Læs også:

Close
penge mønter økonomi (Foto: MY DAILY SPACE)

Kviklån med straks udbetaling

Økonomi  | 

Nettet flyder over med reklamer for kviklån, og du har muligvis også stødt på en masse artikler om emnet … Også om folk der er havnet i gæld, eller optager lån uden at læse betingelserne igennem og ender med at betale skyhøje renter hver eneste måned

Det kan virke overskueligt og skræmmende på den ene side, men også nemt og hurtigt, hvis man får en uforudset udgift eller en overset ekstraregning.

penge økonomi computer lån (Foto: Pxhere)
Der tales meget om kviklån – her kan du blive klogere. (Foto: Pxhere)

Men hvad er kviklån overhovedet? Og hvad skal man være opmærksom på?

Kviklån går også under navnet ”payday loans”, da mange ofte har brugt eller bruger dem til at dække regninger eller lavvande i kassen i et par dage op til lønningsdag. De adskiller sig fra banklån ved, at man slipper for et møde med en rådgiver (som gerne vil høre hvad pengene skal bruges på) og hele behandlingstiden er meget hurtigere.

Lån udbetales døgnet rundt, og man kan endda tage lån i weekenden. Normalt kan man blive godkendt til at optage et lån indenfor en time, hvorefter man får underskrevet kontrakten og pengene bliver overført. Det er en god mulighed, hvis der opstår en uforudset udgift eller andet, som kræver en hurtig betaling her og nu.

Et kviklån kræver typisk heller ikke sikkerhed, men der kan til gengæld være højere eller skiftende renter, når du betaler af, eller ekstra gebyrer hvis du ikke betaler lånet af til tiden eller springer en måned over.

pige tænker briller ansigt (Foto: Unsplash)
Hvordan har din økonomi det … (Foto: Unsplash)

Hvad skal man huske at kigge på inden man låner?

Her kommer et par tips, som forhåbentlig gør dig klogere …

”Rentefri lån”
Det kan lyde som snyd. Hvordan tjener firmaerne ellers penge på lånet? Typisk så kan det være et tilbud, så dit første lån er gratis hvis du betaler af indenfor en måned eller to. Eller måske har du en periode, hvor du ikke skal betale renter i starten af lånet.

ÅOP
ÅOP er typisk ret høj og er ikke altid helt retvisende – især ikke hvis du forventer at betale lånet af indenfor kort tid. ÅOP er mere relevant, når det gælder større lån, som du regner med at skulle betale af over flere år, men det er dog stadig en god rettesnor.

Tilbagebetalingsbeløbet
Tilbagebetalingsbeløbet bestemmes af renten, beløbet du har lånt, om du betaler af til tiden, og hvor lang du er om at betale lånet ud. Det er vigtigt, at du sørger for en god afdragsordning.

Når først du ved, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage (hvilket kan udgøre store dele af lånebeløbet i renter oveni) så kan du bedre sammenligne de forskellige lån.

Renten
Det giver sig selv. En høj rente kan få selv det mindste lån til at vokse astronomisk, når det skal betales af.
Du skal sørge for at lede efter den bedste rente til dit lån, men generelt er det værd at huske på, at renterne på kviklån og hurtiglån typisk er højere sammenlignet med banklån, på grund af den hurtige ekspeditionstid og højere risiko for låneren.

pige med pung
Det er en god ide at undersøge så meget som muligt, før du tager et kviklån. (Foto: Pxhere)

Hvad ellers?

Derudover skal din økonomi selvfølgelig også kunne klare det ekstra pres, der kommer med et lån. Når de ekstra penge ryger ind på kontoen, så medfølger der også en ekstra udgift hver måned, når du skal betale af.

Hvis din økonomi ikke kan bære det, så er det bedst at finde en anden løsning – men hvis du hurtigt kan få betalt lånet af og mangler pengene her og nu, så kan kviklån være et fint værktøj at benytte sig af.

Husk bare at læse betingelserne grundigt igennem og vælg et lån, som du er sikker på, at du kan få betalt af til tiden, og som din økonomi kan holde til.

Læs også:

Marrakech kontrasternes by

 

marrakech rejse farver afrika rejseguide (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·