Læs også:

Close
Metro københavn M3 (Foto: MY DAILY SPACE)

NEWS: M3 Cityring lukker midlertidigt i to uger

Nyheder  | 

M3 Cityring lukker midlertidigt i to uger · Canadisk premierminister vækker mistanke om bevidst handling under flystyrt i Iran · SF ønsker en ny karakterskala · Mette Frederiksens departementschef stopper · Justin Bieber diagnosticeret med alvorlig sygdom · DAGENS VIDEO: Best of X-factor 2019

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

M3 Cityring lukker midlertidigt i to uger

Fra søndag den 12. januar til søndag den 24. januar lukker metrolinjen M3 Cityring i København.

Årsagen til M3 Cityring lukker i to uger er, at der skal føres testkørsel på byens kommende metrolinje M4, der kører fra Orientkaj og Nordhavn til København H. Det er derfor af sikkerhedsmæssige årsager, at M3 Cityring lukker, så testkørselen kan foregå sikkert.

Omkring en million passagerer bruger M3 Cityring hver uge, skriver Metroselskabet. Der er derfor mange, der vil være nødt til at finde på alternative metoder at rejse på i København.

–   … Jeg ved, at vi kommer til at skuffe mange, når vi til januar er nødt til at lukke M3 Cityringen helt ned i to uger for at teste den nye metrolinje til Nordhavn M4, udtaler Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet.

Metro københavn M3 (Foto: MY DAILY SPACE)
M3 Cityring lukker fra den 12. januar til søndag den 24. januar. (Foto: MY DAILY SPACE)

Canadisk premierminister vækker mistanke om bevidst handling under flystyrt i Iran

Der er faldet mistanke om flystyrtet i Iran tidlig onsdag morgen. Den canadiske premierminister Justin Trudeau sagde til et pressemøde torsdag aften, at efterretninger kunne tyde på, at flyet med 63 canadiere blev skudt ned af iransk missil. Det skriver DR Nyheder.

– Vi har efterretninger, som indikerer, at flyet blev ramt af et iransk ‘jord til luft-missil’. Det kan meget vel være, at det ikke var hensigten, sagde den canadiske premierminister Justin Trudeau under pressemødet.

Premierministeren krævede en tilbundsgående undersøgelse af omstændighederne ved flystyrtet, da 176 mennesker mistede livet under flystyrtet kort tid efter det ukrainsk fly lettede fra Irans hovedstad Teheran. Derudover siger premierministeren, at Canada er nået frem til den konklusion baseret på oplysninger fra både canadiske og fra allierede efterretningskilder.

De iranske myndigheders forklaring på flystyrtet skyldtes en motorfejl i flyets ene motor. Det skriver TV2 Nyhederne.

Flystyrt
176 mennesker mistede livet onsdag under flystyrt i Iran. (Foto: Pexels)

SF ønsker en ny karakterskala

SF vil have en ny karakterskala, der skal gøre op med danske elevers karakterræs. Hvis det står til SF, så skal karakterskalaen helt ændres, så elever og studerende helt slipper for -3.

Desuden foreslår støttepartierne, at skalaen skal følge en kort version af to-tabellen med 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12. En skala med to-tabellen vil sikre et ens spring fra karakter til karakter, modsat vores nuværende karakterskala, hvor fordelingen af karakterne ikke lige.

Uddannelsesordfører Jacob Mark (SF) uddyber, at den nuværende karakterskala fremmer en nulfejls-kultur, der er med til at stresse eleverne. Det skriver DR Nyheder. Med den nye karakterskala skal elever fremover have 2 for at have bestået, fremgår det ifølge SF-forslaget.

skole undervisining skrive eksamen karakter (Foto: Unsplash)
Den nye karakterskala vil have karakterne 0, 2, 4, 6, 8, 10, 12. (Foto: Unsplash)

Mette Frederiksens departementschef stopper

Statsministeren udmeldte torsdag, at departementschef Christian Kettel Thomsen i 2020 fratræder sit arbejde i staten efter 28 år, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Af denne grund har Mette Frederiksen valgt, at sin tidligere departementschef i Justitsministeriet Barbara Bertelsen skal være ny departementschef i Statsministeriet.

Statsministeren udtaler i pressemeddelelsen, at hun ser frem til at arbejde med Barbara Bertelsen. Den 13. januar 2020 tiltræder Bertelsen sin stilling, skriver TV2 Nyhederne.

 

Justin Bieber diagnosticeret med alvorlig sygdom

Den canadiske popstjerne Justin Bieber er diagnosticeret med den alvorlige sygdom borreliose, som Avril Lavigne og Bella Hadid også kæmper med. Det skriver TV2 Nyhederne.

Popstjernesangeren Justin Bieber afslørede onsdag via et Instagram opslag om sin sygdom, hvor han langede ud efter fans, der havde kritiserede hans udseende.

– De har ikke indset, at jeg for nylig er blevet diagnosticeret med borreliose, (sygdom efter bid fra skovflåt, red.). Derudover har jeg haft en slem omgang kyssesyge, som har påvirket min hud, hjerneaktivitet, energi og mit helbred, skriver Justin Bieber.

 

 

DAGENS VIDEO: Best of X-factor 2019

Kom i rigtig fredagsstemning med en ‘Best of X-Factor 2019’ video. Så kan du være helt klar på det nye X-Factor afsnit senere i aften.

· Mere fra samme kategori ·