Læs også:

Close

Rejseguide: Mine top 5 rejsedestinationer

Rejser  | 

Er du i tvivl om, hvor din næste ferie skal gå til? Og skal det være storby eller charter? Find inspiration blandt mine fem foretrukne rejsedestinationer

“At rejse er at leve”. H.C. Andersen havde så evigt ret, da han skrev ordene i 1840’erne. For at rejse er virkelig at leve! Jeg kender ikke mange ting, der er bedre end den følelse, jeg får i maven, når jeg sidder i Kastrup lufthavn og er klar til afgang. Hvad end det er en forlænget weekend eller 14 dages ferie, så er følelsen i lufthavnen altid den samme.

Derfor har jeg og min kæreste også rejst utrolig meget de sidste par år. Og der er bare nogen rejsedestinationer, som har fået en helt særlig plads i mit hjerte. Det kan der være mange årsager til lige fra atmosfæren, kulturen, arkitekturen, maden, menneskene og meget meget mere. Men én ting er sikkert: Jeg elskede alle fem byer i denne artikel, og derfor ligger de i min top 5 over yndlings rejsedestinationer. Hvis der er nogen, du mangler af krydse af på din rejseliste, så er det bare at booke en billet!

rejsedestinationer, ney york, usa, shopping, rejseguide, oplevelser
Hvis du elsker at tage billeder, når du er på ferie, så kan du godt beholde din telefon eller kamera i hånden, når du er i New York. Du kan simpelthen ikke lade være. (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Rejsetendenser for 2020 – se det kommende års rejsetendenser 

1. New York, USA

Jeg elsker, elsker, elsker New York. Byen der aldrig sover. Byen, der er fuld af liv. Byen, der er fuld af uendelige shoppingmuligheder, oplevelser, muligheder … Vi er så heldige at have venner, der bor derovre, og derfor har vi ekstraordinært mulighed for at besøge Manhattan jævnligt. Der er så meget at se, at vi stadig har en masse til gode, men hvis du alligevel overvejer at rejse til storbyen over alle storbyer, så får du her et par tips til, hvad du kan bruge tiden på, når du lander.

Se et teaterstykke på Broadway – det er en helt unik oplevelse, og du kan få billetter billigt på Times Square. Gå over Brooklyn Bridge og se Manhattan fra Brooklyn – det er en fænomenal udsigt, og på vejen kan du tage et billede af den berømte Manhattan Bridge. Tag en pause i Bryant Park. Nyd travlheden på Times Square. Og sidst men ikke mindst: Er du besat af makeup, så snyd ikke dig selv for en tur i The Cosmetics Company Store i outletcenteret Jersey Gardens i Jersey. Der sparer du op til 50% på produkter fra Estée Lauder, Clinique, Bobbi Brown blandt mange. New York har det hele, så afsted med dig!

new york, rejsedestinationer, rejseguide, ferie, rejse, opdagelse, turist, rejseguide
Der er en grund til, vi har været i New York 5 gange siden 2017. Byen er simpelthen fantastisk! (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Rejseguide: 5 tips til New York jomfruen

2. London, England

Et sted, vi aldrig kan få nok af, er London. Det er min absolutte yndlings hovedstad i Europa, og det er der mange grunde til. Byen har så meget at byde på, så mange ting at se, og virkelig gode shopping muligheder. Vi vælger altid at bo centralt i byen, så vi har gåafstand til Oxford Street, Tottenham Court Road Station, Covent Garden og Hyde Park. På den måde er vi tæt på det hele, og behøver ikke bruge oceaner af tid på at gå, hvis nu benene er trætte.

Overvejer du en forlænget weekend (eller flere dage) i den britiske hovedstad, er der flere ting, du skal se: Covent Garden er et must! Der er både hyggelige caféer, små boder på markedet, de sødeste små butikker og bare virkelig flotte omgivelser. Er du der en mandag, skal du tage på Maxwell’s til “Monday Madness”, hvor de har 50% på næsten hele deres menu! Derudover vil jeg anbefale dig at tage til Carnaby Street for at shoppe OG opleve en helt fænomenal vibe – du kan også se China Town på vejen.

Har du tid og lyst til at tage lidt væk fra centrum, så skal du også have National Gallery, Buckingham Palace og Notting Hill på din liste. Notting Hill er især et fantastisk område, kendt for dets smukke farverige bygninger og store marked. Er du til det kulturelle, så tag ind og se en musical! Jeg kan klart anbefale både Aladdin og Løvernes Konge.

london, rejse, mini guide, rejseguide, rejsedestinationer, storbyferie
London er min yndlings storby i Europa, og der er ikke noget bedre end en forlænget weekend i den britiske hovedstad. (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Storbyferier, du mærkeligt nok ikke har overvejet

3. Gran Canaria, Spanien

Gran Canaria har bare det hele: Sol, strand, pool, palmer, bådture, jetski, minigolf og shopping. Spørger du mig, er øen den perfekte sammensmeltning af alt det, man har brug for, når man rejser på charter. Vi boede på et 5-stjernet hotel med all-inclusive, så vi brugte ofte formiddagen ved poolen med kolde forfriskninger, aquafitness (for dem der ville være med), solbadning, afslapning og ren hygge.

Vi havde lejet en bil (hvilket jeg klart vil anbefale), så efter frokost stod den på oplevelser og opdagelser af øen. Det bød både på shoppingture til Las Palmas, det populære marked i Puerto De Morgan, en sejltur med Africat, hvor vi både paraglidede og stod på jetski,  og en pokkers masse ture til Puerto Rico, som er mit absolutte yndlingssted på øen. Den lille by har både strande, minigolf og generelt bare en virkelig hyggelig vibe!

Mange siger, at Gran Canaria er overvurderet og mega turistet, men det er slet ikke min opfattelse af øen. Selvfølgelig er der mange turister – men det er også værd at huske på, at der er en årsag til, at mange vælger Gran Canaria som en fast destination, når de skal på solferie. Vi skal helt sikkert tilbage!

spanien, gran canaria, rejseguide, rejsedestinationer, solferie, storbyferie, sol, strand
Vores solferie til Gran Canaria sidste sommer var en af de bedste ferier, jeg længe har været på. (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Sådan handler du med stil i andre lande

4. Budapest, Ungarn

Budapest er i min øjne stadig så undervurderet et rejsemål! Byens popularitet er dog vokset støt de sidste par år, og jeg forstår virkelig godt hvorfor. Jeg elsker Budapest! Byen opdeles i Buda- og Pest af floden Donau. På Pest siden, er der liv, glade dage, butikker, mennesker, massevis af restauranter og en masse ting at se – hvor du med fordel kan køre rundt i byens dobbeltdækkede turistbusser for at få det hele med. Og bare rolig, bussernes rute tager dig også med videre til Buda-siden.

Her finder du smukke historiske bygninger såsom Fiskebastionen, Citadellet og Gellért Badet. Sidstnævnte er et blandt mange af de termiske bade, som byen er kendt for. Snyd endelig ikke dig selv for sådan en oplevelse! Derudover kan du tage en tur i Budapest Eye og se byen oppefra, tage en tur over Kædebroen, gå langs Donau-promenaden  og se begge siden af byen, tage en sejltur på floden om aftenen, så du kan se byen oplyst og nyde den smukke arkitektur og ikke mindst maden!

Maden er ufattelig billig i Budapest. Vi spiste på en lækker italiensk ret og betalte omkring 350 kroner for en treretters menu til os begge. Morgenmaden var fast på morgenmadscafeen Cirkuz, som er absolut fantastisk, anbefalelsesværdig, og hvor du får virkelig meget for pengene. Tro mig, du vil aldrig fortryde en tur til Budapest!

budapest, ungarn, rejseguide, mini rejseguide, rejsedestinationer, ferie, rejse, oplevelser
Budapest har det hele. (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Rejseguide: Oplev smukke og indbydende Budapest

5. Paris, Frankring

Man siger jo, at Paris er kærlighedens by. Og der er da heller ikke mange rejsedestinationer, der er lige så romantisk som Paris. Vi brugte to hele dage på at bare at vade byen tynd, og jeg forelskede mig i byens charme undervejs. Langs Seinen er der mange hyggelige caféer, og er du der om sommeren, er der opsat liggestole og små isbode. Der er også mange små markeder, hvor du kan købe håndtegninger af byen, plakater, små ikoniske statuetter, og få lavet karikaturtegninger.

Er du kulturel, byder byen på ufattelig mange smukke vartegn lige fra Eiffeltårnet, Triumfbuen, Sacré Coeur, Montmartre, Louvre, Musée d’Orsay og Jardin des Tuileries. Sidstnævnte er den smukkeste offentlige have beliggende mellem Louvre og Place de la Concorde. Vi brugte flere timer i haven i sommersolen – og det er de hyggeligste omgivelser, hvor du har helt fred for storbyens stress og jag. Vil du forevige kærligheden til din kæreste, kan I sætte en lås med jeres initialer på en af de mange broer over Seinen.

rejse, rejsedestinationer, rejseguide, frankrig, oplevelser
Paris har mange smukke vartegn – så er du til kultur og arkitektur, skal du måske overveje Paris som rejsemål. (Foto: Camilla Filskov)

Læs også: Her er gode tips til at gå offline i ferien

· Mere fra samme kategori ·