Læs også:

Close
Krydstogtskib, krydstogt, skib, cruise, turist, ferie, vand, havet

NEWS: 3.700 må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus

Nyheder  | 

3.700 må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus · Trump er blevet frikendt i rigsretssagen · Tre døde og 179 kvæstet i flyulykke i lufthavn i Istanbul · 61 fly forsinket grundet strejke i Københavns Lufthavn · Dagens video: Pelosi river Trumps tale itu for rullende kameraer

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

3.700 må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus

3.700 mennesker ombord på et krydstogtskib er blevet isoleret, efter der er konstateret coronavirus ombord. Passagerne har fået besked på, at de ikke må forlade deres kahytter de næste 14 dage.

Krydstogtskibet ”Diamond Princess” ligger for anker ud for havnen i Yokohama i Japan, mens myndighederne er gået i gang med at teste passagerer og besætning for coronavirus.

– Alle passagerer skal blive i deres kahytter. Vi må ikke åbne døren og gå på gangen. Vi er spærret inde i kahytterne, fortæller britiske David Abel, der er en af de mange passagerer, der onsdag blev isoleret ombord.

Skibet kom i myndighedernes søgelys, efter en 80-årig passager var stået af skibet i Hongkong 25. januar og udviklede sygdommen, nogle dage efter han var kommet i land. Indtil videre er 273 personer ombord blevet testet. 31 har allerede fået svar på deres test, og af dem er 10 testet positive, fortæller den japanske sundhedsminister Katsunobu Kato til tv-stationen NHK.

– Ingen af de ti er alvorligt syge, tilføjer sundhedsministeren. Der er tale om passagerer fra Japan, Hongkong, Australien og USA samt et besætningsmedlem fra Philippinerne, som alle er blevet bragt i land og hospitalsindlagt. Det skriver TV2.

Krydstogtskib, krydstogt, skib, cruise, turist, ferie, vand, havet
3.700 passagerer og besætning må ikke forlade krydstogtskib efter konstatering af corona-virus (Foto: Pexels)

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

Trump er blevet frikendt i rigsretsag

Helt som ventet stemte et flertal for at frikende Donald Trump for begge anklager i rigsretssagen. For siden rigsretssagen mod Donald Trump begyndte for tre uger siden, har der ikke været meget tvivl om udfaldet, og for kort tid siden blev det så endelig afgjort:

Et flertal i Senatet mener ikke, at USA’s præsident skal dømmes skyldig i anklagen om magtmisbrug. 48 stemte for at kende ham skyldig, mens 52 frikendte ham. Der var også flertal for at frikende ham for det andet anklagepunkt, som handlede om at forhindre Kongressens efterforskning. Her faldt stemmerne 47 for at dømme ham, mens 53 frikendte ham.

Afgørelsen var på ingen måde overraskende, idet der skal totredjedele, altså 67 senatorer, til for at kende præsidenten skyldig.

Trump selv vil først kommentere afgørelsen torsdag klokken 18 dansk tid. Det meddelte han på Twitter, hvor han dog også retweetede et meme, der forestiller magasinet Time med ham på forsiden som præsidenten, der ikke har tænkt sig at forlade præsidentposten.

Præsidenten var anklaget for at have misbrugt sit embede og for at hindre Kongressens arbejde. Det vedtog et flertal i Repræsentanternes Hus den 18. december efter flere ugers høringer og forklaringer om en telefonsamtale mellem Donald Trump og Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, den 25. juli.

Rigsretssagen mod Donald Trump er kun den tredje i USA’s historie. Den seneste fandt sted i 1999 mod Bill Clinton, mens den første var helt tilbage i 1868. Det skriver DR.

Tre døde og 179 kvæstet i flyulykke i lufthavn i Istanbul

Dødstallet efter en flyulykke i den internationale lufthavn Sabiha Gökçen i den tyrkiske storby Istanbul er steget til tre. Imens meldes 179 mennesker kvæstet. Det oplyser Tyrkiets sundhedsminister, Fahrettin Koca, natten til torsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Ulykken skete onsdag eftermiddag lokal tid. Her kørte et Boeing 737-fly, der skulle lande i Istanbul, af landingsbanen og gled 50-60 meter i retning mod en motorvej, før det væltede 30-40 meter ned i en grøft og til sidst stoppede et stykke borte. Det forklarede guvernør i Istanbul Ali Yerlikaya tidligere onsdag.

Indenrigsflyet fra Pegasus Airlines kom fra den vesttyrkiske by Izmir i et kraftigt regn- og blæsevejr. Ulykken var angiveligt forårsaget af en for hård landing på den våde landingsbane. Optagelser fra stedet viser, at flyet knækkede over i tre dele under ulykken, og at flyets næse blev fuldstændigt ødelagt.

Passagererne blev evakueret via den ene vinge og gennem sprækker i flyvraget. Mange af dem kom ud af flyet ved egen kraft. Antallet af kvæstede blev langsomt optrappet i timerne efter ulykken. Guvernøren i Istanbul, Ali Yerlikaya, sagde kort efter ulykken, at omkring 50 kvæstede var bragt til hospitaler i Istanbul. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Ni personer dræbt ved flystyrt i Sverige

61 fly forsinket grundet strejke i Københavns Lufthavn

Strejken i Københavns Lufthavn resulterede i forsinkelse for 61 flyafgange. Det var lufthavnsvagterne i Københavns Lufthavns security-afdeling, der nedlagde arbejdet onsdag morgen. Kort efter klokken 10 blev arbejdet genoptaget. Ifølge Ulla Thygesen fra Vagtfunktionærernes Fagforening skyldtes arbejdsnedlæggelsen en fyring af 12 ansatte på et ifølge fagforeningen usagligt grundlag.

De ansatte havde alle mellem 20 til 30 års anciennitet. I stedet har lufthavnen valgt at ansatte nye vagter på trods af at have oplyst, at der var arbejdsmangel, siger Ulla Thygesen. Pressechef for Københavns Lufthavn, Kenni Leth, kaldte arbejdsnedlæggelsen for overenskomststridig.

TV 2 talte med flere passagerer i Københavns Lufthavn. Én af dem var Tom Maxmølris.

– Vi står mange mennesker. Nogle med små urolige børn. Enkelte græder. Det er ikke en god situation. Mennesker med connecting flights er urolige, og vi andre ved ikke, om vi kommer afsted, fortalte han onsdag morgen.

Ifølge TV 2s reporter, Sebastian Goos, var den lange kø på et tidspunkt helt ude ved metrostationen, og der blev delt vand ud til de ventende. Men kort før klokken 11 er meget af køen opløst igen. Det skriver TV2.

bagage, kuffert, rejse, ferie, lufthavn
Strejken i Københvans Lufthavn forsinkede onsdag morgen 61 fly (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Dagens video: Pelosi river Trumps tale itu for rullende kameraer

· Mere fra samme kategori ·