Læs også:

Close
børn kede af det triste eftertænksomme (Foto: Unsplash)

NEWS: Mette Frederiksen brugte sin første nytårstale som statsminister på at tale børnenes sag

Nyheder  | 

Mette Frederiksen brugte sin første nytårstale som statsminister på at tale børnenes sag · Hilary Duff gift · Caroline Fleming viser ny kæreste frem · X Factor er tilbage · Dagens video: Pave Francis bliver sur nytårsaften

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mette Frederiksen brugte sin første nytårstale som statsminister på at tale børnenes sag

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen understregede, at flere udsatte børn bør tvangsfjernes fra deres forældre og pointerede igen, at hun vil være børnenes statsminister.

Statsministeren brugte samme dagsorden i valgkampen, hvor hun fokuserede på, at Danmark skal være det bedste sted at være barn i. På årets første dag gentog hun det endnu en gang, da hun indledte talen med at sige, at hun havde truffet et valg om altid at stå på børnenes side.

– I dag får nogle forældre for mange chancer. Måske i den bedste mening. Men når en 12-årig bliver fjernet fra hjemmet, så ligger der ofte 11 dårlige år bag, sagde Mette Frederiksen.

Hun understregede også, at 2020 skal være starten på at lægge berøringsangsten væk, hvor hun vil sætte mere fokus på, at udsatte børn skal have et nyt hjem tidligere end i dag. Derudover skal vilkårene for de anbragte børn også være langt mere stabile. Mette Frederiksen tilføjede, at det vigtigste for et barn er, at vokse op med tryghed, kærlighed og stabilitet, hvilket kan indebære, at flere udsatte børn bør bortadopteres for at få en bedre, reel start på deres liv.

Flere medier og politikere har efterfølgende været kritiske overfor Mettes tankegang om flere tvansfjernelser, der ikke må være et mål i sig selv.

børn kede af det triste eftertænksomme (Foto: Unsplash)
Mette Frederiksen talte meget om børnene i sin nytårstale. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ny ung socialdemokratisk regering

Hilary Duff gift

Sangerinde Hilary Duff blev weekenden op til jul gift med Matthew Koma ved en smuk ceremoni i deres have i Los Angeles. Parret mødte hinanden i oktober 2017.

Kjolen var usædvanlig smuk og havde 100 knapper, skulderpuder samt bar ryg. Både parrets initialer, bryllupsdagen samt børnenes initialer (Luca på syv år, som hun har med hockeyspiller Mike Comrie, samt Banks, der er 14 måneder og som hun har med Matthew) var broderet på kjolen, fortalte designer Jenny Packham til Vogue, der har designet kjolen.

Læs også: Over en million gæster har fejret bryllup via Airbnb

X Factor er tilbage

X Factor blev onsdag skudt i gang, og er allerede at se igen fredag klokken 20.00. De tre dommere var i hopla, og der var som altid den gode blanding mellem de virkelig dygtige sangere til de helt groteske indslag. Dem hvor man krummer så meget tæer, at det næsten er for pinligt at være vidne til. Men en af de helt sjove ting var Oh Lands mange spørgsmål, som fik smilet frem hos både Blachman og Ankerstjerne.

Læs også: 12 X Factor optrædener vi ikke glemmer

Caroline Fleming viser ny kæreste frem

Nytårsaften viste Caroline Fleming sin nye kæreste frem på Instagram, hvor hun i disse dage holder ferie i Thailand med sine børn – og altså den nye kæreste. Mange kommentarer kom til i kommentarfeltet, om “hvem manden var”. Men det er faktisk en ven, som hun har kendt gennem mange år. Et venskab der har udviklet sig til mere. Carste Friis, som kæresten hedder, står bag skomærket Billi Bi, så måske Caroline nu også skal være skodesigner.

Læs også: Få Sienna Millers Met Gala look

Dagens video: Pave Francis bliver sur nytårsaften. Paven har dog nu undskyldt.

· Mere fra samme kategori ·