Læs også:

Close
deller kylling michelle kristensen (Foto: Wickmann Bendtsen)+

Nem aftensmad med kylling: Krydrede deller

Mad  | 

Deller er godt. Disse deller er lavet af kyllingefars, der giver en lækker smag. Sat sammen med de gode grøntsager bliver det til et perfekt måltid

Vi har været så heldige at få denne opskrift fra skønne Michelle Kristensen nye bog ‘Mission sund mad’, der er en super lækker bog fyldt med 100 af Michelles bedste opskrifter, der er med lavt kulhydratindhold men stadig med masser af smag. Og bonus er, at de fleste af tingene kan laves på under 30 minutter – we like …

Om Michelle

Michelle har en universitetsgrad i idræt og tog derefter supplerende fag på kandidatuddannelsen i human ernæring. Vi ser hende tit på TV, og et utal af mennesker (faktisk over 70.000) har været på hendes MK camps. Michelle har en sund, ærlig og kærlig tilgang til mad, som mange kunne lære godt af.

grødbrød pære michelle kristensen (Foto: Wickmann + Bendtsen)
Måske du skulle spise som Michelle Kristensen … (Foto: Wickmann + Bendtsen)

MK principperne: Du får 1 knytnæve protein, 1 portion fedtkilde …

Krydrede deller En delle er noget, de fleste elsker. Her har jeg lavet en variant af kyllingefars, men du kan også sagtens bruge okse- eller svinefars, hvis du er mere til det.

deller kylling michelle kristensen (Foto: Wickmann Bendtsen)+
Mission Sund Mad er ret nemt, når retten er så lækker (Foto: Wickmann + Bendtsen)

Det skal du bruge

Opskriften er til to personer

 

Ingredienser kyllingedeller

250 gram kyllingefars
1 æg
1 håndfuld bredbladet persille
½ løg
1 fed knust hvidløg
25 gram pinjekerner
Salt og peber
Olie til stegning

Ingredienser tilbehør
1 stor squash (cirka 400 gram)
2 gulerødder (cirka 250 gram)
Ingredienser peanutdressing

2 spiseske peanutbutter
2 spiseske sojasauce
Saft af 1/2 appelsin
1 spiseske jalapenos fra glas
1/2 deciliter vand

Sådan gør du

Kom alle ingredienserne til kyllingedellerne i en foodprocessor, og kør det til en ensartet og dog grov masse.

Form seks deller af farsen, og steg dem på en varm pande med olie i 5-8 minutter.

Vend dem hvert minut.

Kør squash og gulerødder på en spiralizer, så det får form som spaghetti, eller riv dem på et rivejern.

Blend alt til dressing med en stavblender. Kom lidt mere vand i, hvis den skal være mere flydende. Undlad jalapenos, hvis du ikke er til det stærke.

Kom dressing over grøntsagerne, og servér halvdelen sammen med tre deller per person.

Tip

Du kan sagtens skifte persillen ud med en krydderurt med en kraftigere smag som for eksempel estragon eller timian. Så skal du bare halvere mængden i opskriften.

Sådan ser bogen ud: 

grødbrød pære michelle kristensen (Foto: Wickmann + Bendtsen)

Læs også:

Lav et lækkert grød brød

 

grødbrød pære michelle kristensen (Foto: Wickmann + Bendtsen)

· Mere fra samme kategori ·