Læs også:

Close
kærlighed tinder happn date dating kærester par (Foto: Unsplash)

Store datingtendenser for 2020

Mit liv  | 

Vores dating-adfærd har med tiden ændret sig. Eksperter fra den globale dating-app Happn har spået om især syv datingtendenser, der vil blive brugt meget i det nye år

Online dating har haft et stort gennembrud. Kigger vi blot ti år tilbage, mødte vi kærligheden på helt andre måder, end vi gør i dag. Dating-apps og sociale medier har gjort det lettere tilgængeligt for os at møde nye mennesker. Eksperter fra Happn vil gerne hjælpe dig med at mestre dating-sproget. Derfor har vi samlet denne liste, som er god at kende, når du begiver dig ud på dating-markedet i år.

kærlighed tinder happn date dating kærester par (Foto: Unsplash)
Eksperter fra datingappen Happn er gået sammen og har spået syv datingtendenser. (Foto: Unsplash)

1. Astrodating

Datingeksperter spår, at stjernetegn og astrologi vil blive endnu mere ‘trendy’ i dating-verdenen i 2020. Astrodating går ud på at spå om, hvordan daten vil blive, afhængig af om dig og din date har kompatible stjernetegn.

Er man en ægte astrodater, så har ens dates stjernetegn stor betydning for, hvorvidt man ‘matcher’ sammen afhængigt af ens eget stjernetegn, og derfor hvem man vælger under jagten efter den store kærlighed.

stjernetegn stjerner dating horoskop (Foto: Unsplash)
Eksperter fra den ledende dating-app Happn har spået, at astrologi vil spille en større rolle i vores dating-vaner fremover. (Foto: Unsplash)

2. Klimadating

Når du tager et bevidst valg på daten for at vise, at du bekymrer dig om klimaet og deltager i debatten. Især noget man lægger mærke til, hvis din date prøver at imponere dig med valget af genbrugstøj og ønsket om at mødes på en vegetarisk restaurant.

par (Foto: Shutterstock)
Måske din date foreslår noget helt tredje, og vil rykke mødet ud til et grønnere, mere klimavenligt sted ude i skoven. (Foto: Shutterstock)

3. Insta-ffcielt

Glem tiden hvor et forhold blev officielt, når det blev slået op på Facebook. Nu er det Instagram, der gælder. Har du lagt et billede op af den person, du dater? Så er I højst sandsynlig sammen. I hvert fald i jeres venners øjne. Hold øje med Instagram – et nyt Instagram ‘post’ af din veninde og ham fra festen afslører meget mere, end hvad man lige går og tror.

veninder, venskab, yngre jeg, tilbageblik, refleksion, råd
”Jeg så, at du lagede et billede af Andreas op, er i sammen nu?”.  (Pexels)

4. Glimtning

Udtrykket refererer til, når du deler billeder fra en date med dine venner. På billederne kan de se, at du er på date, men uden at vise ansigtet på den person, du dater. Det vil sige, du giver dem et glimt uden at afsløre for meget.

Det populære “sushi/pasta”-billede hvor man lige får et glimt af, at du er ude at spise med en, får de fleste af os til at tænke det samme –”hvem var du på date med?”. Det kan skjules bedre.

date dating spise pasta kæreste fyr (Foto: Unsplash)
Denne ‘glimtning’ trend er for alvor kommet for at blive. (Foto: Unsplash)

5. Spørgsmålsstrejke

Du er på date, måske mødes I for første gang. Du stiller spørgsmål hele aftenen men får ingen tilbage. Hvis du spørgsmålsstrejker, holder du op med at stille spørgsmål og markerer, at du er træt af at være den eneste, der trækker læsset under daten.

De fleste af os har vel prøvet det at have en samtale med en, som kun udelukkende taler om sig selv. Det er det værste. Her må du trække en streg i sandet og spørgsmålsstrejke.

Pige keder sig mens kæresten snakker alt for meget (Foto: All Over)
Når fyren bare ikke kan holde op med at tale om sig selv, er man til sidst tvunget til at spørgsmålsstrejke. (Foto: All Over)

6. Insta-shadowing

Et begreb der anvendes, når en person udelukker sin partner på sociale medier.

”Er du stadig sammen med Thomas? Man ser ham aldrig på din Instagram.”

likes, instagram, followers, følgere
Begrebet Insta-shadowing er ligeledes blevet spået til at spille en rolle i vores dating-vaner. (Foto: All Over)

7. Dateox

Et begreb der sigter mod at du rydder ud blandt dine ‘crushes’ i diverse dating-apps. Det kan være skønt at få mange crushes, især hvis man ikke rigtig er sikker på, hvad man er ude efter. I 2020 vinder kvalitet dog over kvantitet.

”Jeg lavede en dateox i går, og nu har jeg kun personer tilbage, som jeg faktisk kommunikerer med på Happn.”

dating date sociale medier happn (Foto: Happn)
Eksperterne mener, at begrebet Dateox bliver brugt af mange, og at det kommer til at blive brugt mere i 2020. (Foto: Happn)

Kilde: Happn

 

· Mere fra samme kategori ·