Læs også:

Close
fyrværkeri nytår (Foto: Unsplash)

NEWS: Nytår 2020: Kraftigt fald i antallet af øjenskader

Nyheder  | 

Nytår 2020: Kraftigt fald i antallet af øjenskader · Dronningens nytårstale: Vi skal passe på planeten · Det brænder stadig i Australien · Millennials keder sig dobbelt så meget på arbejdet end deres forældres generation · Kate Hudsons jul · Dagens video: For 9. år i træk stod ‘Muslimer for Fred’ for oprydning af Rådhuspladsen i København. Tak

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nytår 2020: Kraftigt fald i antallet af øjenskader

Der var et kraftigt fald i antallet af øjenskader nytårsaften. Det udtaler Jørgen Villumsen, overlæge Rigshospitalet, Glostrup. I alt var der 45 fyrværkerirelaterede skader nytårsnat, hvoraf der var ni øjenskader i alt. Kun to var alvorlige øjenskader. Hyppigste årsag er vildfaren raket.

Til gengæld opstod et nyere fænomen nemlig, at brandfolk og politi blev beskudt med fyrværkeri. Ialt var der 17 tilfælde af angreb mod politi og brandfolk. Brandfolk blev endda lokket i baghold for derefter at blive beskudt. En 17-årig er anholdt i forbindelse dermed. Dette oplyser Danske Beredskaber.

En 20-årig mand er desuden nytårsdag idømt 60 dages ubetinget fængsel, efter han udsatte to personer for fare i Toftlund i Sønderjylland ved at affyre et bomberør direkte mod dem. Det skriver TV2.

fyrværkeri nytår (Foto: Unsplash)
Danskerne fejrede indgangen til det nye årti. (Foto: Unsplash)

Læs også: 2017: 267 kom på hospitalet nytårsaften med fyrværkeriskader

Dronningens nytårstale: Vi skal passe på planeten

I tirsdags holdt Dronning Margrethe sin nytårstale nummer 48. Især tre ting sprang frem i Dronningens nytårstale. Nemlig hendes tale omkring månelandingen i 1969 for 50 år siden, hvor man for første gang kunne se Jorden og “den blå planet” og over til vores planet i dag. Hun pointerede, at vi skal passe på planeten, der er sårbar. Hun adresserede også det fælles ansvar, vi har, for at gøre noget ved det.

Men også hendes link mellem 2. verdenskrig, hvor det 9. april 2020 er 80 år siden, Danmark blev besat, og over til verdens stigende antisemitisme.

– Det er beskæmmende at opleve, hvordan antisemitismen igen stikker sit grimme ansigt frem, også her hos os. Antisemitisme, intolerance og undertrykkelse af anderledes tænkende hører ingen steder hjemme. Det er noget, som vi skal være opmærksomme på og hjælpe hinanden med at modarbejde, formandende dronningen.

Dronning Margrethe kom også ind på ensomhed, der er et stadig stigende problem i vores samfund og som rammer mange; unge som gamle.

Dronning Margrethe og Oh Land i nyt samarbejde
Dronning Margrethes nytårstale var stærk. (Foto: BaxLindhardt)

Læs også: Klimatosse vandt som årets ord

Det brænder stadig i Australien

Yderligere tre er dræbt af brænde i Australien. De voldsomme brænde, der tog til over nytår i det sydøstlige Australien har dermed kostet flere menneskeliv. To af de dræbte er fundet omkomne i hver deres bil, mens den tredie er fundet i et hus. Det vurderes dermed, at der indtil nu er 15 personer, der er døde i forbindelse med den igangværende brændsæson i landet. Omkring 50.000 hjem er stadug uden strøm i South Wales. Det skriver The Independent.

Også dyrene har måtte lide under de mange brænde. Næsten 500 millioner dyr er siden september døde som følge af naturbrandende. Antallet forventes at stige, når ilden er under kontrol. Det skriver TV2.

Læs også: Koalaen meldes funktionelt uddød efter de store ildebrande 

Millennials keder sig dobbelt så meget på arbejdet end deres forældres generation

Ifølge undersøgelse foretaget af Forbes er der dobbelt så stor sandsynlighed for, at Millennials (1981-1996 årige) keder sig på jobbet end deres egne forældres generation gør. En problemstilling som mange virksomheder ikke helt har løst udfordringen på. Men istedet for at se det som en udfordring, mener Forbes, at man skal se på det som en mulighed for at få godt fat i den yngre generation.

webcam, kamera, computer, macbook, pc, hacker, hacking, arbejde, skole, studie, pige, kvinde, job
Keder du dig på jobbet? (Foto: Pexels)

Læs også: Charlotte arbejder for sloggi

Kate Hudsons jul

Skuespiller Kate Hudsons julebillede med familien er episk, og der er  ingen tvivl om, at de tager julen alvorligt og går ‘all in’. Imens julen stod for døren var Kates forældre; Goldie Hawn og Kurt Russell, igang med optagelserne til ‘The Christmas Chronicles 2’ som Mr. og Mrs. Claus. Selv Kates søn Bing havde en lille rolle i den første film. En rigtig ‘julefamilie’.

Læs også: Mig og min celeb-mor

Dagens video: For 9. år i træk stod ‘Muslimer for Fred’ for oprydning af Rådhuspladsen i København. Tak.

· Mere fra samme kategori ·