Læs også:

Close
stue værelse airbnb (Foto: Unplash)

NEWS: Skattestyrelsen strammer grebet om Airbnb-udlejere

Nyheder  | 

Skattestyrelsen strammer grebet om Airbnb-udlejere · Regeringen vil stoppe pengedonationer til danske moskéer · Flere danskere bruger mobilen på skituren · Britta Nielsens børn tiltalt for hæleri · Danskproduceret dokumentar tabte ved Oscar-showet · Regeringskritisk journalist forsvundet sporløst i Kina · Københavnere styrter mod biografen i vinterferien · Dagens billede: Pingviner kommunikerer som mennesker

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Skattestyrelsen strammer grebet om Airbnb-udlejere

Skattestyrelsen offentliggjorde mandag, at der sendes breve ud til godt 6.000 borgere, som i 2019 havde udlejet deres bolig gennem udlejningsportalen Airbnb.

Danskere som i perioden 1. juli til 31. december 2019 har lejet deres bolig ud på Airbnb, vil derfor fra mandag den 10. og de næste måneder frem modtage et brev fra Skattestyrelsen. Årsagen til dette er, at styrelsen har pligt til at underrette om de oplysninger, den har fået. Det oplyser Skattestyrelsen selv på sin hjemmeside.

–  Oplysningerne vi får fra Airbnb er uden personnumre, og vi er derfor i gang med at identificere de borgere, oplysningerne vedrører, og det har vi foreløbig kunne på de cirka 6.000 borgere, der nu modtager et brev, forklarer underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig.

stue værelse airbnb (Foto: Unplash)
Skattestyrelsen har sendt breve ud til godt 6.000 borgere. (Foto: Unplash)

Læs også: NEWS: Unge bruger Airbnb mens de leder efter studiebolig

Regeringen vil stoppe pengedonationer til danske moskéer

Et bredt flertal af politikere, heriblandt  Regeringen og en række borgerlige partier, vil begrænse milliondonationer fra udlandet til moskéer i Danmark. Politikerne håber desuden at kunne vedtage lovforslaget til sommer.

Konstellationen er bestående af Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance, som ønsker at lave en forbudsliste, hvor man vil sætte enkeltpersoner, organisationer og statslige myndigheder, der har til hensigt at underminere og modarbejde grundlæggende friheds- og menneskerettigheder i Danmark, på den særlig liste. Forbudslisten vil gøre det ulovligt for de nedskrevne at modtage kontante donationer over 10.000 kroner fra. Det skriver TV2 Nyhederne.

muslim islam bede bøn moske moskéer (Foto: Unsplash)
Bredt politisk flertal ønsker forbudsliste til sommer. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ramadan: Hvorfor, hvornår og hvordan?

Flere danskere bruger mobilen på skituren 

Telia og YouGov er gået sammen og har spurgt danskerne i en aktuel undersøgelse, hvordan de konkret digitaliserer deres skioplevelse.

Resultatet for undersøgelsen var overraskende, da næsten 86 procent af danskerne tager deres smartphone med oppe på pisterne. Dog påpeger over halvdelen af de adspurgte, at årsagen er, at de gerne vil kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude. Det gælder markant flere kvinder end mænd.

Undersøgelsen viser også, at næsten dobbelt så mange mænd som kvinder nævner, at de bruger mobilen til at måle tophastigheder og distancer med diverse apps. Hvoraf kvinderne er mere aktive end mændene på de sociale medier, når de er ude på ski.

Fælles for alle i undersøgelsen er, at mange bruger mobilen til at hente opdaterede vejrudsigter i løbet af dagen samt at have digitale pistekort med i lommen. Det skriver Telia i en pressemeddelelse.

mobil selfie ski skitur vinterferie (Foto: Telia)
Telia har spurgt danskerne, hvordan de bruger smartphonen på skituren.  (Foto: Telia)

Læs også: NEWS: Hver femte dansker risikerer dyr regning efter skiferien

Britta Nielsens børn tiltalt for hæleri

Der er for Britta Nielsens tre børn rejst tiltale for groft hæleri, det skriver TV2 Nyhederne mandag eftermiddag.

Britta Nielsens 39-årige søn Jimmy Jamil Hayat er tiltalt for groft hæleri for 10,6 millioner kroner, hendes 32-årige datter Nadia Samina Hayat er tiltalt for groft hæleri for 2,9 millioner kroner, og Britta Nielsens 35-årige datter Karina Jamilla Hayat tiltalt for groft hæleri for 3,5 millioner kroner. Det oplyser TV2, som har fået aktindsigt i sagen.

Yderligere er sønnen Jimmy også tiltalt for besiddelse af børneporno.

Læs også: NEWS: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Danskproduceret dokumentar tabte ved Oscar-showet

Den dansk-syriske dokumentarfilm ’The Cave’ blev slået på målstregen af ’American Factory’ i kategorien Bedste Dokumentarfilm ved Oscar-uddelingen natten til mandag.

’The Cave’ var Danmarks eneste håb under den 92. Oscar-uddeling i Hollywood, og filmen blev instrueret af syriske Feras Fayyad og produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod fra Danish Documentary Production A/S.

Læs også: Oscar 2020: De vigtigste øjeblikke

Regeringskritisk journalist forsvundet sporløst i Kina 

Kina oplever en stigende vrede mod styret, eftersom den kinesiske journalist og menneskerettighedsforkæmper Chen Qiushi, som de seneste måneder dækkede udbruddet af corona-virussen i den kinesiske by Wuhan, er forsvundet pludseligt torsdag. Det skriver The Guardian.

Qiushi forsvandt samme dag, som ’whistleblower-lægen’ Li Wenliang døde af den farlige corona-virus. Lægen havde siden december havde forsøgt at advare myndighederne om den nye type SARS-virus.

Det har fået flere kinesiske borgere til at rase mod styret, som de mistænker er skyld i Qiushis forsvinden, så han dermed ikke længere vil have mulighed for at fortælle om sygdommen i den virusramte Wuhan, oplyser The Guardian.

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

Københavnere styrter mod biografen i vinterferien

Vinterferien er danskernes foretrukne tid, når det kommer til biografturer. En ny undersøgelse lavet af Danmarks Statistik viser nemlig, at der indløses over 500.000 biografbilletter, når danskerne holder vinterferie i uge syv.

Ser man på tallene, er det især unge mennesker, københavnere og nordsjællændere der er storforbrugere af biograferne. Københavnerne bærer stolt titlen som landets mest flittigste brugere af biografer, da hele 36 procent svarer, at de har været i biografen i løbet af de seneste tre måneder. Københavnerne følges tæt af nordsjællænderne, hvor 29 procent svarer, at de har været i biografen i de seneste tre måneder. Det oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

– Disse tal kan både sige noget om folks interesse, men også noget om tilgængeligheden af biograferne,” forklarer fuldmægtig i Danmarks Statistik Monika Bille Nielsen.

biograf cinema (Foto: Unsplash)
Skal du også i biffen i efterårsferien og måske se en Oscarnomieret film … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i februar 2020

Dagens billede: Pingviner kommunikerer som mennesker

Forskere i Italien har fundet overbevisende og ikke mindst overraskende bevis for, at afrikanske pingviner bruger de samme talemønstre som mennesker. Det er for første gang, man ser det hos andre dyr, der ikke er pattedyr som blandt andet aber.

 

Læs også: NEWS: Agressive asiatiske hvepse har kurs mod Danmark

hveps, bi, wasp, bee, insekt

 

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·