Helt exceptionelt og banebrydende var, at parfumen både indeholdte et miks af naturlige og kunstige ingredienser. Dette har været med til at sætte rammen for, hvordan man laver parfume den dag i dag.

2. Vidste du?

At det var stifteren af det britiske Burberry brand, Thomas Burberry, som introduceret verden til den klassiske trenchcoat. I 1880 skabte Thomas Burberry stoffet ‘gabardine’ som er den slags tekstil, som man forbinder med den ikoniske trenchcoat. Den dag i dag er trenchcoaten et tidsløst ‘item’, som både hænger i mande- og kvindeskabe verden over.

3. Vidste du?

At det luksuriøse modehus, Armani var en af de første brands til at forbyde modeller i at deltage i deres shows, hvis deres BMI (body mass index) var lavere end 18.

4. Vidste du?

At Louis Vuitton destruerer de produkter og styles som ikke bliver solgt. Når Louis Vuitton får nye styles til den kommende sæson, bliver de produkter, som ikke er blevet solgt fra den forrige sæson, sendt tilbage til fabrikken, hvor de bliver brandt og ødelagt. Louis Vuitton vælger at gøre det således for at bevare brandets værdi og massive efterspørgsel.

Louis Vuitton, butik, logo. (Foto: Unsplash)
Louis Vuitton destruerer de usolgte styles for tidligere kollektioner. (Foto: Unsplash)

5. Vidste du?

At den britiske designer Paul Smith, altid skjuler en unik detalje i sine styles. Det kan være alt fra en skjult lomme til et farverigt mønster på indersiden af en krave eller et ærme. Disse detaljer er med til at gøre Paul Smiths designs meget eftertragtede.

6. Vidste du?

At modehuset Prada var de første til at lave en telefon med touch-skærm. ‘The LG Prada Phone’ var på markedet hele seks måneder før Apple lancerede deres udgave af en iPhone med touch-skærm.

7. Vidste du?

At manden og grundlæggeren bag det italienske designerbrand ‘Gucci’ hed Guccio Gucci. Det ikoniske dobbelt ‘G-logo’ står således for Guccio Gucci, men blev først designet i 1960 for at mindes og ære Guccio Gucci efter hans død.

Gucci logo, gucci sko, gucci kasser. (Foto: Unsplash)
Det ikoniske Gucci-logo blev først designet i 1960. (Foto: Unsplash)

8. Vidste du?

At modedesigneren Stella McCartney engagerer sig i dyreaktivisme og af den grund udelukkende spiser vegetarisk. Stella McCartneys etiske tankegange bliver naturligvis også afspejlet i hendes populære tøj- og beauty kollektioner. Det betyder blandt andet, at Stella McCartney ikke anvender pels/læder til sine designs og derudover kun producerer vegansk parfume og make-up.

9. Vidste du?

At grundet en skandale omhandlende Gucci familien i pressen, var Gucci ved at gå bankerot i 1980’erne. Derfor blev den amerikanske topdesigner Tom Ford udpeget til at være Guccis nye kreative designer i 1994. På blot fem år formåede Tom Ford at få omsætningen hos Gucci til at stige med 90 procent. I dag bliver Tom Fords tid hos Gucci set tilbage på, som en af de mest altafgørende epoker for det italienske modehus.

10. Vidste du?

At Christian Dior drømte om at blive en anerkendt arkitekt. Derfor har mange af Diors design nogle helt særprægede former, ‘fits’, og linjer i tøjet, da Christian Dior havde et særligt blik og talent for dette. Særligt blev Christian Dior verdenskendt for jakken ‘The Bar Jacket’, som var med til at fremhæve den kvindelige krop på en helt ny og banebrydende måde, hvor kroppens former kom i fokus.

Dior, fashion, kaffe, latte. latte art. (Foto: Unsplash)
Christian Dior havde et særligt blik og talent for former, ‘fits’ og linjer i sine designs. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: Denim-trenden er tilbage: Få inspiration her

Jeans, denim, blå, blue. (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·