Læs også:

Close
shoppingcart, indkøbsvogn

NEWS: Virusfrygt får italienere til at hamstre mad i karantæneramte byer

Nyheder  | 

Virusfrygt får italienere til at hamstre mad i karantæneramte byer · Vovehals dræbt i sin hjemmelavede rumraket · Friends vender tilbage med særafsnit til maj · Februar sætter rekord på nedbørsskalaen · Nyfunden gravkammer midt i Rom leder til mystik · Fængselsdømte udlændinge skal nægtes statsborgerskab for altid · Dagens video: En 180 kilo hunbjørn strejfede rundt i et beboelsesområde i Los Angeles

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Virusfrygt får italienere til at hamstre mad i karantæneramte byer

Selv om antallet af smittede i Italien slet ikke er i nærheden af det aktuelle tal i den kinesiske by Wuhan, gør myndighederne sig klar til et større sygdomsudbrud. Chefen for Italiens indsats mod den smitsomme sygdom, Angelo Borrelli, siger ifølge tv-stationen RAI, at den italienske hær har gjort 3412 senge klar til eventuelle ofre, mens flyvevåbnet har 1750 senge klar.

– Sammenlagt er 132 testet positive. Ud af disse er tre døde og en er kommet sig. 26 er stadig indlagt på intensivafdelinger, siger Angelo Borrelli.

Han frygter, at sygdommen vil sprede sig yderligere, fordi det ikke er lykkedes at identificere den patient, der bragte smitten til Italien. Myndighederne troede ellers tidligere, at de havde fundet patient nul, en 38-årig mand, der netop var hjemvendt fra Kina, men det viste sig, at han slet ikke var smittet med coronavirus.

Nervøsiteten er begyndt at brede sig blandt italienerne, der hamstrer mad i de karantæneramte byer Codogno, Casalpusterlengo og Castiglione d’Adda, hvor borgerne har belejret supermarkederne og har tvunget dem til at åbne. Billeder fra nyhedsbureauet Reuters viser også lange køer i Casalpusterlengo, hvor borgerne henter mad. Ifølge Agenzia Italia mangler der allerede mad og medicin flere steder. Det skriver TV2.

shoppingcart, indkøbsvogn
Italienere er begyndt at hamstre mad og medicin i karantæneramte områder. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Danskere er mindst bekymret for corona-virusset

Vovehals dræbt i sin hjemmelavede rumraket

Den 64-årige, amerikanske vovehals Mike Hughes – bedre kendt som ‘Mad Mike’ – er omkommet i en ulykke med sin hjemmelavede rumraket. Ulykken skete nær byen Barstow nordøst for Los Angeles i nat.

Hans plan var at skyde sig selv ud i rummet for at bevise sin hypotese – at jorden er flad, men tv-optagelser fra opsendelsen viser, at rakettens faldskærm foldede sig ud, umiddelbart efter at den dampdrevne raket havde forladt rampen. Justin Chapman, der er freelancejournalist, og som overværede ulykken siger, at han tror, Mike Hughes blev slået bevidstløs under opsendelsen. Faldskærmen blev revet af ved opsendelsen, så raketten fløj op i en bue og kom direkte ned, fortæller han. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: Amerikansk rigmand fyrer sin Tesla-bil ud i rummet – har nået Mars

‘Friends’ vender tilbage med særafsnit til maj

Efter rygter bekræftes det, at de seks venner samles i et nyt særafsnit af serien ‘Friends’ til maj – over 15 år siden sidste afsnit blev sendt.  Genforeningen af skuespillerne Matt Le Blanc, Courteney Cox, Matthew Perry, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow og David Schwimmer sker i forbindelse med lanceringen af koncernens nye streamingtjeneste, HBO Max.

Rygterne blev intensiveret, da Aniston offentliggjorde et foto på Instagram af de seks venner. Billedet slog rekord, da Aniston var ny på Instagram, og det udløste over en million følgere på blot fem timer og 16 minutter og sikrede hende en plads i Guinness World Records.

Særafsnittet, der endnu ikke har en titel, vil give plads til at skuespillerne også har en finger med i produktionen. Det skriver Politiken.

Læs også: Venner – vigtige og vidunderlige

Februar sætter rekord på nedbørsskalaen

Danmark har fået rekordmængde nedbør på landsplan i løbet af februar. Flere steder – navnlig i Jylland – kæmper beredskab med åer og vandløb, der flyder over på grund af regnmængderne, og fordi vinden skubber rundt med vandmasserne. Andre steder samler vandet sig i mindre søer til gene for trafikken.

Ifølge tal fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har vi nu passeret de 109,0 millimeter, som i 2002 var rekorden for nedbør i februar. Det er et landsgennemsnit, og det betyder, at der er steder i landet, der har fået endnu mere regn. Der kommer mere regn på landsplan de kommende dage. Så rekorden for den vådeste februar nogensinde bliver slået noget så eftertrykkeligt. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Venedig i katastrofetilstand grundet oversvømmelser

Nyfunden gravkammer midt i Rom leder til mystik

En sarkofag, som er blevet fundet i ruinerne af et oldtidstempel i Roms Forum Romanum har givet anledning til spekulationer blandt arkæologer. Fagfolkene kan nemlig ikke med sikkerhed sige, om graven har tilhørt Romulus, der ifølge legenden var Roms grundlægger, eller om den på anden vis har tilknytning til den historiske figur.

– Der er fortalt historier om en grav, der tilhører Romulus, i dette område, siger arkæologen Patrizia Fortini til nyhedsbureauet AFP, men tilføjer, at det kun skal betragtes som en mulighed, at graven er Romulus.

Stedet er dog formentlig snarere et mindested end et egentligt gravsted, lyder vurderingen fra parkens eksperter. Graven består af en sarkofag på 1,4 meters længde samt en lille rund konstruktion, der minder om et alter.

Ifølge historien blev Rom grundlagt i år 753 før Kristi fødsel af Romulus. Legenden fortæller, at Romulus og hans tvillingebror Remus var børn af præstinden Rhea Silvia og krigsguden Mars og blev opfostret af en hunulv. De to brødre planlagde sammen at grundlægge en by på det sted, hvor Rom nu ligger. De blev dog undervejs uvenner over byens geografiske placering, og efter at have dræbt Remus blev Romulus den første konge af Rom.

Den nyfundne grav skal nu udforskes af arkæologer og derpå forventes det, at den bliver åbnet for offentligheden. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: MY MORNING NEWS: Jesu grav genåbnet – forskere overraskede over fund og andre nyheder

Fængselsdømte udlændinge skal nægtes statsborgerskab for altid

Betinget eller ubetinget fængsel. I praksis gør det en stor forskel – men uanset om man som udlænding har enten den ene eller den anden dom bag sig, så kan man aldrig blive statsborger i Danmark. I hvert fald ikke hvis det står til Det Konservative Folkeparti og formand Søren Pape Poulsen (K).

Med et nyt udspil lægger partiet op til at stramme på kravene til udlændinge, der vil være danske statsborgere. Helt kort fortalt må man aldrig have fået en fængselsdom – hverken betinget eller ubetinget, siger Søren Pape Poulsen til DR Nyheder.

I dag kan man have siddet i fængsel i næsten et år og stadigvæk blive dansk statsborger. Det vil de Konservative have lavet om. Det skriver TV2.

Læs også: Evening news: Stor stigning i beståede ved indfødsretsprøven | Og andre nyheder

Dagens video: En 180 kilo hunbjørn strejfede rundt i et beboelsesområde i Los Angeles

· Mere fra samme kategori ·