Læs også:

Close
gruppe arbejde frivilligt hjælpe mennesker (Foto: Unsplash)

NEWS: Vestjyder er Danmarksmestre i frivilligt arbejde

Nyheder  | 

Vestjyder er Danmarksmestre i frivilligt arbejde · Norwegian indfører nye regler for håndbagage · Forbrugerrådet Tænk: Der er brug for en national handlingsplan for tøjspild · Heldig dansker er blevet mangemillionær · Zalando lancerer kollektion med fokus på bæredygtighed  · Corona-virus skaber uro på aktiemarkederne · Tivoli lover sne-garanti · Fodboldkongen slår alle · Dagens billede: Spektakulært kontor på catwalken

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vestjyder er Danmarksmestre i frivilligt arbejde

En ny undersøgelse viser, at 42 procent af voksne vestjyder har udført frivilligt arbejde inde for det seneste år. Vestjydernes forkærlighed for frivilligt arbejde er især idrætsarbejde, som bringer dem til tops i statistikken over frivilligt arbejde. Heraf har hver sjette vestjyde været idrætsfrivillig. Det oplyser Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Landsgennemsnittet, hvor danskerne som helhed svarer på, om de har udført frivilligt arbejde i årets løb, ligger på 33 procent, hvorfor vestjyderne markant placerer sig langt over gennemsnittet.

gruppe arbejde frivilligt hjælpe mennesker (Foto: Unsplash)
Ikke mindre end 16 procent af alle vestjyder (svarende til hver sjette) beskæftigede sig frivilligt med idrætten i 2018. Det oplyser Danmarks Statistik. (Foto: Unsplash)

Læs også: 10 irriterende bemærkninger, du hører, når du arbejder i butik

Norwegian indfører nye regler for håndbagage 

Flyselskabet Norwegian har implementeret nye regler for håndbagage, som gælder for bookinger foretaget fra 23. januar 2020 og frem.

Norwegian oplyser, at alle passagerer kan, uanset type af flybillet, medbringe en taske som kan stå under sædet foran dem. Desuden kan de passagerer, der rejser på Lowfare+, Flex, Premium eller Premium Flex-billetter også medbringe en kabinetaske til opbevaring i bagagehylderne.

Dog oplyses der at passagerer, der rejser på Lowfare-billetter kan vælge at tilkøbe en ekstra kabinetaske til bagagehylderne for et beløb før afrejse, hvis kufferten ikke kan være under sædet foran dem.

Har man købt en rejse hos Norwegian før den 23. januar 2020, så gælder de nye bagageregler ikke for rejsen.

fly rejse norwegian himmel sky skyer (Foto: MY DAILY SPACE)
De nye bagageregler gælder for bookinger foretaget fra 23. januar 2020.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Rejseguide: Mine top 5 rejsedestinationer

Forbrugerrådet Tænk: Der er brug for en national handlingsplan for tøjspild

Forbrugerrådet Tænk er i denne uge gået ud og sagt, at der er brug for en national handlingsplan for tøjspild.

Tøjproduktion er blandt de største klima- og miljøsyndere, og en prognose viser, at tøjforbruget i det kommende årti vil skyde voldsomt i vejret, hvilket der med en national handlingsplan skal sættes en stopper for overproduktion og spild for.

– Tøjproduktion udgør en stor belastning for miljø og klima. Siden 1975 er den globale produktion af tekstilfibre tredoblet. og en prognose peger på, at forbruget af tøj og sko stiger med 63, forklarer formand for Forbrugerrådet Tænk Anja Philip.

 

tørklæder tøj (Foto: Unsplash)
Forbrugerrådet Tænk har udtalt, at der er brug for en national handlingsplan for tøjspild. (Foto: Unsplash)

Læs også: Second hand guide: Et billigt og bæredygtigt valg

Heldig dansker er blevet mangemillionær

Onsdag aften løb en heldig dansker med en af de helt store gevinster, da vedkommende vandt førstepræmien i Vikinglotto.

Præmien lød på 206 millioner kroner og er hidtil den største gevinst, der er vundet i Vikinglotto i Danmark. Dog har Danske Spil endnu ikke været i kontakt med vinderen. Det oplyser TV2.

Rekorden blev derfor slået, da den hidtidige største gevinst lød på 140 millioner kroner i 2016. Det skriver TV2 Nyhederne.

Præmien lød på 206 millioner kroner, og er hidtil den største gevinst. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Bet 365-direktør får dagligt lønseddel på 7,7 millioner

Zalando lancerer kollektion med fokus på bæredygtighed

Zalando lancerede mandag den 27. januar en eksklusiv capsule kollektion med stort fokus på bæredygtighed, som var designet af blandt andet Blanche, Designers Remix og Han Kjøbenhavn.

Hos Zalando kan man finde over 20.000 produkter, hvor mere end 240 forskellige brands allerede er markret med ’bæredygtighed’. Ni af disse brands er derfor blevet udvalgt til at designe ’styles’ til den nye, bæredygtige kollektion i samarbejde med Zalando.

Alle ni brands har bragt deres eget unikke, bæredygtige værdisæt, en række bæredygtige materialer og produktionsteknikker, samt en reduktion i brugen af pesticider og vand i projektet. Det oplyser Zalando i en pressemeddelelse.

mode fashion week modeugen zalando (Foto: Zalando)
Alle ni brands er kendt for at være med til at sætte dagsordenen inden for bæredygtig mode og er blevet tildelt opgaven at designe en bæredygtig kollektion, det skriver Zalando. (Foto: Zalando)

Læs også: Street style: De bedste styles fra Fashion Week

Corona-virus skaber uro på aktiemarkederne

Det er ikke kun blandt folk, at Corona-virussen skaber uro. Nu har den også ramt aktiemarkederne.

Globale aktier har været på en rutsjebanetur i denne uge, og markederne faldt i mandags med lige under to procent, men de er senere kommet delvist igen.

De handler dog fortsat på nyheder om spredning af corona-virussen. Reaktionen skal også ses på baggrund af de seneste måneders kursstigninger drevet af øget investoroptimisme, hvor markederne har været stigende. Det udtaler chefstrateg Andres Østerheden, og strateg Hertta Alava fra Nordea Private Banking.

Trods det at sygdommen har spredt sig hurtigt fra byen Wuhan, siden udbruddet kom tilbage i december, forudser Nordea Private Banking dog, at påvirkningen af aktiemarkederne både økonomisk og markedsmæssigt bliver af kortvarig karakter, da det ikke forventes, at virussen udvikler sig til en global epidemi.

marked finans vækst (Foto: Unsplash)
Corona-virussen har også påvirket aktiemarkederne. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

Tivoli lover sne-garanti

Det er muligt, at det ikke kommer til at sne meget i år, ifølge DMI, dog lover Tivoli en masse sne-stemning, når de atter åbner dørene den i dag den 31. januar.

Da Tivoli tilbage i 2018 inviterede gæsterne indenfor til en ny vintersæson i februar måned, vakte det både national og international opsigt. Tivoli lover også denne gang et underholdende, smukt vinterunivers med blandt andet vinteraktiviteter, udsigt til nye lysscenografier og legeaktiviteter. Den nye rutsjebane Mælkevejen farer også med lysende røgsøjler gennem mørket og indgår med de øvrige kørende forlystelser i vinterprogrammet. Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Vinter i Tivoli finder sted fra den 31. januar til den 23. februar, hvor både vinterferie, Valentinsdag og fastelavn indgår i samme periode.

Tivoli vinter (Foto: Tivoli)
Gæsterne kan se frem til at opleve et gennemført vinterunivers med blandt andet skøjtebane, hvor interaktivt lys i isen følger skøjteløberne, skriver Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Fodboldkongen slår alle

Cristiano Ronaldo kan nu også kalde sig kongen over Instragram, idet han nu ligger på en klar førsteplads, hvad angår både indtægter fra mediet, men netop også lige har rundet 200 millioner følgere.

Juventus-stjernen er i dag den person i verden, der har flest følgere på både Facebook og Instagram. Men mon ikke fodbolden fastholdes, så længe kroppen kan holde til det.

Læs også: Det ustabile liv som professionel fodboldspiller

Dagens billede: Spektakulært kontor på catwalken

Til årets Copenhagen Fashion Week stod CUSTOMMADE på kalenderen og indtog showet på anden vis, da modellerne ikke blot gik den traditionelle catwalk, men i stedet viste de flotte kollektioner frem med forskellige ‘settings’ og præsentationer som ‘Welcome to THE OFFICE’.

Læs også: NEWS: Immunterapi anbefales for første gang til behandling af brystkræft

læge syg hospital kræft (Foto: Unsplash)

 

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·