Læs også:

Close
depression, veninder, venskab, ting, kærlighed, forståelse, plads, hverdag

6 venindetyper, du har brug for i 30’erne

Underholdning  | 

Livet er bare ikke det samme uden vores gode veninder, og der er især 6 venindetyper, der er fantastiske at have, når du rammer 30’erne

Alle der har rundet de 30 år – eller nærmer sig dem med hastige skridt – har bemærket, at deres vennekreds ikke længere er den samme, som den var for 5-10 år siden. Hvorfor? Fordi livet kom i vejen. Man blev ældre. Man gik hver sin vej både uddannelses- og arbejdsmæssigt. Og kort sagt voksede man måske bare fra hinanden. Når friheden fra studietudet forsvinder, og man ikke længere har de samme muligheder for at tage i biografen på onsdage, have en hel seriedag om torsdagen eller bruge den halve mandag i det lokale shoppingcenter, så forandrer tingene sig bare.

Siden vores 20’ere er vennekredsen måske skrumpet ind. Overfladiske bekendtskaber er skåret fra. Og det samme er dem, vi kun havde få fællestræk med i perioder. Tilbage er de venskaber, der virkelig betyder noget for os. Og som højst sandsynligt vil vare hele livet. Og måske er der kommet nye til, som du slet ikke kan forestille dig at have levet uden. 30’erne er bare en ny fase i livet, og hvor du før havde brug for en stor omgangskreds, har du måske snarere behov for de helt rigtige vennetyper, der hver især kan tilføje lige præcis den slags venskab, du har brug for.

veninder, hygge, venskab, roomie, roommate, lejlighed, hjem, bolig
Der er ikke meget i livet, der er vigtigere end at have nogen rigtige tætte veninder. I 30’erne skrumper din vennekreds ofte ind, men det gør ingen ting, så længe det er de rigtige, der bliver tilbage. (Foto: Pexels)

Læs også: Louise og Christina er bedste veninder – og businesspartnere

1. Din bedste veninde

Det her er din “one and only”. Din “person”. Det er Christina Yang til din Maredith Grey. Det er hende, du ikke kan leve uden. Hende der kender dig bedre end alle andre; hun kan navnene på alle dine ekskærester, ved alt om dine uheldige scoringer og ved præcis, hvad du har brug for, når du er nede. Hun har været med dig igennem tykt og tyndt, og du ved, at du altid kan regne med hendes støtte og omsorg. Det er hende, du går til, når du er i tvivl om, hvilken vej, du skal gå. Det er hende, du går til, når du har kærestesorger, har nyheder, eller bare har brug for en pause fra hverdagen.

Hun er altid til at regne med. Og I har så mange minder sammen, at I ofte kan bruge en hel aften på at snakke om de gode gamle dage. Hun vil altid have din ryg, men hun er heller ikke blev for at give dig hendes ucensurerede mening, når hun mener, du har brug for den . I  kender hinandens hemmeligheder, fortid og drømme og så ved I bare, at ligemeget hvor sjældent eller ofte I ses, så vil tingene altid været det samme. I har set alle sider af hinanden gennem årene. Både the good, the bad and the ugly. Og derfor ved du, at du kan være 100% dig selv i hendes selskab.

venskaber, veninder, livet, tillid, bedste veninde, venskab, veninder
Der er ingen som din bedste veninde. Du har altid kunne regne med hende, ligesom du ved, at hun altid kan regne med dig. Sådan har det altid været, og intet vil ændre det. (Foto:Elle Hughes, Pexels)

Læs også: Klumme: Dybe venskaber skabt i 20’erne holder ofte for livet 

2. Den impulsive veninde

I en hverdag hvor ugerne går hurtigt med arbejde, undervisning, madlavning, rengøring og andre kedelige voksenting, har du brug for en pause fra det hele. Og her kommer den impulsive veninde ind i billedet: Det er hende der ikke er bleg for at tage til stand up torsdag aften, nyde et lækkert måltid mad på jeres yndlings cafe efter arbejde, eller tage en tur i biografen mandag eftermiddag. Det er hende, der får de skøreste indfald og idéer og er hurtigt til at få dig med på dem – men det er i den grad også hende, der er den første til at sige “lad os gøre det”, når du kommer på banen med dine.

Hun er den, der kan få dig med på en tredages storbyferie til Budapest om en uge, fordi hun har fundet billige billetter. Hun er også den, der får dig med på en girls night out den kommende weekend, fordi I trænger til at danse og have det sjovt. Hun er det friske pust, du  har brug for i dit liv. Hun er god til at få dig til at give slip på kontrollen og bare nyde nuet og huske på, at du er andet end “husmor”, kæreste og kollega. Og det er så sindsygt vigtigt at give dig selv tid, plads og lov til at hoppe med på hendes tossede indfald – for sammen får I et hav af oplevelser, I sent vil glemme.

venindetyper, veninder, typer, venskaber, venner, hygge, afslapning, oplevelser
Vi bliver aldrig for gamle til at være impulsive og nysgerrige. Og er der noget bedre end en veninde at dele det med? (Foto: Andrea Piacquadio, Pexels)

Læs også: Derfor bør du få dig en veninde i udlandet

3. Den sande veninde

Har du tal på alle dine overfladiske venskaber fra gamle dage? Starten af 20’erne var for nogen tiden, hvor antallet af bekendtskaber var vigtigere end kvaliteten af dem. Nogle af dine gamle bekendtskaber begynder så småt at flyde ud i sandet, og når I snakker sammen foregår samtalen meget på overfladeniveau. I vender gerne facaden af jeres liv og snakker lidt om løst og fast, uden at bevæge jer ind på de ting, der faktisk er vigtige for jer.

Den slags venskaber kan være fine. Det er dem, der bare er underholdende og hyggelige. Men der er også dem, der er mere end follow ups og overfladiske samtaler på Facebook. Det er nemlig den type veninde, der er en sand ven. Sammen med hende går i bag facaden og snakker om de ting, der er svære, udfordrende eller bare virkelig betydningsfulde. Men I taler heller ikke kun om livet. I lever det sammen.

I er aldrig blege for at få nye oplevelser eller prøve nye ting. I kan sagtes sidde og snakke om følelser. Både når livet er svært, men bestemt også, når I er lykkelige. Men det er også vigtigt for jer at skabe nye minder sammen og tilføje en masse oplevelser til bogen. I ses måske ikke så ofte, som I gerne ville – men når I gør, får I det bedste ud af det. I har et bånd som gør, at det er lige præcis denne veninde, du vil have ved sin side, når der sker noget stort i dit liv.

venindetyper, veninder, venskaber, venskab, piger, kvinder, oplevelser, snakke
Selvom der kan gå lang tid mellem i ses, så er det altid præcis det samme, når I endelig er sammen. (Foto: Kevin Laminto, Unsplash)

Læs også: Det drænende venskab: Sarah fortæller – derfor slog jeg op med min veninde

4. Den optimistiske og sjove veninde

Nogen gange kan tingene blive for alvorlige og livet kan virke en tant for uoverskueligt. Måske er der meget modgang på arbejdet, måske går det dårlige med kæresten, eller måske er du bare lidt opgivende og i dårligt humør – men uanset hvad, så kan din optimistiske og sjove veninde muntre dig op. Ligemeget hvor lidt overskud, du har, eller hvor dårligt humør du end er i, så kan du være sikker på, at hun får vendt skuden. I har det altid sjovt, når I er sammen. Og hun er verdensmester i at få dig til at grine.

I har samme humor, og hun ved altid lige præcis, hvad der skal til, for at få en smil på dine læber. I kan sagtens være seriøse, når det kræves, men I nyder begge to bare at hygge jer, have det sjovt og nyde hinandens selskab. Når du har nogle udfordringer, som du kan mærke, påvirke dig negativt, så er det ofte hende du går til, da du af erfaring ved, at hun altid ser på tingene med positive øjne: Hendes råd er altid brugbare og hendes optimisme smitter, og det er simpelthen umuligt for dig at være i dårligt humør, når du er i hendes selskab.

venindetyper, veninder, venner, venskaber, forhold, voksen, hygge
Når du har brug for sjov, spas og bare at koble fuldstændig fra, så er det din positive og sjove veninde, du ringer til. (Foto: Katie Treadway, Unsplash)

Læs også: Derfor havner nogle drenge i friedzone

5. Den trofaste veninde

Kan du huske 5-10 år tilbage, hvor du havde en masse veninder, du ikke rigtig kunne regne med? Halve aftaler blev til ingen aftaler. Løfter blev brudt og man vidste aldrig rigtig helt, hvor man havde hinanden? Det er slut nu. Det pis har vi simpelthen ikke tid til længere. Og når du sidder og revurderer dine venskaber, så ryger disse også hurtigt ud til højre, har jeg ret? For du har nemlig brug for en ven, som du bare ved, du kan regne med ligemeget hvad. Og den trofaste ven er bare et absolut must i 30’erne.

Det er hende, der altid er klar med et godt råd, et kram, en telefonsamtale sent om aftenen eller en gåtur søndag eftermiddag, fordi du har brug for at vende verdenssituationen. Du er ved at bygge fundamentet for resten af dit liv lige nu: arbejde, familie, karriere. Og du har brug for en veninde, der er til at regne med. Som er konsekvent. Og som er til at stole på. Hun er der altid for dig, hun har altid tid til at lytte på dine bekymringer, og hun vil dig alt det bedste. Og du kan være helt sikker på, at hun altid vil gøre sit for at hjælpe dig på vej i den rigtige retning.

venindetyper, veninder, venskaber, hygge, oplevelser, kærlighed, troskab
Det er så vigtigt at have en veninde, du ved, altid er der for dig. (Foto: Daria Shevtsova, Pexels)

Læs også: Tilgiv dig selv for alle de gange, du har elsket de forkerte mennesker

6. Din arbejds-veninde

Vi bruger ufattelig meget tid på vores arbejde. Og der sker bare så meget der, som vores familie, kærester og veninder ikke forstår eller kan relatere til. Derfor har du virkelig brug for en arbejds-veninde. Det er en kollega, som du kan arbejde tæt sammen med, men som du også kan grine med og snakke privat med. Hun er den, der ved præcis, hvad du går igennem fra 8 – 16. Hun lytter og forstår dine frustrationer, men hun er også den, der deler dine glæder og opture, når det går godt.

Når der er fredagsbar eller andre sociale begivenheder er I altid begge klar, og I timer også ofte jeres frokost, så I kan høre om hinandens weekend, eller hvordan arbejdsdagen ellers skrider frem. Måske bruger i bare tiden sammen i frokostpauserne eller spiser aftensmad sammen efter arbejde – men måske kan det også udvikle sig til et dybere venskab, hvor I inviterer hinanden med til fødselsdage, fester, sociale begivenheder eller bryllupper. Ligegyldigt hvad, så er der intet som at have en rigtig god veninde på arbejdet.

 

kollega, venindetyper, venskaber, arbejde, veninder
Med alle de timer du bruger på arbejdet er det bare super vigtigt at have en veninde, du kan gå til i løbet af dagen. (Foto: Christina Morillo, Pexels)

Læs også: 10 tegn på at dit forhold er langsigtet

· Mere fra samme kategori ·