Læs også:

Close
musik plader sang sange (Foto: Unsplash)

10 fun facts om en af verdens mest lyttede sangerinder

Underholdning  | 

Den verdenskendte artist Billie Eilish laver noget af det mest lyttede musik og har på kort tid stjålet hendes fans opmærksomhed. Vi har samlet 10 facts, som de fleste fans måske ikke vidste om hende

Den kvindelige sangerinde, med det fulde navn Billie Eilish Pirate Baird O’Connell, har taget verden med storm. Billie Eilish er på alles læber for tiden, og hun lægger blandt andet på top-10 listen over de mest lyttede, kvindelige artister.

Men selvom vi synger med på hendes sange, så er det de færreste, som kender til den unge sangerinde udover hendes musik. Her får du 10 fun facts om hende.

1. Tog USA med storm trods sin unge alder

I marts 2019 udgav Billie Eilish sit debutalbum ‘When We Fall Asleep, Where Do We Go’, hvor netop dette album gjorde hende til den allerførste artist, der er født efter år 2000, som løb med nummer 1-album i USA. Hun kan desuden prale med, at hun også er den yngste, kvindelige artist, der har haft et album som nummer 1 i Storbritannien.

2. Hun har en diagnose

Billie Eilish er åben omkring sin lidelse, da hun selv på sin Instagram stories har fortalt om den. Hun har den kroniske lidelse tourettes syndrom, som karakteriseres ved forskellige motoriske tics og et eller flere vokale tics, hvor blandt andet ufrivillige bevægelser og lyde tager til, når man er under pres.

Under The Ellen Show fortalte hun blandt andet, at dét at være ærlig omkring det, har hjulpet hende med at skabe en bedre ‘connection’ til hendes fans.

3. Hendes største kærlighed

Billie Eilish er og forbliver verdens største Justin Bieber fan. Hun har nemlig været forelsket i ham, siden hun var 12 år gammel. Desuden har hun tidligere fortalt, at han er hendes største kærlighed. Det må være en vaskeægte Belieber.

Hendes drøm gik dog først i opfyldelse, da hun sidste år mødte Justin for første gang til Coachella festivalen. Dog desværre uden nogle romantiske oplevelser …

Læs også: Kvindernes Internationale Kampdag: Spotify afslører hvilke kvinder vi lytter til

4. Hemmeligheden bag baggy tøj

Billie Eilish er, udover sin smukke stemme, mest af alt kendt for sit ‘baggy’ tøj. Hendes tøj har en bestemt, velovervejet signalværdi med et klart budskab, da hun tidligere har udtrykt utilfredshed med, at hendes ’baggy stil’ har været genstand for konklusioner om hendes seksuelle præferencer.

Den verdenskendte artist har selv udtalt, at hun går i det ‘oversized’ tøj, så folk ikke kan dømme hende. For hvis folk ikke har set alt ved hende, så kan de ikke have en mening om alt. Hun er derfor en af de kvindelige artister, der kæmper imod kropsskam.

‘Hvis jeg bærer det, jeg synes er behageligt, er jeg ikke en ordentlig kvinde. Hvis jeg smider nogle af mine lag, er jeg en luder. Selvom du aldrig har set min krop, dømmer du den stadig, og dømmer mig på baggrund af den’ – sagde Eilish under sin verdensturné i år.

5. Æblet falder ikke langt fra stammen

Eilish er datter af Maggie Baird og Patrick O’Connell, som begge er store inden for industrien. Faren er skuespiller og hendes mor er blandt andet skuespillerinde, sangskriver og manuskriptforfatter

Desuden er hendes nuværende samarbejdspartner broren Finneas O’Connell. Finneas hjælper Billie med at skrive musik og producerer hendes sange. Finneas har udtalt til Atwood Magazine, at hvis han skriver en sang for Billie, så prøver han altid at skrive tekster om noget, som hun kan relatere til.

Lyder navnet bekendt? Omkring samme tid som Billie Eilish først ramte rampelysten, fik Finneas succes selv. Nogle af de roller, som du måske genkender ham fra, er blandt andet i Bad Teacher, Modern Family og Aquarius.

6. Gennembrud via Soundcloud

Sangen ‘Ocean Eyes’ var Billies gennembruds-hit, som vakte stor opmærksomhed hos pladeselskaberne, efter at hun havde udgivet hittet på SoundCloud i 2016. Selvom SoundCloud er populært blandt indiske kunstnere eller amatører, er det sjældent, at et af verdens største popsangere fik sit gennembrud via denne platform.

‘Ocean Eyes’ blev skrevet og produceret af Finneas, og var oprindeligt skrevet til Finneas’ eget band.

7. Fra korsanger til popstjerne

Billie Eilish har skrevet musik siden, hun var 11 år gammel. Desuden har hun været medlem af et børnekor i Los Angeles, hvor hun tidligere har fortalt, at det var tiden i koret, der hjalp hende med at udvikle sin sangstemme.

Spørger man hendes forældre, så har hun altid sunget – så meget at familien tyssede på hende som barn. Koret var dog nøglen til hendes sangkarriere, og fordi hun elskede at synge, var det helt naturligt for hende at skrive sin egen musik.

8. Hun indspillede ‘When We Fall Asleep’ i sin stue

Selvom hun kunne have brugt ethvert højteknologisk optagestudio, besluttede Eilish at optage det meste af albummet på sit værelse ved hjælp af sit eget computersoftware og hardware, der er typisk er beregnet til ‘indie-musikere’. Hun gjorde det, fordi det føltes langt mere ‘hjemligt’ for hende (hvilket giver mening).

9. Besat af gyserfilm

Det er ikke en overraskelse at Billie Eilishs musikvideoer kan virke skræmmende. Hun har nemlig en interesse for gyserfilm, og har blandt andet fortalt at indholdet af albummet ‘When We Fall Asleep, Where Do We Go’ er inspireret af mareridt og klare drømme. Den australske, psykologiske gyserfilm The Babadook fra 2014 havde bestemt en særlig indflydelse på albummet. 

10. Hendes fans giver hende inspiration

For at fortsætte i samme boldgade, havde en af Billies Eilishs fans tegnet et billede af hende med mørke, sorte øjne, der spiste sine grædende, sorte tårer. Billie elskede tegningen så meget, at hun gav den til sin instruktør for at hente inspiration til en musikvideo, som desuden endte med at være ‘When the Party’s Over’.

 

Læs også: Drik kakaomælk med god samvittighed

kakao, kakaomælk, sundhed, drikke

 

 

Kilder:

huffpost.com

thefactsite.com

musicinminnesota.com

· Mere fra samme kategori ·