Læs også:

Close
Dublin, Ireland rejse (Foto: Unsplash)

Verdens 10 venligste byer, du SKAL besøge

Rejser  | 

At rejse til en fremmed by er meget sjovere, når du bliver imødekommet med et smil. Vi har samlet de 10 mest venlige byer i verden, hvor du kan være sikker på at støde på et venligt ansigt på din rejse

1. Vancouver, Canada

Vancouver løber helt klart med førstepladsen. Denne canadiske by er kendetegnet ved dens mangfoldighed, da byens indbyggere kommer fra flere kulturer, end der kan tælles på to hænder. Vancouvers egen indbyggere anses derfor som dens egen turistattraktion, da byens multikulturelle beboer er med til at tiltrække turister. Ligemeget hvor langt væk man rejser fra Danmark, så er Vancouver den mest venlige by at rejse til, da ‘Vancouver er en by for enhver smag’.

Du kan læse mere om byen på vancouver.ca,og hvis du ender med at besøge Vancouver, så er byen helt sikkert også lige noget for dig.

Vancouver Canada rejse (Foto: Unsplash)
Vancouver er kendetegnet ved dens mangfoldighed blandt de mange beboer.  (Foto: Unsplash)

2. Kuala Lumpur, Malaysia

Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia og er en moderne, sofistikeret by, hvor turister kan nyde det hurtige tempo og det pulserende natteliv. Malaysere er kendt for at være meget venlige, og Kuala Lumpur er ingen undtagelse – Malaysere er afslappede, generøse og glade for at hjælpe om nødvendigt. Og tro det eller ej, en ferie i Kuala Lumpur kan også være familievenlig.

Er du i tvivl om, hvorfor Kuala Lumpur er familievenlig, så klik dig ind her kuala-lumpur.ws

Kuala Lumpur Malaysia rejse (Foto: Unsplash)
Kuala Lumpur er hovedstaden i Malaysia og er en af de mest moderne, sofistikeret byer, du kan støde på i Asien (Foto: Unsplash)

3. Brugge, Belgien

Brugge er hovedstaden i Vestflandern i Belgien, og er en charmerende by fuld af brostensbelagte gader, kanaler og beboere, der er lige så dejlige og imødekommende som deres hjem. Den lille byfølelse med venlige lokale, der skaber et sikkert miljø, som Brugge bærer, er en stor attraktion for besøgende. Der er også hundredvis af butikker i Brugge, hvor du kan være sikke på at finde alt det, som du ikke vidste, du manglede.

Du vil helt sikkert føle dig overrasket over de mange, hyggelige forretninger i byen, som du kan læse mere om her theguardian.com

Bruges brugge Belgien (Foto: Unsplash)
Brugge er hovedstaden i Vestflandern i Belgien og er en charmerende by fuld af brostensbelagte gader og kanaler. (Foto: Unsplash)

4. Taipei, Taiwan

Taipei bliver langsomt mere populær blandt turistdestinationer, da byen for alvor er sat på verdenskortet. Taipei er nemlig kendt for dens venlige indbyggere, hvor de fleste lokale altid er hjælpsomme og klar på at hjælpe turister, som har svært ved at finde hoved og hale i byen. Hvad kan man så lave i Taipei? Mange besøgende nyder at købe mad på natmarkederne og tage et smut forbi verdens højst beliggende Starbucks ved Taipei 101, som er en af verdens smukkeste skyskrabere på over 500 meter med 106-etager.

Taipei bærer på mange flere overraskelser, og du kan læse mere om byen på thediscoverer.com

Taipei, Taiwan rejse (Foto: Unsplash)
Taipei er kendt for Taipei 101, som er en af verdens smukkeste skyskrabere på over 500 meter med 106-etager. (Foto: Unsplash)

5. Hamburg, Tyskland

Når det kommer til tyske byer, der er populære blandt turister, ligger Hamborg generelt ikke øverst på listen – det gør den dog målt på ‘venlighed’. Det er dog en fantastisk destination, hvor du både vil støde på en masse kulturelle indtryk, lækre madoplevelser og sjove beskæftigelser, og folket i Hamburg er også venlige. Hvis du opholder dig i turistområder med høj trafik, er du desuden også sikker på, at mange lokale taler engelsk. Forvent at du får nogle søde venner på din rejse og nyd dit ophold i denne smukke tyske by.

Hamborg er generelt en sikker by, og de fleste besøgende besøger byen uden at støde på problemer. Du kan læse mere om sikkerhed i Hamburg her lonelyplanet.com

Hamburg, Tyskland (Foto: Unsplash)
Hamburg er en fantastisk destination, hvor du både vil støde på en masse kulturelle indtryk og lækre madoplevelser. (Foto: Unsplash)

6. Dublin, Ireland

Dublins beboere er venlige – det er en kendsgerning, som næsten alle ved. Og ifølge Britannica er byen også populær på grund af dens slangord ‘Craic’, som både er en betegnelse for nyheder, sladder, sjov, underholdning og fornøjelige samtaleemner. Går man en smuttur op igennem gaderne i Dublin, kan man ikke undgå at høre ordene ‘What’s the craic?’. Denne særlige form for samtale fylder i enhver aktivitet med et strejf af glæde og humor, uanset om du turnerer rundt på et museum eller drikker en øl eller to på en pub.

Føler du dig fanget af Dublins humoristiske sans, så kan du læse mere om dens beboer og kultur via britannica.com

Dublin, Ireland rejse (Foto: Unsplash)
Har du aldrig været i Ireland, så er det bestemt på tide at tage til Dublin.  (Foto: Unsplash)

7. Christchurch, New Zealand

Den smukke, særdeles grønne, by Christchurch er måske en af de mest undervurderede byer blandt de fleste rejsende, men turen er helt bestemt meget mere værd. Placeret som den syvende venligste by i verden er Christchurch et sikkert og behageligt sted for turister – det er en by, der også omfavner mangfoldighed med lokale, der er meget imødekommende for alle. Indstil dig på den venlige atmosfære i den fantastiske by i New Zealand, da byen for hvert år der går bliver mere og mere populær på listerne over rejsedestinationer.  

Christchurch er udforskningsbyen, så elsker du at udforske nye byer og grønne arealer, så kan du klikke dig ind på christchurchnz.com

Christchurch New Zealand (Foto: Unsplash)
Christchurch er kendt for sine smukke og grønne arealer, og er bestemt værd at besøge.  (Foto: Unsplash)

8. Nashville, Tennessee, USA

Nashville er hovedstaden i den amerikanske delstat Tennessee, hvor byen er aller mest kendt som en stor musikby med mange pladestudier og countrymusik-miljø. Går du ned af gaden i Nashville, vil du støde på en række godmodige lokale, som vil imødekomme dig på den mest cowboy-agtige måde med et glimt i øjet, mens de på den helt rigtige, seje måde retter på deres cowboyhat. 

Fun fact
Nashville kaldes “Athen i syd” på grund af den store kopi af Parthenon, der blev bygget i 1897. Inde i bygningen står en 42 fod høj statue af Athena.
thediscoverer.com

I Nashville finder du lokale manerer, countrymusik og en hel masse grill-mad. I tidligere år er denne Tennessee-by endda blevet kåret som den hyggeligste by i hele USA. Du kan læse mere om Nashville på thediscoverer.com

Nashville, Tennessee, USA (Foto: Unsplash)
Nashville er allermest kendt som en stor musikby med mange pladestudier og countrymusik-miljø. (Foto: Unsplash)

9. São Paulo, Brasilien

São Paulo er kendt overalt i hele Amerika for sin livlige kultur, hvor det for brasilianerne allermest handler om at leve livet og have det sjovt. Mange lokale, især dem, der falder ind i en yngre demografisk, taler engelsk og er villige til at hjælpe, hvis du har brug for hjælp til at finde vej rundt i byen. Du kan derfor bide dig sikker på, at de fleste brasilianere er udadvendte og sprudlende.

Du får dig helt sikkert en uforglemmelig tur i Brasilien, hvor du kan læse mere om den fantastiske kultur på visitbrasil.com

São Paulo, Brasilien (Foto: Unsplash)
For brasilianerne handler det allermest om at leve livet og have det sjovt – det er noget, der er værd at opleve. (Foto: Unsplash)

10. Glasgow, Skotland

Glasgow er Skotlands største by og den tredjestørste i Storbritannien. Glasgow er primært kendt for sin interessante arkitektur og musik, men nu har denne skotske by også noget andet interessant at tilføje til listen – det er den 10. venligste by i verden. Folket, der bor i Glasgow (ofte kaldt ‘Glasgewians’), er venlige og åbne for turister og desuden altid villige til at give en hånd og bidrage med fede anbefalinger til mulige attraktioner.

Det skader heller ikke, at engelsk er det primære sprog her, så de fleste af byens turister er i stand til let at tale med de lokale. Hvis du har været i byen, har du sandsynligvis oplevet denne skotske venlighed selv. Hvis ikke, tilføj Glasgow til din liste.

Du kan desuden læse mere om Glasgow på visitscotland.com

Glasgow Skotland (Foto: Unsplash)
Glasgow er primært kendt for sin interessante arkitektur og musik, men har bestemt meget andet at byde på. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i februar 2020

Tivoli vinter (Foto: Tivoli)

 

Kilder: 
www.thediscoverer

 

 

· Mere fra samme kategori ·