Læs også:

Close
makeup, skønhedsprodukter, skønhed, pleje, beautyprodukter, beauty, makeup, køb, salg, produkter, rutine, pudder, øjenskygge

Besat af beautyprodukter? 5 råd til at få orden i samlingen

Skønhed  | 

Har du så mange beautyprodukter, at din samling efterhånden er uoverskuelig, og har du langt flere produkter, end du reelt kan nå at bruge på en livstid? Så kommer her 5 gode råd til dig, der shopper for mange skønhedsprodukter

Kan du ikke styre dig, når du bliver sluppet løs i Sephora, Matas eller Magasin? Har du minimum fem highlightere, et utal af øjenskygger, flere puddere end du kan tælle og samtlige badeværelsesskuffer- og skabe fulde af makeup og cremer? Så er der stor sandsynlighed for, at du er besat af beautyprodukter. Nøjagtig som jeg.

beautyprodukter, samling, indkøb, shopping, skønhed, skønhedsprodukter, beautyblogger, parfume, makeup, creme, råd, organisering
Det er ikke for sjov, jeg siger, at jeg ved, hvordan du har det. Nogle vil mene, at ovenstående er bevis på, at jeg har et beautyproblem. Jeg vil mene, at samtlige produkter er højst nødvendige for min daglige (eller månedlige rutine). You know what I mean, right? (Foto: Camilla Kirstine Filskov)

Bare rolig. Det er ikke en besættelse, du er alene om – og gode råd er ikke dyre. Faktisk får du her fem af slagsen helt gratis. Vi er nemlig i samme bås, og jeg ved præcis, hvordan du har det. Min kæreste er det ufrivillige offer for et toilet spækket af beautyprodukter. Faktisk i så høj grad, er der i skabet ikke er plads til hans ting. Derfor gjorde jeg det til min uselviske mission at få orden i min samling. Jeg lærte en masse undervejs, og nu deler jeg de fem bedste råd med dig, der også shopper (for) mange beautyprodukter.

 

skønhed, pleje, personlig pleje, skønhedsprodukter, beauty, beautyprodukter, makeup, paletter, becca, morphe, too faced, kat von d, benefit
Jeg har en forkærlighed for mange forskellige beautyprodukter. Men især når det kommer til bronzer/highlighter/blush paletter er jeg ustyrlig. Har du tænkt over, hvad der især er din svaghed? (Foto: Camilla Kirstine Filskov)

Læs også: Septemberfund: Så er der skønhedsnyheder til dig

1. Vær kritisk og realistisk

Mellem dig og mig så ved jeg godt, at det kan være sindssygt svært at begrænse sig. Der er jo et hav af muligheder derude, og det ene beautyprodukt er mere dragende og tiltalende end det andet. Men det er her, du bliver nødt til at finde din rygrad frem og spørge dig selv: Har jeg virkelig brug for den her? Ofte vil din indre beautyfanatiker skrige ja af sine lungers fulde kraft, men prøv lige at lyt til din fornuft og realitetssans engang.

Når du forholder dig kritisk og realistisk i stedet for at give efter for dine impulser, vil du hurtigt indse, at du alligevel ikke kan nå at bruge fem highlightere eller syv dagcremer, inden de udløber. Du finder også ud af, at du måske alligevel ikke er den store fan af at lægge øjenskygge – selvom du lige har brugt 540 kroner på den nye Huda Beauty palette, bare fordi du læste en god anmeldelse (eller så en beautyblogger bruge den).

shoppingcenter, shopping, center, indkøb, makeup, sephora, beautyblogger, beauty, beautyprodukter, skønhed, skønhedsprodukter, personlige pleje, cremer, parfumer, makeup,
Hvis du også får sitren i fingrene og holder vejret, når du går forbi Sephora, så skal du bare vide, at du ikke er alene. Vær stærk! For hvis du er ligesom mig, så mangler du helt sikkert ikke noget. (Foto: Pixabay)

Læs også: Alt, du skal vide om manuel og kemisk eksfoliering af huden

2. Ryd ud: Sælg eller giv væk

Hvis du nu alligevel indser, at du ikke har været kritisk eller realistisk nok gennem tiden, så fat mod! Det kan du nemlig sagtens gøre noget ved: Ryd ud i din samling af beautyprodukter. Her skal du være selektiv i din sortering. Hvis der er flere ting, du ikke har brugt i evigheder, så er chancen for, at du tager dem i brug nu minimal. Nu har du så to muligheder: Sælg dem på nettet eller giv dem væk til din familie eller dine veninder.

Jeg har haft stor succes med at sælge ud af mine ubrugte paletter, næsten nye læbestifter, fejlkøbte foundations og meget mere på apps som Trendsales, Tradono eller DBA. En side som Facebook er også blevet nem og overskuelig at sætte ting til salg på, og beautyprodukter sælger ret godt derinde. Hvis du ligger inde med noget, du ved, din mor, søster eller veninde vil elske, så forbarm dig og giv lidt ud. Det føles så rart bagefter.

makeup, beautyprodukter, parfume, skønhed, pleje, skønhedsprodukter, tips, sælg, behold, overvejelser, indkøb, råd, skønhed
Det kan være en gode idé lige at teste dine beautyprodukter af, inden du beslutter dig for, om de skal købes eller sælges. Måske du havde glemt, hvor god din serum er – eller hvor godt lige præcis den parfume duftede. (Foto: Pexels)

Læs også: Sparetips: Spar penge på makeup (så du har råd til endnu mere)

3. … men ikke for meget

Som et gammelt ordsprog siger, så skal alt gøres med måde. Det samme gælder sorteringen af dine beautyprodukter! Her mener jeg, at du ikke skal gå all in og bare sælge løs. Nogle af dine køb kan have betydning for dig – en form for sentimental værdi – og de skal selvfølgelig ikke ud. Selvom jeg har utallige highlightere (8 styk for at være nøjagtig), er der flere af dem, jeg ikke vil skille mig af med, da de hver især bringer gode minder frem.

Det er vigtigt at huske dig selv på, hvorfor du købte produkterne til at starte med, inden du bare går amok med at sætte til salg. Jeg har desværre oplevet et par gange at sælge noget, som jeg efterfølgende fortrød. Dog er det også vigtigt at huske på, at alle beautyprodukter udløber. Så hvis du ved, du ikke når at få det brugt (selvom du elsker det til himlen og tilbage) så er det på tide at give slip.

makeup, børster, pensler, skønhed, pleje, skønhedsprodukter, beauty, beautyprodukter, råd, salg, køb, organiser, overvej,
Hvis der er noget af dit makeup eller dine andre skønhedsprodukter, du ikke kan leve uden, så sørg for at få dem brugt. Det er på grænsen til umenneskeligt at smide dem ud, fordi de bliver for gamle. (Foto: Pixabay)

Læs også: 10 uundværlige beautyprodukter, der har ændret mit liv

4. Få de glemte beautyprodukter indarbejdet i dine rutiner

Når du har været igennem udvælgelsesprocessen, skulle du gerne begynde at få et overblik over, hvilke produkter du har tilbage. Det er nu, du skal være opmærksom på datoerne! På den måde kan du strategisk anvende de produkter, der udløber først. På den måde får du mest ud af de produkter, du har købt, uden at noget går til spilde. Heller ikke dine hårdtjente penge!

Hvis du i oprydningen også har fundet flere produkter frem, som du ikke bruger til daglig (det kan for eksempel være en serum, moisturizer, exfoliate gel, øjencreme eller andet godt), så er det nu, de skal på banen. Øv dig i at udvide din daglige rutine. Her kan du måske bruge din moisturizer fem minutter inden, du lægger makeup, eller du kan gøre det til en vane at eksfoliere din hud hver søndag aften.

Makeup, rutiner, skønhedsprodukter, skønhed, pleje, beauty, beautyprodukter, creme, køb, sælg, råd, produkter
Det kan være helt rart og befriende at udvide eller ændre sine rutiner. Og så kan det altså også være rigtig godt for din hud. Bare husk, at der kan gå op til tre måneder, før du kan se resultater. (Foto: All Over)

Læs også: Sådan slipper du af med uren hud

5. Invester i praktiske organizers til dine beautyprodukter

Efter du har ryddet op, sat til salg, givet væk og fået et overblik, er det vigtigt at bevare det. Det handler om opbevaring. Herhjemme er det nemt: Alle de produkter, jeg bruger dagligt (eller hvertfald ugentligt), er overskueligt placeret i vores aflange badeværelsesskab. Hvis du ikke lige har sådan et derhjemme, så er det en god idé at investere i organizers.

Organizers kan fås i forskellige former, størrelser og farver, så der er altid noget for enhver smag. Personligt elsker jeg bakkerne med opdelte rum, der passer perfekt til skuffer på badeværelset. Du kan også få fingre i en 360 graders roterende makeuphylder eller måske en klassisk organizer med små rum, der kan stå på badeværelset eller dit makeup bord. Ligegyldigt hvilken du vælger, er jeg sikker på, du ikke vil fortryde det.

børster, makeup, pleje, skønhed, skønhedsprodukter, organizers, beauty, pleje, personlig pleje, opbevaring, beautyprodukter, makeup
Hvis du ikke vil investere penge, kan du eventuelt også finde ting derhjemme. Dine makeupbørster kan være i næsten alt – kun kreativiteten sætter grænser. Jeg har for eksempel alle mine børster i en lille Lyngby vase. (Foto: Pixabay)

Læs også: 8 skønhedsprodukter , som du bruger helt forkert

· Mere fra samme kategori ·