Læs også:

Close
soldat maskingevær krig irak iran (Foto: Unsplash)

NEWS: Tyskland trækker nogle af sine tropper fra Irak

Nyheder  | 

Tyskland trækker nogle af sine tropper fra Irak · Ikonisk spillested brændt i London · Russell Crowe hjælper i Australien · IKEA betaler 300 millioner kroner i erstatning · Claes Bang som Dracula · Dagens billede: De 12-ugers skoleophold blev mandag indledt på den internationale skole Lemania-Verbier

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tyskland trækker nogle af sine tropper fra Irak

Den tyske forsvarsminister oplyser, at de af sikkerhedsmæssige årsager har valgt at trække nogle af sine tropper hjem fra Irak. Det var forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer og udenrigsminister Heiko Maas, der i går nat valgte at meddele tilbagetrækningen til den tyske Bundestag. Det skriver TV2 Nyhederne.

Et amerikansk brev blev desuden mandag aften dansk tid lækket. Det fremgik af brevet, at USA ville trække styrker ud af Irak. Den amerikanske forsvarsminister Mark Esper var dog hurtig til at udmelde til et pressemøde, at det ikke passede. USA’s soldater bliver derfor, men stabschefen for den amerikanske hær general Mark Milley udtalte, at brevet var et udkast, som ikke skulle have været ude. Det skriver TV2 Nyhederne.

soldat maskingevær krig irak iran (Foto: Unsplash)
soldat maskingevær krig irak iran (Foto: Unsplash)

Læs også: Trump advarer – vi har udset os 52 mål for angreb

Ikonisk spillested brændt i London

Natten til tirsdag kæmpede brandfolk i London mod flammerne, der raserede den ikoniske bygning, der i dag huser spillested ‘Koko’. En tredjedel af bygningens tag stod i flammer, og op mod 60 brandfolk var på stedet i London-bydelen Camden. Det skrev London Fire Brigade.

Den historiske bygning, som for tiden er under renovering, har tidligere været anvendt som teater, oprindeligt under navnet ‘Camden Theatre’, men er i dag kendt som koncertsted under navnet ‘Koko’, hvor navne som Madonna, Coldplay, Lady Gaga og Prince har optrådt.

Det var omkring klokken 21.00 lokal tid, at alarmen tikkede ind om branden på stedet.

– Det er hjerteskærende at se Camden Palace i flammer i aften. En bygning, som huser så mange minder, og betyder så meget for os i Camden,’ skriver lokalpolitikeren Georgia Gould på Twitter.

Senere natten til tirsdag oplyste en kommissær i brandvæsnet, Jonathan Smith, på Twitter, at det var lykkedes at forhindre branden i at sprede sig.

Russell Crowe hjælper i Australien

Den store australske skuespiller kom aldrig til Golden Globe Awards men sendte på sin instaprofil et stort tak til komiteen bag.

Russell Crowe vandt en Golden Globe for sin hovedrolle i miniserien ‘The Loudest Voice’, men han kunne ikke selv tage imod den fornemme statuette, da han havde valgt ikke at møde op, og dermed melde afbud, for at blive i sit hjemland og beskytte sin familie. Det skriver The Guardian. Det blev Jennifer Aniston, der holdt takketalen, hvor netop Australien og klimaforandringer var omdrejningspunktet. Selv takker Russell Crowe også sine medskuespillere på sin instaprofil.

Læs også: De største Golden Globe Awards 2020

IKEA betaler 300 millioner kroner i erstatning

Svenske IKEA måtte op med hele 300 millioner kroner i forlig med familie til toårigt barn, der fik en IKEA-kommode ned over sig tilbage i 2017 og døde. 46 millioner dollars gik familiens advokat ud og fortalte, at forliget var endt. Det skriver USA Today.

Den toårige dreng døde, da kommoden ved navn ‘Malm’ på 76 centimeter væltede ned over ham.

– Selv om intet forlig kan ændre de tragiske omstændigheder, der har ført os her til, er vi glade for, at denne sag har nået en afslutning. Vi arbejder hårdt på denne sikkerhedsfare. Vi sender vores dybeste kondolencer, oplyser IKEA i en pressemeddelelse ifølge USA Today.

Familien vil iøvrigt donere seks millioner kroner fra forliget til organisationer, der arbejder for at lave kommoder, der ikke kan vælte.

ikea, indretning, bolig, kollektion, særkollektion, flytning, flytte, boligtilbehør, boligindretning
Det blev en dyr retssag for IKEA. (Foto: IKEA PR)

Læs også: Indret med IKEA’s kollektion

Claes Bang som Dracula

I lørdags fik miniserien Dracula premiere på Netflix med danske Claes Bang i hovedrollen som Dracula. Den er co-produceret med BCC og er skabt af Mark Gatiss og Steven Moffat. Hvert afsnit varer omkring 1½ time, der hvert har en cliffhanger, der gør serien bingeværdig.

Både den danske skuespiller og Dolly Wells (som spiller søster Agatha) får ros for deres skuespil. Anmeldelserne af miniserien er dog blandede.

Læs også: Ingen Oscar til Claes Bang

Dagens billede: De 12-ugers skoleophold blev mandag indledt på den internationale skole Lemania-Verbier

De fire børn; Deres Kongelige Højheder Prins Christian, Prinsesse Isabella, Prins Vincent og Prinsesse Josephine havde mandag første dag i Schweiz.

· Mere fra samme kategori ·