Læs også:

Close
fremmedkrigere børn ked tvangsfjerning (Foto: Unsplash)

NEWS: Regeringen vil fjerne børn i radikaliserede miljøer

Nyheder  | 

Regeringen vil fjerne børn i radikaliserede miljøer · Politi advarer mod afpresning på e-mail · Luftangreb i Syrien dræber 18 civile · Japanske myndigheder bekræfter første virus fra Kina · Gebyrer på at hæve kontanter i udvalgte automater · Demens-gennembrud løfter Novo Nordisk · Dagens Billede: Florence Pughs reaktion på sin Oscar-nominering

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Regeringen vil fjerne børn i radikaliserede miljøer

Regeringen ønsker endnu engang at øge fokusset på de personer, som har fravalgt Danmark for i stedet at drage krig for militante grupper og organisationer i udlandet. Heraf mener social- og indenrigsminister Astrid Krag, at det skal være lettere at tage forældremyndigheden og samværet med deres børn fra fremmedkrigere. Det skriver TV2 Nyhederne.

Af denne grund vil Regeringen forpligte kommuner til at fjerne de børn, der er vokser op i radikaliserede miljøer.

– I alle situationer, hvor der er et barn, der risikerer at vokse op i et radikaliseret og voldsparat miljø med den utryghed, det fører med sig, skal vi have beskyttet barnet bedre og løftet det ind i et andet miljø, siger social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til TV 2.

Regeringen har tidligere haft særligt fokus på at fratage dansk pas fra fremmedkrigere.

Politi advarer mod afpresning på e-mail

Endnu en bølger af truende e-mails dukker op i flere indbakker. Flere danskere oplever i øjeblikket et forsøg på masseafpresning. Forsøget på afpresning kommer via e-mail med overskriften ’VIGTIGT MEDDELELSE: SVAR NU’, advarer politiet. I mailen, som er på dansk, truer afsenderen med at dele kompromitterende videoer af modtageren i så fald, at modtageren ikke betaler 7.960 britiske pund i Bitcoins inden 48 timer. Det skriver TV2 Nyhederne. Desuden fraråder politiet, at modtagere af denne mail hverken betaler eller svare på mailen.

Politiet har oplyst et uddrag af mailen til TV2 Nyhederen, hvori der blandt andet står følgende.

– Jeg er en hacker, der har adgang til dit operativsystem. Jeg har også fuld adgang til din konto. Jeg har set dig i et par måneder nu …

Politi. Gule veste. Politi i gule veste. (Foto: Unsplash)
Politi advarer mod afpresning på e-mail med følgende overskrift: VIGTIGT MEDDELELSE: SVAR NU. (Foto: Unsplash)

Luftangreb i Syrien dræber 18 civile

Den syriske by Idlib blev onsdag ramt af et luftangreb udført af regimet, hvor 18 civile mistede livet.

Angrebet mod den sidste store oprørsbastion i Syren skete, hvor blandt andet et grøntsagsmarked og flere værksteder blev ramt på trods af, at der er indgået en våbenhvile i området. Dette oplyser den britiskbaserede overvågningsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder (Sohr) onsdag aften.

Det fremgår ifølge overvågningsgruppen, at to børn og en redningsarbejder er blandt de dræbte. Det skriver Jyllands-Posten.

missil
Den syriske by Idlib blev onsdag ramt af et luftangreb udført af regimet. (Foto: Pixabay)

Japanske myndigheder bekræfter første virus fra Kina

Den japanske Regering oplyser torsdag, at myndighederne har opdaget det første tilfælde af et nyt virus fra et udbrud i Kina. Heraf er en person død, og mange syge af det mystiske virus i Kina. Det skriver Politiken.

Ifølge nyhedsbureauet dpa oplyser Japans sundhedsministerium, at en kinesisk statsborger, som bor i Kanagawa-præfekturet nær Tokyo, blev testet positiv for corona-virus. Dette skete efter, han var rejst til den centrale by Wuhan i Kina tidligere i januar, skriver Politiken.

sygdomme opdages senere hos kvinder end hos mænd (Foto: Unsplash)
Den japanske Regering oplyser torsdag, at myndighederne har opdaget det første tilfælde af et nyt virus.  (Foto: Unsplash)

Gebyrer på at hæve kontanter i udvalgte automater

Ifølge avisen Danmark, vil forbrugere risikere store gebyrer, når de hæver kontanter i hæveautomaten, hvilket tidligere var gratis.

Situationen kommer af, at danske banker er begyndt at sælge deres hæveautomater til andre virksomheder, heriblandt har Sydbank og Jyske bank solgt nogle af deres. Flere af hæveautomaterne er blevet solgt til virksomheden Loomis, der håndterer og transporterer værdier og kontanter for detailhandlen og finanssektoren.

Af denne grund vil det derfor betyde, at der nu vil pålægges et gebyr op til 30 kroner per hævning, dog kun på de pågældende automater. Det skriver avisen Danmark. Årsagen bag gebyrerne er, at hæveautomaterne ikke længere er dankort-automater. Stikker man sit Visa-dankort i automaterne for at hæve kontanter, vil der ske en Visa-hævning, hvor nogle banker tager gebyr for dette.

Ida Marie Moesby, som er økonom hos Forbrugerrådet Tænk, udtaler til TV 2, at det er problematisk, at hæveautomaterne bliver solgt til private aktører.

bank, penge, money, euro
Sydbank og Jyske bank har solgt nogle af deres hæveautomater til virksomheden Loomis. (Foto: Pexels)

Demens-gennembrud løfter Novo Nordisk

Der blev onsdag i København slået flere rekorder på fondsbørsen. Dette kommer af, at et Novo Nordisk-middel har vist evne til at udsætte demens, hvilket fik Novo-aktien til at slå rekord fra 2015. Hvis midlet en dag kan bruges til behandling af demens, så vil det føre til et milliardstort marked for Novo Nordisk.

Aktien steg med omkring fem procent i værdi, og sendte Novo Nordisks markedsværdi over 1.000 milliarder kroner. Desuden blev der sat rekord i C25-indekset, der består af de største og mest værdifulde virksomheder i Danmark. Det skriver Berlingske.

overlevelseschancen øges markant (Foto: Pxhere)
Et Novo Nordisk-middel har vist evne til at udsætte demens. (Foto: Pxhere)

Dagens billede: Florence Pughs reaktion på sin Oscar-nominering

Skuespillerinden Florence Pugh var tilsyneladende begejstret for sin første Oscar-nominering for sin medvirken i filmen ‘Little Women’. Billederne af skuespillerens reaktion har vakt stor opmærksom i medierne lige siden.

 

Læs også: NEWS: Dansk retskrivningsordbog opdateret 205 nye ord

ordbog, dictionary, ord, bog

 

 

· Mere fra samme kategori ·