Læs også:

Close
Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)

10 gode råd til alle kvinder, der rejser alene

Rejser  | 

Det kan være både skræmmende og udfordrende at rejse alene. Men det vigtigeste er, at du alligevel har modet til at kaste dig ud på eventyr. Derfor har vi sammensat 10 gode råd til dig, som skal rejse alene. Læs med og bliv klogere på do’s and don’ts som solo-rejsende

At rejse alene kan give et selvtillidsboost – og en indre ro! Men det kan også være nervepirrende … Derfor er det vigtig at tage sine forholdsregeler. Læs om dem lige her!

Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)
Selvom man kan have sine betænkeligheder med at tage af sted som alene kvinde, er de masser af gode grunde til at springe ud i en ferie på egen hånd. (Foto: Unsplash)

1. Lyt til din mavefornemmelse

Det er altid vigtigt at lytte til sine instinkter! Hvis du synes, en sidegade ser lidt skummel ud, så hold dig væk! Hvis du får skumle vibes fra en person, find en undskyldning og skynd dig væk. Din ferie skal ikke bruges på, at du skal spille superhelt og modig. Lyt til din mavefornemmelse og nyd din tid som solo-rejsende med ro i sindet.

2. Stik en hvid løgn

Du behøver ikke at fortælle folk, at du rejser alene. I stedet kan du fortælle, at du er på vej til at møde dine venner, din mand eller kone. Et tip kan også være at medbringe en falsk vielsesring – den kan listes på, hvis du får behov.

3. Sæt dig i baren

For at bryde isen, kan en god ide være at tage ud at spise. Sæt dig i baren, der finder du ofte en, som gerne vil sludre. Hvis du ikke får nye venner, vil du i det mindste få en omgang lokal viden i form af din aftensmad.

4. Tag på arrangerede ture

Arrangerede ture kan være noget af det bedste du kan gøre, hvis du enten er i tidsnød eller, bare gerne vil have noget viden fra en ekspert. Derudover giver turene dig chancen for at møde andre rejsende samt få en pause fra at være din egen rejseguide. En win-win-situation!

Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)
Du skal både kunne nyde din alene-tid, men også være åben overfor de mennesker du møder på din vej. (Foto: Unsplash)

5. Vær til at komme i kontakt med

Invester i et lokale SIM-kort! Og hvis der er behov for det, så skift til et selskab, der har mobildækning og data, hvor du er. Dette vil både give din familie og venner en ro i maven – men du vil helt sikkert også selv finde en tryghed i at kunne komme i kontakt med dem derhjemme hurtigt og nemt.

6. Apps er din ven

Apps kan være en stor hjælp for alle solo-rejsende. Undersøg og sæt dig ind i, hvilke apps der kan være nyttige på netop din rejse.

Det kunne for eksempel være:

– En valutaomregner

– Kontakt-appen WhatsApp

– Skype

– Messenger på Facebook

7. Ha’ styr på de vigtige papirer

Kedeligt men nyttigt! Tag kopier eller foto af dine vigtige dokumenter. Det er super vigtigt at have en back-up, hvis noget forsvinder undervejs. Et godt tip kan være, at maile papirerne til dig selv eller en person du stoler på. På den måde har du en sikkerhed for altid at have adgang til dine vigtige dokumenter, hvor end du er.

Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)
Få styr på det praktiske og få ro i sindet når du rejser. (Foto: Unsplash)

8. Vær social og åben

Det kan være grænseoverskridende i begyndelsen! Hop ud i det en sjov snak med en lokal. Det kan være på markeder, hoteller, restauranter, butikker, i taxien – der er mulighed overalt. Det vil ofte også være de snakke, du vil kigge tilbage på og viderefortælle.

9. Forsikringer!

Man ved aldrig, hvad der kan ske på en rejse. For ganske få penge kan du købe en forsikring og slippe for at gå og være bekymret. Hvis uheldet er ude kan du blot læne dig tilbage og få forsikringen til at ordne det praktiske. Du vil kun bebrejde sig selv, hvis du ikke er forsikret!

10. Respekter kulturen

Det er en rigtig god ide at læse om de lokales skikke, takt og tone før du besøger landet. Det tager ikke lang tid at læse op på ‘do’s and don’ts’ og du spiller således for kulturelle misforståelser. På med ‘høflighedshatten’ og det åbne sind!

Gode råd til solo-rejsende, ferie, rejse. (Foto: Unsplash)
Undgå kulturelle misforståelser ved at få læst op på landets traditioner og historie. (Foto: Unsplash)

 

Kilde: momondo

 

Læs også: 10 uskrevne regler om at rejse, du bør følge

rejse ferie temple templer pige (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·